× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γ.Μπουρνούς: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις πληρώνονται στην ώρα τους»

Παραβρέθηκε σε σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προβλήματα στην Κλειού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2019

Γ.Μπουρνούς: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις πληρώνονται στην ώρα τους»

Στα Τσόνια βρέθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου, ο Γιάννης Μπουρνούς με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, στο πλαίσιο σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κλειούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα, όπου παρά τα προβλήματα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα: «Οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις πληρώνονται για πρώτη φορά στην ώρα τους. Οι αγρότες μας έχουν αφορολόγητο 9550 ευρώ στο πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητες αποζημιώσεις και ενισχύσεις και αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για την Πράσινη Ενίσχυση και τις συνδεδεμένες.
Τα μέτρα αυτά βοηθούν τους αγρότες μας να ανταπεξέλθουν στην αναγκαστική αύξηση του φορολογικού συντελεστή που προέκυψε μέσα από τις υποχρεώσεις του 3ου Μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογικοί συντελεστές θα επανεξεταστούν, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και συνεχίσει την πολιτική των ελαφρύνσεων, που ξεκινήσαμε μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018».

Συζητώντας για την κατάσταση στην αγορά γάλακτος, ο Γιάννης Μπουρνούς υπενθύμισε στους παρισταμένους ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση το 2015, παρέλαβε έναν διαλυμένο Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Σήμερα, ο ΕΛΟΓΑΚ λειτουργεί με 100 νέους εργαζόμενους, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια καταπολέμησης των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος, που είναι ένας από τους λόγους πτώσης των τιμών του ντόπιου γάλακτος.

Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το ζήτημα της δακοκτονίας, όπου την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις φέρει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και τα ζητήματα υγείας, όπου ο κ. Μπουρνούς υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε επίδομα 400 ευρώ στους αγροτικούς γιατρούς, ώστε να μην μένουν κενές θέσεις στα αγροτικά ιατρεία.

Η Κλειού είναι ένα από τα χωριά του νησιού μας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά πρωτεύει στις εκλογές». Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από την Κλειώ διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν τη μάχη, ώστε στις 7 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά πρώτος, αλλά ακόμα πιο ενισχυμένος στο χωριό τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου