× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κίμωνας» και «Μοδούσα» εις την Πόλη!

Κέρδισαν με τις λεσβιακές νοστιμιές τους το απαιτητικό κοινό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/2/2019

«Κίμωνας» και «Μοδούσα» εις την Πόλη!

Στην καρδιά του ντολμά και του κεφτέ, εκεί που οι ανατολίτικες νοστιμιές βρίσκονται στο απόγειο κάθε ουρανίσκου, η λεσβιακή κουζίνα έκανε μία μοναδική και αξέχαστη εμφάνιση την περασμένη Δευτέρα το βράδυ κερδίζοντας σε δοκιμασμένο κοινό -ανάμεσα σε αυτό δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, τουριστικοί πράκτορες, καθηγητές Πανεπιστημίου και φίλοι της Τέχνης- τα καλύτερα σχόλια.

Το «Ν» στην αποστολή του στην Κωνσταντινούπολη μίλησε με την ψυχή του «Κίμωνα», του διάσημου φούρνου και catering, Γιώργο Σαξιώνη και τον πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ «Μοδούσα», Κώστα Αρτακιανό. «Εμείς δεν θέλουμε να προωθήσουμε τη δουλειά μας, θέλουμε να προωθήσουμε το νησί μας» επεσήμαναν στο «Ν». Πολύ θετικά αποτιμά την παρουσία της Λέσβου στην Κωνσταντινούπολη και ο αντιδήμαρχος Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση και φρόντισε ώστε όλοι να έχουν αναμνηστικά δώρα, αντιπροσωπευτικά από το νησί, ενώ στόχος του είναι να γίνουν κι άλλες επαφές με την Κωνσταντινούπολη.

Η εκδήλωση παρουσίασης της Λέσβου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ελγκίζ, στην Κωνσταντινούπολη δεν θα μπορούσε να είναι ίδια χωρίς τις μοναδικές λεσβιακές γεύσεις. Λαχανοντολμάδες, μουσακάς, κεφτέδες, λαδοτύρι και ούζο Μυτιλήνης και εκλεκτό λάδι του λεσβιακού ελαιώνα απλώθηκε σε ένα μπουφέ, όπου στήθηκαν ουρές για να γεμίσουν και να ξαναγεμίσουν τα τραπέζια.

Η «Μοδούσα» έφερε το λάδι, ενώ η Σεβντά Ελγίζ, σύζυγος του Τζαν Ελγκίζ, που κατάγεται από τη Λέσβο και αγαπούν το νησί μας, ζήτησε ειδικά τον Γιώργο Σαξιώνη για να μαγειρέψει στους καλεσμένους. Μάλιστα, όπως γράψαμε τον βράβευσε για τις μαγειρικές του σπεσιαλιτέ. Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι ενθουσιάστηκαν με την κουζίνα και χειροκρότησαν την κ. Ελγκίζ όταν απένειμε βραβείο συμμετοχής στον κ. Σαξιώνη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ