× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων»

Τις θέσεις της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη του παραρτήματος Λέσβου που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, για τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας μεταφέρει ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κλαδίτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/5/2022

«Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην επαναδραστηριοποίηση τους παραρτήματος Λέσβου της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο νέος αντιπρόεδρος της κίνησης Παναγιώτης Κλαδίτης.

Ως ενεργός πολίτης της Μυτιλήνης ο κ.Κλαδίτης αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί με το γιατρό Νάσο Γαλή που εξελέγη πρόεδρος της κίνησης, το Γιώργο Συκά, την  Καλλιόπη  Τσιλικλή, την Κατερίνα Καλαρουτάκου, την Αθανασία Καλαϊτζόγλου και την Ερατώ Μακροθανάση, με την ενεργοποίηση εκ νέου του παραρτήματος στη Μυτιλήνη το οποίο παρέμενε σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πανδημία του κορονοϊού καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στη μετακίνηση των μελών του παραρτήματος εκτός Λέσβου, αποτέλεσαν αφορμή για την διακοπή των δραστηριοτήτων της Επιτροπής και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί μας.

Πλέον με τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλα όσα συμβαίνουν, θεωρούμε ότι η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη στο νησί μας δεν μπορεί να μένει στο περιθώριο. Οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε ξανά μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις και κυρίως να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις αιτίες του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας και το ρόλο που παίζει η χώρα μας σε αυτόν ως ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Κλαδίτης, ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα των Ελλήνων οι οποίοι βλέπουν το κόστος ζωής να εκτοξεύεται και τα ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι πλέον απλησίαστα για τους απλούς πολίτες.

Από εκεί και πέρα σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης πλέον ελλοχεύουν και άλλοι σοβαροί κίνδυνοι για τη χώρα μας σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης με δεδομένο ότι οι βάσεις αποτελούν ορμητήριο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ προετοίμαζε το έδαφος για αυτή την κατάσταση από το 2014 όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιώντας και τους Ναζί στο τότε πραξικόπημα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων, δεν έχει να κερδίσει τίποτα μέσα από το ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η ίδια η συμμαχία δεν παίρνει θέση σε ό,τι αφορά τα ελληνικά σύνορα και τη διένεξη με την Τουρκία, καθιστώντας σε όλους σαφές ότι δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά το αντίθετο, παράγοντας επεμβάσεων και εδαφικών αναδιαρθρώσεων, με την μόνη προϋπόθεση να μην επηρεάζονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

Η πρώτη εκδήλωση για το παράρτημα Λέσβου της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στις 6 το απόγευμα  όπου θα γίνει πορεία ειρήνης  από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη. Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Σαπφούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη