× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανελλήνιος σάλος με το δίποδο οδηγό αυτοκινήτου που παρασέρνει σκύλο μέσα στην οδό Ερμού

Καταγγελίες και στα πλαίσια του αυτοφώρου σε μια αστυνομία που… «είχε άλλη δουλειά». Τώρα και με αφορμή το βίντεο… «τρέχουν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/6/2019

Πανελλήνιος σάλος με το δίποδο οδηγό αυτοκινήτου που παρασέρνει σκύλο μέσα στην οδό Ερμού

Πανελλήνιες διαστάσεις παίρνει βάρβαρη πράξη οδηγού αυτοκινήτου στην πολυσύχναστη εμπορική οδό Ερμού στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης της Μυτιλήνης «η Κιβωτός» από κάμερες ασφαλείας καταστήματος δείχνουν  οδηγό να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να παρασέρνει με το αυτοκίνητο του αδέσποτο σκυλί που έπαιζε με άλλο σκυλί στο κέντρο του δρόμου. Παρά τη σύγκρουση όμως συνέχισε να οδηγεί με το σκυλί εγκλωβισμένο κάτω από τις ρόδες του τραυματίζοντας το σοβαρά και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το στο μέσον του δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλοζωική οργάνωση αναφέρει στην ανακοίνωση περιγράφοντας το γεγονός που συνέβη της προπερασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου. «Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, o οδηγός είναι αδύνατον να μην τα έχει δει τα ζώα (εφόσον βέβαια κοιτάει το δρόμο!) αλλά το αυτοκίνητο δεν κόβει ταχύτητα και πέφτει πάνω στα σκυλιά! Το μεγαλύτερο σκυλί μαγκώνει κάτω από το αμάξι και σέρνεται στο οδόστρωμα, ενώ το μικρότερο τρέχει να ξεφύγει από το αμάξι που δεν σταματά! Ο οδηγός θα φρενάρει μόνο 20-30 μέτρα αργότερα, όταν παρεμβαίνουν οι αυτόπτες μάρτυρες που του φώναζαν ‘σταμάτα! Έχεις παρασύρει ένα σκυλί!’ Αντί να σταματήσει, να κατέβει να δει τι έγινε ή έστω να απολογηθεί, θα πει στην κοπέλα (σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα) ‘άει παράτα μας μωρή’ και θα φύγει σαν κύριος».

Στο τέλος του βίντεο φαίνεται το χτυπημένο ζώο να σέρνεται, αδυνατώντας να κινήσει τα πίσω του πόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου του έγιναν 14 ράμματα καθώς είχε σκιστεί το πόδι του και η μία πλευρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ από χθες Κυριακή το βράδυ, μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το συμβάν, λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε στο θέμα από μεριάς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης κινήθηκε η απαραίτητη διαδικασία ελέγχου του καταγγελλόμενου περιστατικού. Και σήμερα Δευτέρα το πρωί διαβιβάστηκε σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης. Όπως όμως καταγγέλλεται το συμβάν ανέφεραν επωνύμως και στα πλαίσια του αυτοφώρου, αυτόπτες μάρτυρες χωρίς όμως η Αστυνομία να κινήσει την απαραίτητη διαδικασία. Επίσης δυο φορές προσπάθησε να καταγγείλει επωνύμως το περιστατικό δίνοντας και στοιχεία σχετικά με το δράστη όπως τον αριθμό του αυτοκινήτου αυτόπτης μάρτυρας. Και στις δυο φορές όμως οι καταγγελίες δεν έγιναν αποδεκτές λόγω αυξημένων υποχρεώσεων εκείνη την ώρα του αξιωματικού υπηρεσίας. Ο οποίος ζήτησε από τον καταγγέλλοντα «να ξαναέρθει πέντε έξη ώρες μετά». Τελικά η καταγγελία έγινε χάρη στην επιμονή του αυτόπτη μάρτυρα το περασμένο Σαββάτο.  Από μεριάς της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι «η όλη διαδικασία ελέγχεται».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια