× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γ.Μπουρνούς:«Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα»

Συνέντευξη Τύπου του νέου βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2019

Γ.Μπουρνούς:«Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα»

Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του νέου βουλευτή Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού παραχώρησε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Ο Συντονιστής της Παναγιώτης Λαμπρόπουλος κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι στρατηγική, και για μια ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει και τοπικά υπεύθυνη αντιπολίτευση για την υπεράσπιση των κεκτημένων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο κ.Λαμπρόπουλος απαρίθμησε τα θετικά μέτρα για τη Λέσβο που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Κυβέρνηση, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων, την διατήρηση του ΦΠΑ κτλ. αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ.Μπουρνούς ευχαρίστησε την μερίδα των πολιτών της Λέσβου, που αν και δεν ήταν οργανωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκαναν το παν για να βοηθήσουν το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές. «Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου ώστε να υπάρξει διεύρυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης στην παραπάνω κατεύθυνση τόνισε ότι «δεν θέλουμε τους πολίτες ψηφοκουβαλητές αλλά συμμέτοχους σε όλες τις διαδικασίες του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στεκόμενος αυτοκριτικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έγιναν λάθη όπως το γεγονός ότι τα μέτρα ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη έπρεπε να παρθούν νωρίτερα. Αναφορά ο κ.Μπουρνους έκανε και στη μη είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή επισημαίνοντας ότι εγγράφεται στα θετικά των εκλογών καθώς «τώρα δεν θα μπορεί πλέον να μολύνει τα μυαλά και τις συνειδήσεις των πολιτών με μίσος».

Επικριτικός ήταν ο κ.Μπουρνούς και για το πρώτο 48ωρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «επιβεβαίωσε τους φόβους μας για ένα κύμα ρεβανσισμού που θ απλωθεί σε όλους τους βραχίονες του Κράτους».Επιπλέον ο κ.Μπουρνούς έδωσε το στίγμα για την αντιπολιτευτική τακτική που θ ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας με νόημα ότι «θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα που θα ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα». Διευκρίνισε δε ότι θα στηρίξει όσες δημιουργικές πρωτοβουλίες παρθούν από τις τοπικές κοινωνίες καθώς «από 1 Σεπτεμβρίου από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί 770 εκατ. Ευρώ για την αναπτυξιακή πολιτική στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Μπουρνούς εκτίμησε ότι μια από τις βασικές ολιγωρίες του κόμματος από το 2012 και μετά ήταν ότι δεν κατόρθωσε να υπάρξει αντιστοίχηση της οργάνωσης με την κοινωνική απήχηση που είχε το κόμμα. Επίσης ανέφερε ότι η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι μια τεχνητή συγκόλιση αλλά μια σύγκλιση ευρύτερων δυνάμεων από των αριστερό και προοδευτικό χώρο. «Η πρόσκληση που απευθύνουμε για διάλογο είναι προς τον κόσμο της Αριστεράς και την Σοσιαλδημοκρατία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ