× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαξιώνουν το Μεταφορικό Ισοδύναμο και όχι μόνο»

Επίθεση του Γιάννη Μπουρνού κατά την νησιωτικής πολιτικής της Κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής

Δημοσίευση 20/4/2022

«Απαξιώνουν το Μεταφορικό Ισοδύναμο και όχι μόνο»

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα πλοία αναψυχής παρενέβη ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ο κ. Μπουρνούς τόνισε «με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξισώνει τα ελληνικά σκάφη αναψυχής με σκάφη τρίτων χωρών, προάγοντας το ξένο yahcting».

Ο κ.  Μπουρνούς δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη συστηματική απαξίωση μιας εμβληματικής πολιτικής νησιωτικότητας και περιφερειακής συνοχής, του Μεταφορικού Ισοδύναμου, με πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ενώ όπως είπε «αγνοήθηκε η σχεδιασμένη επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα, ιδίως σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, με ιλιγγιώδη επιβάρυνση κατοίκων, επιχειρήσεων και παραγωγών στη νησιωτική Ελλάδα που πλήττει περισσότερο σημαντικές, αλλά απομακρυσμένες αγροτικές οικονομίες, όπως της Λέσβου και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Ο κ. Μπουρνούς ανέδειξε και το πρόβλημα της εκτίναξης του κόστους του ναυτικού πετρελαίου στις μηχανότρατες, που από 500-600 ευρώ την ημέρα, έχει εκτιναχθεί στα 1200 ευρώ, με αποτέλεσμα επαγγελματίες ψαράδες με δεκαετίες στη δουλειά να αδυνατούν να βγουν για ψάρεμα. «Η προτεραιότητα της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση του καρτέλ ενέργειας κλείνει τα σπίτια των επαγγελματιών αλιέων και τελικά επιβαρύνει και τους καταναλωτές, καθώς από την αδυναμία της μηχανότρατας να δουλέψει, έχουν εκτοξευτεί και οι λιανικές τιμές των ψαριών στην αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Στα νομοσχέδιά σας και στην πολιτική σας δείχνετε σκληρότητα και εμμονές.Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ούτε καν κυβέρνηση για τους νεοδημοκράτες, είναι κυβέρνηση μόνο για παρέες συμφερόντων στα λιμάνια, στην ενέργεια, στην υγεία, οπουδήποτε. Γι’ αυτό θα τους έχετε, θα μας έχετε, όλους απέναντι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο