× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Σάμο η Aegean Reggata 2022

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη

Δημοσίευση 27/4/2022

Στην Σάμο η Aegean Reggata 2022
' χρόνος ανάγνωσης

Το νησί της Σάμου επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης για την 1η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα του Αιγαίου “Aegean Regatta 2022”, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπό τη φιλοξενία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη.

Στη συνάντηση, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης (Ε.Α.Θ.)/Ε.Ι.Ο, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος της Ο.Ε., κα Εριφύλλη Βαρδάκη, o Πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου για το 2022 Ναυτικού Ομίλου Σάμου (ΝΟΣ) κ. Αλέξανδρος Κιουλάφας, ο Υπεύθυνος Επιτροπής Αγώνα κ. Ιωάννης Κλείδωνας, (Α.Σ.Ι.Α.Θ.) και εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα και μέσω τηλεδιάσκεψης έδωσαν το παρόν οι Δήμαρχοι των νησιών – σταθμών της φετινής διαδρομής Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας, Φούρνων – Κορσεών κ. Δημήτρης Καρύδης και Αγαθονησίου κ. Ευάγγελος Κοττόρος και από το Δήμο Ανατολικής Σάμου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Βογιατζής, Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού κα Κάιλα και η Συνεργάτις Δημάρχου κα Κνήτη), η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη και εκπρόσωποι των Ομίλων του ναυταθλητισμού του Αιγαίου (Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας (Α.Σ.Ι.Α.Θ.) Ρόδου κ. Σταμάτης Σταύρας, Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας (ΛΟΙΑΘ) κ. Ιωάννης Ζερδελής, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης κ. Κωνσταντίνος Αθηνιώτης, Ναυτικός Όμιλος Χίου (ΝΟΧ) κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και από την Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου Π.Ε.Κ.Ε.Β. κ. Μάρκος Λαμπρινάκης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης παρευρέθηκε και εξέφρασε τη στήριξή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, η διαδρομή (20 – 27 Αυγούστου με σταθμό εκκίνησης το νησί της Ικαρίας και νησιά – σταθμούς κατά σειρά τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Σάμο (Πυθαγόρειο και Βαθύ με την τελετή λήξης)) και οι λεπτομέρειες του Αγώνα και παράλληλα συζητήθηκε η πλαισίωση αυτού με πολιτιστικές εκδηλώσεις και λοιπές δράσεις στο σύνολο των νησιών με πρώτο …. το Ικαριώτικο γλέντι, εκεί που η διασκέδαση συναντά την κληρονομιά!

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της επιλογής της διαδρομής και ειδικότερα της Σάμου είχε γίνει από τον Γενικό Γραμματέα το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της παροτυσίας και εκπροσώπησης του Υπουργείοπυ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον Γ.Γ. κ. Μ. Κουτουλάκη στην Ετήσια Εκδήλωση Απονομής Επάθλων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας – Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης για τα προηγούμενα δύο έτη στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας είχε ευχαριστήσει την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης για τη μακροχρόνια αγαστή συνεργασία.

Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρόασης της Οργανωτικής Επιτροπής ο ΓΓΑΙΝΠ κ. Μ. Κουτουλάκης προέβη στην κάτωθι δήλωση «Η Aegean Regatta άνοιξε τα πανιά της το 2001. Αυτός, ο θεσμός που πλέον μετρά 20 χρόνια, αποτελεί μια έμπρακτη και σταθερή στήριξη της ανάπτυξης του ναυταθλητισμού στο Αιγαίο και της ενίσχυσης παράλληλα των νησιών και των νησιωτικών πληθυσμών που κάθε φορά προσέγγιζε. Μια διοργάνωση στην καρδιά της έννοιας της κοινωνικής συνοχής, όπου φέτος για λόγους εθνικούς, συμβολικούς και ναυταθλητικούς επελέγη η Σάμος και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο για ηχορύπανση σε κατάστημα

Παραβίαση όρων λειτουργίας και υπέρβαση ορίων έντασης μουσικής οι αιτίες σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για ηχορύπανση σε κατάστημα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στις αλυκές Καλλονής μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής

Ενημέρωση για την παραγωγή αλατιού και επαφή με έναν μοναδικό υγροβιότοπο
Στις αλυκές Καλλονής μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Χάρης Ζεπάτος
Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

14 πρόστιμα για μη χρήση κράνους

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
14 πρόστιμα για μη χρήση κράνους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έως 50% εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το Πάσχα

Μειωμένα εισιτήρια και στις αεροπορικές μετακινήσεις με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων από και προς τα νησιά
Έως 50% εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το Πάσχα
ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία με επίκεντρο την αυτοφροντίδα

Τριετές μνημόνιο για την ενίσχυση της πρόληψης και του ρόλου του φαρμακοποιού στην καθημερινή φροντίδα των πολιτών υπέγραψαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης
Συνεργασία με επίκεντρο την αυτοφροντίδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το απολιθωμένο δάσος ως τις αλυκές Πολιχνίτου ένα ζωντανό μάθημα στη Λέσβο

Το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων συμμετείχε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με επίκεντρο τη φύση, τη γεωλογία και την κλιματική κρίση
Από το απολιθωμένο δάσος ως τις αλυκές Πολιχνίτου ένα ζωντανό μάθημα στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο τιμόνι της Περιφερειακής Επιτροπής ο Μπάμπης Στυλιανίδης

Νέα διοίκηση στους Συνταξιούχους ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη
Στο τιμόνι της Περιφερειακής Επιτροπής ο Μπάμπης Στυλιανίδης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Διεθνής διάκριση με «σφραγίδα» Λέσβου

Ο Δρ. Ηλίας Βαλιάκος αναδείχθηκε νέος Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων κατά τη διάρκεια της συνάντησης
Διεθνής διάκριση με «σφραγίδα» Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα βήμα μπροστά για την εθελοντική προσφορά στα χωριά της Λέσβου

Η «Δράση» αποκτά μέσα για να στηρίξει πανηγύρια, ενοριακές εκδηλώσεις και δράσεις αγάπης σε Παναγιούδα και γύρω περιοχές
Ένα βήμα μπροστά για την εθελοντική προσφορά στα χωριά της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση πυρασφάλειας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στο επίκεντρο η πρόληψη και η ετοιμότητα του προσωπικού σε κρίσιμες καταστάσεις
Εκπαίδευση πυρασφάλειας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όλη η Μυτιλήνη μια αγκαλιά για τον αυτισμό

Δυνατό μήνυμα αποδοχής και συμπερίληψης την Κυριακή 5 Απριλίου με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο για την 7η Ποδηλατάδα
Όλη η Μυτιλήνη μια αγκαλιά για τον αυτισμό