× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Zητούν άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Boρείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/6/2019

Zητούν άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Οι εκλογές μπορεί να πέρασαν όμως τα προβλήματα παραμένουν και χρήζουν αντιμετώπισης. Για το σκοπό αυτό οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν αίτημα άμεσης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ορισμένα θέματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, με κίνδυνο να έχουν , διαφορετικά, καταστροφικές συνέπειες για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για τη Λέσβο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αντώνης Δράκος, Στρατής Κόρακας, Αγλαϊα Κυρίτση και Βαγγέλης Λομβαρδάς που υπογράφουν το κείμενο, τα θέματα αυτά είναι:

«Δακοκτονία για τη Λέσβο: Όπως εξελίσσεται το θέμα, με την εμπλοκή της εργολαβίας, υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής και της φετινής σοδειάς. Πράγματι, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, στην οποία έχει προσφύγει η υπηρεσία της Περιφέρειας θα δώσει απάντηση σε είκοσι (20) μέρες, για το αν μπορεί να προχωρήσει η Περιφέρεια σε διαπραγμάτευση με τους εργολάβους για να αναλάβουν τη δακοκτονία. Από τη στιγμή που θα λάβει τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε από την υπηρεσία (που μέχρι σήμερα δεν τα έχει λάβει) .

Δηλαδή, το πιο πιθανό είναι ότι με αυτή τη λογική θα γίνει πάλι πολύ καθυστερημένα η δακοκτονία με το ευνόητο αποτέλεσμα.....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Δασοπροστασία: Δεν είναι δυνατό να μένει το Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς ενημέρωση και τις απαραίτητες αποφάσεις για επείγοντα ζητήματα που έχουν σχέση με το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, όταν μάλιστα όλες οι πληροφορίες μαρτυρούν τεράστιες ελλείψεις (προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα, υποδομές....)

- ΕΚΑΒ : Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και αυτή η υπηρεσία, ενόψει μάλιστα και της φετινής τουριστικής περιόδου. Για παράδειγμα, ολόκληρη η Χίος διαθέτει σήμερα μόνο ένα στελεχομένο ασθενοφόρο.

- Κόλπος Καλλονής : Υπάρχει άμεση ανάγκη να πάρει θέση το Συμβούλιο πάνω στο γνωστό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα προβλήματα που δημιουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Απολογισμό της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής και του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου : Θεωρούμε ότι αυτό είναι αναγκαίο και χρήσιμο ιδιαίτερα για το νεοεκλεγέν Περιφερειακό Συμβούλιο».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν πως «θεωρούμε απαραίτητο να κληθούν στη συνεδρίαση αυτή και οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι νέοι Περιφερειάρχης και γεωγραφικοί Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς στο κάθε θέμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου