× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

«Εμείς ενημερώσαμε για τα πλαστά πτυχία»

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Ν» από το περιβάλλον του Φροντιστηρίου που κατηγορείται για τη βιομηχανία πτυχίων- μαϊμού

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/7/2019

«Εμείς ενημερώσαμε για τα πλαστά πτυχία»

«Το ίδιο το Φροντιστήριο ενημέρωσε τους μαθητές και σπουδαστές για την αμφισβήτηση της γνησιότητας των πτυχίων, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τα πρώτα που αποκαλύφθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες» λένε στο «Ν» πηγές του περιβάλλοντος του Φροντιστηρίου που κατηγορείται για την παραγωγή πλαστών πτυχίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ιδιοκτησία του Φροντιστηρίου έχει σοκαριστεί με τον καταιγισμό των εξελίξεων και συγκεντρώνει στοιχεία προς απόδειξη της αθωότητάς της, την ίδια στιγμή που η ζημιά που έχει προκληθεί για το Φροντιστήριο είναι τεράστια.

«Εμείς ενημερώσαμε τους μαθητές μας. Ήταν η πρώτη μας δουλειά μόλις εξακριβώσαμε το συμβάν. Νιώθουμε εξαπατημένοι» επαναλαμβάνουν οι ίδιες πηγές. Τα πτυχία πιστοποιήθηκαν ότι δεν είναι γνήσια από τις δημόσιες υπηρεσίες και αρχικά επρόκειτο «για τρία μεμονωμένα περιστατικά». Με αφορμή αυτά «ακολουθεί εσωτερική έρευνα και έλεγχος, ενώ να είναι σίγουροι όλοι ότι εμείς θα ελέγξουμε τα πάντα με τις απαραίτητες πραγματογνωμοσύνες».

Αρχικά οι ίδιες πηγές σημειώνουν για όσα έχουν διαρρεύσει ως σενάρια, πάντως όχι στο «Ν», ότι οι εξετάσεις γίνονταν δύο φορές τον χρόνο, «με τον τρόπο που προέβλεπε το εγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς επρόκειτο για εξελιγμένο μοντέλο λήψης πτυχίου». Θυμίζουμε ότι το Κέντρο πραγματοποιούσε εξετάσεις, είναι δηλαδή εξεταστικό κέντρο όπου το πρόγραμμα εξετάζεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ευθύνες του Φροντιστηρίου αποδίδονται κατά πάσα πιθανότητα στον διαπιστευμένο διαμεσολαβητή. «Σε καμία περίπτωση δεν τυπώναμε εμείς τα πτυχία. Ο διαπιστευμένος έρχονταν στο εξεταστικό κέντρο, πραγματοποιούσε τις εξετάσεις. Βρίσκονταν μόνος του στην αίθουσα με τους εξεταζόμενους. Για τη βαθμολογία των εξεταζόμενων ενημέρωνε το Κέντρο το οποίο με τη σειρά του ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους και 10 ημέρες μετά έρχονταν οι φάκελοι κλειστοί με τις βαθμολογίες, τους οποίους παρέδιδε η ιδιοκτησία του φροντιστηρίου, κλειστούς στους εξεταζόμενους». Προσθέτουν επίσης οι ίδιες πηγές, ότι τα εν λόγω πτυχία αφορούν μόνο στα αγγλικά και το πρόγραμμα Bulats και όχι τους υπολογιστές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης