× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γ.Μπουρνούς:«Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα»

Συνέντευξη Τύπου του νέου βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2019

Γ.Μπουρνούς:«Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα»
' χρόνος ανάγνωσης

Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του νέου βουλευτή Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού παραχώρησε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Ο Συντονιστής της Παναγιώτης Λαμπρόπουλος κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι στρατηγική, και για μια ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει και τοπικά υπεύθυνη αντιπολίτευση για την υπεράσπιση των κεκτημένων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο κ.Λαμπρόπουλος απαρίθμησε τα θετικά μέτρα για τη Λέσβο που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Κυβέρνηση, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων, την διατήρηση του ΦΠΑ κτλ. αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας τον λόγο ο κ.Μπουρνούς ευχαρίστησε την μερίδα των πολιτών της Λέσβου, που αν και δεν ήταν οργανωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκαναν το παν για να βοηθήσουν το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές. «Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου ώστε να υπάρξει διεύρυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης στην παραπάνω κατεύθυνση τόνισε ότι «δεν θέλουμε τους πολίτες ψηφοκουβαλητές αλλά συμμέτοχους σε όλες τις διαδικασίες του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στεκόμενος αυτοκριτικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έγιναν λάθη όπως το γεγονός ότι τα μέτρα ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη έπρεπε να παρθούν νωρίτερα. Αναφορά ο κ.Μπουρνους έκανε και στη μη είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή επισημαίνοντας ότι εγγράφεται στα θετικά των εκλογών καθώς «τώρα δεν θα μπορεί πλέον να μολύνει τα μυαλά και τις συνειδήσεις των πολιτών με μίσος».

Επικριτικός ήταν ο κ.Μπουρνούς και για το πρώτο 48ωρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «επιβεβαίωσε τους φόβους μας για ένα κύμα ρεβανσισμού που θ απλωθεί σε όλους τους βραχίονες του Κράτους».Επιπλέον ο κ.Μπουρνούς έδωσε το στίγμα για την αντιπολιτευτική τακτική που θ ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας με νόημα ότι «θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα που θα ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα». Διευκρίνισε δε ότι θα στηρίξει όσες δημιουργικές πρωτοβουλίες παρθούν από τις τοπικές κοινωνίες καθώς «από 1 Σεπτεμβρίου από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί 770 εκατ. Ευρώ για την αναπτυξιακή πολιτική στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Μπουρνούς εκτίμησε ότι μια από τις βασικές ολιγωρίες του κόμματος από το 2012 και μετά ήταν ότι δεν κατόρθωσε να υπάρξει αντιστοίχηση της οργάνωσης με την κοινωνική απήχηση που είχε το κόμμα. Επίσης ανέφερε ότι η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι μια τεχνητή συγκόλιση αλλά μια σύγκλιση ευρύτερων δυνάμεων από των αριστερό και προοδευτικό χώρο. «Η πρόσκληση που απευθύνουμε για διάλογο είναι προς τον κόσμο της Αριστεράς και την Σοσιαλδημοκρατία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πεδίο ο Δήμαρχος για τα νέα δίκτυα στο κέντρο της Μυτιλήνης

Αυτοψία Παναγιώτη Χριστόφα και συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ για ένα έργο ουσίας στην καρδιά της πόλης
Στο πεδίο ο Δήμαρχος για τα νέα δίκτυα στο κέντρο της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επιστημονική «ασπίδα» για το ιστορικό κτίριο της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη

Στη Λέσβο ο κορυφαίος καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών Κωνσταντίνος Σπυράκος μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη– Δεν διαπιστώνονται άμεσα προβλήματα στον φέροντα οργανισμό
Επιστημονική «ασπίδα» για το ιστορικό κτίριο της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρές αιχμές Πολίτη για τη διαδικασία εκλογής συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ Λέσβου

Το στέλεχος του κόμματος σηκώνει το γάντι και θέτει αιχμηρά ερωτήματα για ΝΟΕΣ, υποψηφιότητες, κάλπες και εφορευτικές επιτροπές
Σοβαρές αιχμές Πολίτη για τη διαδικασία εκλογής συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Νέα πνοή στη Μόρια με υπογραφή Δήμου Μυτιλήνης

Η ανακατασκευή του πλακόστρωτου ανοίγει δρόμο ασφάλειας και αισθητικής από την αγορά έως το Αρχαίο Υδραγωγείο
Νέα πνοή στη Μόρια με υπογραφή Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πράξεις και όχι λόγια για τον δρόμο της Μελίντας

Πρωτοβουλία Μουτζούρη για ασφαλή νότια Λέσβο -Αυτοψία με τον Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και ενεργοποίηση έργων εκατομμυρίων για να μειωθεί ο κατολισθητικός κίνδυνος
Πράξεις και όχι λόγια για τον δρόμο της Μελίντας
ΧΩΡΙΑ

Οχτώ προσφορές για τον δρόμο Μελίντα – Παναγιά Κρυφτή

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 1.370.000 ευρώ και εκκίνηση το 2026 για μια οδική σύνδεση που αλλάζει τα δεδομένα στη νότια Λέσβο
Οχτώ προσφορές για τον δρόμο Μελίντα – Παναγιά Κρυφτή
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καρδάμυλα – Πλωμάρι ένα βήμα πιο κοντά

Αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας για νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με κρατική στήριξη και αναπτυξιακή προοπτική
Καρδάμυλα – Πλωμάρι ένα βήμα πιο κοντά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

36 φωνές από τη Λέσβο στο συνέδριο των 4.000

Ο συντονιστής της ΝΟΕΣ Λέσβου Γιώργος Μήλιος απαντά στις καταγγελίες, εξηγεί τη διαδικασία και στέλνει μήνυμα συστράτευσης ενόψει του 4ου Συνεδρίου
36 φωνές από τη Λέσβο στο συνέδριο των 4.000
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο

Το βράδυ το θερμόμετρο πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου
Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς

Βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας
Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης

Προσφορά έως 31 Μαρτίου με 120 ευρώ τον μήνα και απεριόριστες επισκέψεις για αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση τοπικού πάχους και σύσφιξη της επιδερμίδας
Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού

Ας παρέμβει κάποιος πριν καούν οι λάμπες
Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού