× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια… κι η Υπηρεσία Καθαριότητας αλλού

Στον Εισαγγελέα και στις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας προσφεύγει ο Σύλλογος κατοίκων της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού για το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2019

Σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια… κι η Υπηρεσία Καθαριότητας αλλού
Τεράστιος όγκος απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου
' χρόνος ανάγνωσης

Με μια έντονη ανακοίνωση του ο Σύλλογος κατοίκων των Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» καλεί τις εισαγγελικές αρχές και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της περιφέρειας βορείου Αιγαίου να πράξουν τα δέοντα σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κάτω τμήμα της Κουλμπάρας και ιδιαίτερα στη συμβολή των οδών Κομνηνάκη και Σαρανταπόρου και στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου από τη συγκέντρωση σκουπιδιών. Κυρίως όμως για την αδιαφορία της Υπηρεσίας Καθαριότητας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που πλέον έχει παγιωθεί εκεί σε βάρος της υγείας και της ασφάλεια των κατοίκων.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:
«Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμα φορά να επανέλθουμε στην πλημμελή από κάθε άποψη και επιβαρυντική για την υγεία των περιοίκων διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά μας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου και κάθε άλλον αρμόδιο για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον εμπαιγμό των κατοίκων των γειτονιών μας από κάθε υπεύθυνο ο οποίος ανακοινώνει μέτρα για την συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων επιχειρηματιών που εναποτίθενται σε κάδους μέσα στα σπίτια μας και τα οποία ουδέποτε τηρούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μια ακόμα φορά η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων επιχειρήσεων από την οδό Κομνηνάκη και τα Λαδάδικα που η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λέσβου έχει δημιουργήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ανάμεσα σε σπίτια στη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου και στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου επί της οδού Κομνηνάκη, είναι τραγική.
Επιχειρηματίες που κατά τα άλλα κόπτονται για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης η οποία όμως αρχίζει και τελειώνει στα όρια των μαγαζιών τους και των ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΗΛΕΙΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΏΡΩΝ μεταφέρουν και εναποθέτουν στους χώρους, τις περισσότερες φορές εκτός κάδων αν και οι κάδοι είναι άδειοι, μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας αλλά κυρίως προϊόντων διαχείρισης των καταστημάτων τους (αποφάγια, χρησιμοποιημένα λάδια κλπ).
Από την άλλη μεριά οι υποσχέσεις συχνής αποκομιδής, έως ότου υπάρξει μελέτη και νέο σύστημα αποκομιδής στην περιοχή, αποδεικνύονται μεγαλόστομες διακηρύξεις και τηρούνται για λίγες μέρες. Και για λόγους που κανείς δεν ξέρει εγκαταλείπονται.

Καλούμαι την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης καθώς και τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου να ελέγξουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την επικινδυνότητα της για τη δημόσια υγεία. Να προστατεύσουν τη ζωή και την ασφάλεια εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής. Ακ΄’ομα μκαι την προσβασιμότητα τους στα σπίτια τους αφού μερικές φορές ο όγκος των συγκεντρωμένων απορριμμάτων είναι τέτοιος που κλείνει το δρόμο!

Τη Δευτέρα το πρωί ο Σύλλογος κατοίκων των Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» θα καταθέσει σχετική αναφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Ζητώντας να διερευνηθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τους αρμόδιους υπαλλήλους και τους υπεύθυνους πολιτικούς προϊσταμένους της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου ή όποιου άλλου υπεύθυνου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης