× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απόφαση για την «τιμή των όπλων»

Αρνητική γνωμοδότηση για τη λειτουργία του Jumbo από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2022

Απόφαση για την «τιμή των όπλων»

Απόφαση για την τιμή των όπλων, χωρίς καμία απολύτως πιθανότητα να εφαρμοστεί έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης το οποίο ψήφισε κατά της αδειοδότησης του γνωστού Πλυκαταστήματος jumbo, το οποίο λειτουργεί ήδη εδώ και 1,5 μήνα στην περιοχή της Λάρσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης εξήγησε στους Συμβούλους ότι η απόφαση που θα ληφθεί  είναι εντελώς γνωμοδοτική και δεν έχει καμία απολύτως ισχύ. Μάλιστα επισήμανε πως σε περίπτωση που δεν έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτόματα σύμφωνα με τη νομοθεσία η αρμόδια υπηρεσία θα το εκλάμβανε ως θετική γνωμοδότηση εφόσον είχαν περάσει 30 μέρες από την αίτηση που είχε υποβάλει η εταιρεία.

Όπως σημείωσε ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης τόσο μικρή σημασία έχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να υποβάλει αίτημα στο δήμο ακόμη και μετά την έναρξη λειτουργίας του. Πρόσθεσε δε, ότι ο φάκελος της εταιρείας είναι απολύτως νόμιμος και ότι η εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου είναι θετική και υπέρ της αδειοδότησης. 

Σχεδόν στο σύνολό τους οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργήσει στη λειτουργία των μικρών τοπικών επιχειρήσεων η λειτουργία ενός καταστήματος τέτοιου μεγέθους ενώ επισήμαναν την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να παίξει καθοριστικό ρόλο με την απόφασή του στις εξελίξεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ειπαν, είναι σχεδόν ντροπή να καλείται το ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου, εκλεγμένο από τους δημότες να εκφράζουν τη βούλησή τους, να ψηφίζει για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα κατόπιν εορτής και αφού ήδη το κατάστημα είναι εν λειτουργία. 

Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε ψήφισαν αρνητικά είτε λευκό. Ο μοναδικός που ψήφισε υπέρ της λειτουργίας του καταστήματος είναι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα Ψαρά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου

Θα συγκληθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το δικό μας μέλλον – Ο δικός μας αγώνας»