× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεσηκωμός για το Μουσικό Σχολείο

Παρέμβαση και από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 15/6/2019

Ξεσηκωμός για το Μουσικό Σχολείο

Μπαράζ αντιδράσεων από κοινωνικούς φορείς αλλά και από το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση της νέας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Μαρίας Παπαδανιήλ να μειώσει τα τμήματα του Μουσικού Σχολείου από 2 σε 1 απαγορεύοντας μ αυτό τον τρόπο σε δεκάδες παιδιά να φοιτήσουν σ αυτό το σχολείο που επιθυμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακοίνωση γι αυτό τον ιδιότυπο αποκλεισμό από την εκπαιδευτική διαδικασία εν έτη 2019 έβγαλε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 13:30 το μεσημέρι στο γραφείο της Περιφερειακής Διευθύντριας. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η μείωση των τμημάτων εισόδου (Α’Τάξη) από 2 σε 1 στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, αποτελεί απαράδεκτο σχεδιασμό στον οποίο συγκλίνουν και ταυτίζονται το Υπουργείο Παιδείας, η Περ/ακη Διε/νση Β.Αιγαίου και η Διε/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου. Ο αποκλεισμός δεκάδων μαθητών από όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, στο να ακολουθήσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους θα οδηγήσει σε βάθος τριετίας σε μείωση του μαθητικού δυναμικού στο μισό, σε μαρασμό του Μουσικού Σχολείου και ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Περιοχής.
Το πρόβλημα λειτουργίας και στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που αναδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από δεκάδες κινητοποιήσεις και δράσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών που απασχόλησε ακόμη και το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εξαιρείται από τη δημοσιονομική μέγγενη των περικοπών και των καταργήσεων. Εξαφανίζουν τους μαθητές για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου, παλιά, δοκιμασμένη, αξιόπιστη και πολύ φορεμένη συνταγή με διαχρονική αξία με πολλές εκδόσεις και πιστοποιήσεις
Το τσάκισμα των νεανικών ονείρων και προσδοκιών εν τη γενέσει τους, οι αποκλεισμοί στη γνώση και τη μόρφωση, οι ανισότητες και οι περιθωριοποίηση των νέων είναι το πιο αντιδραστικό και αλγεινό υπόστρωμα για τη δημιουργία των «υποταγμένων» του αύριο.
Δεν επιλέχτηκε τυχαία το Μουσικό Σχολείο το μοναδικό στο είδος του πάνω στο νησί από το Υπουργείο και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Στοχεύουν ξεκάθαρα στο να κάμψουν το διεκδικητικό και αγωνιστικό φρόνημα που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και από την άλλη δείχνουν απειλητικά τα δόντια τους, πως θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν μέχρι κεραίας και με μεγαλύτερη ένταση όλο το αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό, αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μαζί και η σημερινή κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, τις οδηγίες του ΟΟΣΑ , τις επιδιώξεις του ΣΕΒ των επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων.
Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών σε υγεία πρόνοια οι καταργήσεις σχολείων, τάξεων και τμημάτων, το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, η αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο, το τσάκισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι ο πυρήνας της πολιτικής και των προγραμμάτων όλων των αστικών κομμάτων που στηρίζουν την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας του Κεφαλαίου με όποια κυβερνητική σύνθεση και να βρίσκονται.
Όλα αυτά γίνονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου που Κούλης και Αλέξης τάζουν λαγούς με πετραχήλια κρύβοντας επιμελώς την ουσιαστική τους ταύτιση πιστοί στο δόγμα της «συνέχειας του Κράτους», των χιλίων (1000) και πλέον μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της επιτροπείας που τσακίζουν το λαό και βάζουν στο περιθώριο τις ζωές μας κα τις ανάγκες μας.
Μαυρίζουμε τους σύγχρονους «μαυρογιαλούρους» παίρνουμε θέση ευθύνης και μάχης για μας και τα παιδιά μας.
Δε μας μένει άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του αγώνα, οργανώνουμε την πάλη μας, διαμορφώνουμε μια πλατιά και βαθιά κοινωνική συμμαχία στη βάση της διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών του Μουσικού Σχολείου που αποτελεί και αγώνα γενικότερα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια
Απαιτούμε:
• Κανένας μαθητής να μην μείνει έξω από το Μουσικό Σχολείο.
• Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών.
• Να μην κλείσει κανένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο.
• Να δεσμευτεί το Υπουργείο για την άμεση λύση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή