× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Αγιοτόκος Λέσβος» τίμησε τους Προστάτες της

Mε ιδιαίτερη κατάνυξη η λιτανεία των Ιερών Λειψάνων

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 30/6/2019

«Η Αγιοτόκος Λέσβος» τίμησε τους Προστάτες της

Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν και φέτος οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις εορτασμού των Αγίων της Λέσβου στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Ιουνίου τελέστηκε ο Εσπερινός στο Μαρτύριο του 3ου αιώνος που βρίσκεται στο ύψωμα του Ναυτικού ομίλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτ. Αθανάσιο Γιουσμά.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, όπου είχαν μεταφερθεί τα Ιερά Λείψανα των Αγίων από τις εκκλησίες των δυο Μητροπόλεων τελέστηκε Αγρύπνια ενώ το απόγευμα του Σάββατου 29 Ιουνίου  τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων μέσω της προκυμαίας στον Μητροπολιτικό Ναό.

Στη λιτανεία συμμετείχε ο Ιερός κλήρος της Λέσβου, πολιτικές αρχές του νησιού αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις.

Κάθε χρόνο την πρώτη μετά των Αγίων Πάντων Κυριακή η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη των «εν Λέσβω διαλαμψάντων Αγίων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ