× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων»

Τις θέσεις της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη του παραρτήματος Λέσβου που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, για τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας μεταφέρει ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κλαδίτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/5/2022

«Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην επαναδραστηριοποίηση τους παραρτήματος Λέσβου της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο νέος αντιπρόεδρος της κίνησης Παναγιώτης Κλαδίτης.

Ως ενεργός πολίτης της Μυτιλήνης ο κ.Κλαδίτης αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί με το γιατρό Νάσο Γαλή που εξελέγη πρόεδρος της κίνησης, το Γιώργο Συκά, την  Καλλιόπη  Τσιλικλή, την Κατερίνα Καλαρουτάκου, την Αθανασία Καλαϊτζόγλου και την Ερατώ Μακροθανάση, με την ενεργοποίηση εκ νέου του παραρτήματος στη Μυτιλήνη το οποίο παρέμενε σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πανδημία του κορονοϊού καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στη μετακίνηση των μελών του παραρτήματος εκτός Λέσβου, αποτέλεσαν αφορμή για την διακοπή των δραστηριοτήτων της Επιτροπής και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί μας.

Πλέον με τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλα όσα συμβαίνουν, θεωρούμε ότι η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη στο νησί μας δεν μπορεί να μένει στο περιθώριο. Οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε ξανά μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις και κυρίως να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις αιτίες του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας και το ρόλο που παίζει η χώρα μας σε αυτόν ως ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Κλαδίτης, ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα των Ελλήνων οι οποίοι βλέπουν το κόστος ζωής να εκτοξεύεται και τα ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι πλέον απλησίαστα για τους απλούς πολίτες.

Από εκεί και πέρα σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης πλέον ελλοχεύουν και άλλοι σοβαροί κίνδυνοι για τη χώρα μας σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης με δεδομένο ότι οι βάσεις αποτελούν ορμητήριο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ προετοίμαζε το έδαφος για αυτή την κατάσταση από το 2014 όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιώντας και τους Ναζί στο τότε πραξικόπημα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων, δεν έχει να κερδίσει τίποτα μέσα από το ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η ίδια η συμμαχία δεν παίρνει θέση σε ό,τι αφορά τα ελληνικά σύνορα και τη διένεξη με την Τουρκία, καθιστώντας σε όλους σαφές ότι δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά το αντίθετο, παράγοντας επεμβάσεων και εδαφικών αναδιαρθρώσεων, με την μόνη προϋπόθεση να μην επηρεάζονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

Η πρώτη εκδήλωση για το παράρτημα Λέσβου της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στις 6 το απόγευμα  όπου θα γίνει πορεία ειρήνης  από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη. Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Σαπφούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα