× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάστρα και βατερλώ των κομμάτων στη Λέσβο

Συγκριτικά των εκλογικών αποτελεσμάτων

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 8/7/2019

Κάστρα και βατερλώ των κομμάτων στη Λέσβο

Το μεγαλύτερο ποσοστό της 53,67 η Νέα Δημοκρατία το πήρε στην Δημοτική Ενότητα της Αγ.Παρασκεύης, περιοχή καταγωγής του βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου. Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της στη Λέσβο η Ν.Δ. την είχε στη Δημοτική Ενότητα Πέτρας με ποσοστό 46,01%. Αμέσως μετά ακολουθεί η Δ.Ε.Πλωμαρίου όπου το κυβερνών πλέον κόμμα έλαβε 40,99%. Αντιθέτως το χαμηλότερο ποσοστό στη Λέσβο η Ν.Δ. το είχε στη Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου όπου ήρθε δεύτερη με 28,18% ενώ την δεύτερη πιο χαμηλή επίδοση είχε στη Δ.Ε. Αγιάσου όπου έλαβε ποσοστό 33,41%.

Στο μικτό τμήμα ετεροδημοτών Λέσβου είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλύτερο ποσοστό του 34,78% και αμέσως μετά σαν δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου όπου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έλαβε  32,38%. Τρίτη καλύτερη επίδοση για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης με 31,49%. Η χειρότερη επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Δ.Ε.Αγ.Παρασκευής όπου πήρε 18,72% και το δεύτερο πιο χαμηλό ποσοστό το έλαβε στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής με 25,79%.

Τα Κάστρα του ΚΚΕ παραμένουν ο Μανταμάδος και η Αγιάσος. Συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου ήρθε πρώτο κόμμα με 29,17% και στην Δ.Ε.Αγιάσου έλαβε ποσοστό 20,14%. Αντιθέτως το χειρότερο ποσοστό για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στη Λέσβο ήταν η Δημοτική Ενότητα Πέτρας με μόλις 6,11%.

Στην Δημοτική Ενότητα Καλλονής είχε το Κίνημα Αλλαγής την καλύτερη επίδοση του με 12,32% και την αμέσως επόμενη καλύτερη στη Δ.Ε.Πλωμαρίου με ποσοστό 11,08%. To χαμηλότερο ποσοστό έλαβε το ΚΙΝ.ΑΛ. στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής μόλις 3,70%!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγινε μαμά η Μαρία Κομνηνάκα

Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

900.000 ευρώ για καθαρισμούς χειμάρρων στην Λέσβο

Δείτε τις δημοτικές ενότητες που αφορούν τα δύο έργα της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ως πότε θα είναι όμηροι οι εποχικοί πυροσβέστες;

Ξεκίνησε η εξάμηνη απασχόληση των εποχικών πυροσβεστών με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Στόχος παραμένει η 12μηνη απασχόληση, αναφέρει ο Παναγιώτης Δεμερτζής χωρίς προϋποθέσεις και όρια ηλικίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ομιλία του Θανάση Παφίλη στη Μύρινα

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στο λιμάνι της Μύρινας στις 8.30 το απόγευμα
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκε κρεμασμένος ο αγνοούμενος από τα Παράκοιλα

Θλιβερή κατάληξη της αναζήτησης για τον 28χρονο
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΩΡΙΑ

Νέα εξαφάνιση 28χρονου από τη Λέσβο

Πρόκειται για κάτοικο των Παρακοίλων και τα ίχνη του χάθηκαν από την Πέμπτη 1 Ιουνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Επάνω Σκάλα τα τελευταία 2.000 χρόνια

Συνεχίζεται και επεκτείνεται η αρχαιολογική ανασκαφή στο οικόπεδο της Επάνω Σκάλας
ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει τα ψηφοδέλτια του ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Με covid ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ματαίωσε την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος ο πρόεδρος της Ν.Δ.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παρέδωσε πορτοφόλι με 1.304 ευρώ στην αστυνομία

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πράξη 30χρονου συμπολίτη μας από τη Μυτιλήνη ο οποίος δεν σκέφθηκε να κρατήσει τα χρήματα
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ξανά στο επίκεντρο οι ιπποδρομίες χωρίς άδεια

Ερώτηση Γεωργούλα για το «παρών» του Περιφερειάρχη στη διοργάνωση τοπικού Συλλόγου
ΘΕΑΤΡΟ

Τα θεατρικά σωματεία της Λέσβου, καταγγέλλουν Κύτελη και Τσακύρη

Η «ΘΕΣΙΣ» στηρίζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης στις καταγγελίες για απαξίωση και ελλιπή χρηματοδότησή από την παρούσα δημοτική αρχή