Ο χάρτης της Ελλάδας στο 100% της ενσωμάτωσης
Στις 18.00 η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2019

Με ποσοστό 8,32% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και την ενσωμάτωση στο 100%. Δεν εξελέγη για τρίτη θητεία η Χρυσή Αυγή. Κερδισμένοι Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.
Με βάση τα τελικά αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 39,85% και εκλέγει 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 31,53% και εκλέγει 86 βουλευτές, το ΚΙΝΑΛ 8,10% και εκλέγει 22 βουλευτές, το ΚΚΕ 5,30% και εκλέγει 15 βουλευτές, η Ελληνική Λύση συγκέντρωσε 3,70% και εκλέγει 10 βουλευτές, ενώ η ΜέΡΑ25 συγκέντρωσε 3,44% και εκλέγει 9 βουλευτές.
Τα λοιπά κόμματα συγκέντρωσαν ποσοστό 8,08%.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια και ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα για το Νομό Λέσβου
Την ερχόμενη Κυριακή θα κληθούν να ξαναψηφίσουν οι πολίτες στο 33ο εκλογικό κέντρο στην Α΄ Αθήνας, στην Οδό Κωλέττη, από το οποίο, χθες, κουκουλοφόροι άρπαξαν την κάλπη και στη συνέχεια την έκαψαν.
Ο Αλ. Τσίπρας παρέδωσε στον Κ. Μητσοτάκη το Μαξίμου
Ολοκληρώθηκε η παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο Αλέξη Τσίπρα.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην είσοδο του μεγάρου ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε σύντομη χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.
Μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν τους συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 18.00 η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου
Έχοντας πάρει ισχυρή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στις 6 το απόγευμα, από τον Στέλιο Πέτσα, που αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Επίσημα η νέα Βουλή αρχίζει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου, με την ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ στις 18 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση (19-21 Ιουλίου) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Διαδικασία η οποία αποκτά τυπικό χαρακτήρα λόγω της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρον παρ΄ όλα αυτά αναμένεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ήδη δήλωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει… πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση.