× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Μαρίας Κομνηνάκα για τα ελληνοτουρκικά

«Μόνο ψήφο στο ΚΚΕ που σταθερά αντιμάχεται την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2019

Παρέμβαση Μαρίας Κομνηνάκα για τα ελληνοτουρκικά

Με παρέμβαση της η υποψήφια βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα παίρνει θέση απέναντι στην όλο και αυξανόμενη ένταση στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου.

Αναλυτικά η δήλωση τη κ.Κομνηνάκα έχει ως εξής: «Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία του για την εντεινόμενη τούρκικη προκλητικότητα και τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, που πυροδοτούνται και από την όλο στενότερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προκάτοχοί της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, συνεχίζουν την επικίνδυνη πολιτική, να εντάσσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή, καθώς και στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Ταυτόχρονα, αφού έσπειραν ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη τη χώρα και ανέλαβαν το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στο Βαλκάνια, καλλιέργησαν τον εφησυχασμό για τους δήθεν προστάτες συμμάχους μας. Οι λαοί έχουν πικρή εμπειρία από τους «προστάτες» του ΝΑΤΟ και τον τρόπο που αναλαμβάνουν να επιλύουν τους ενεργειακούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς τους. Χρειάζεται επαγρύπνηση και καμιά εμπιστοσύνη στα ψεύτικα καλέσματα εφησυχασμού, για το ρόλο και την «προστασία» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων «συμμάχων».
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σύγκρουση μ’ αυτή την πολιτική που ούτε μπορεί να εξασφαλίσει και να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά αντίθετα δίνει αέρα στην τούρκικη προκλητικότητα και κυρίως βάζει σε περιπέτειες τους λαούς και από τις δύο μεριές του Αιγαίου. Ο λεσβιακός λαός πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που σταθερά αντιμάχεται την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Τη μόνη δύναμη που παλεύει σταθερά για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, οι οποίες όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των ισχυρών ενεργειακών ανταγωνισμών, αλλά μόνο όταν οι γειτονικοί λαοί είναι πραγματικοί φίλοι και σύμμαχοι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση