× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος φωτογραφιζόταν μπροστά σε ναζιστικά σύμβολά»

Aποκαλυπτική συνέντευξη του επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Στράτου Γεωργούλα ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 fm

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2019

«Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος φωτογραφιζόταν μπροστά σε ναζιστικά σύμβολά»
' χρόνος ανάγνωσης

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Στράτος Γεωργούλας στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 28 Μαίου στο ραδιόφωνο ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM καθώς αναφέρθηκε σε ζητήματα τα οποία ευρέως κουβεντιάζονται σε πηγαδάκια αλλά όχι δημόσια.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργούλας τόνισε για την κ.Καλογήρου ότι συσπείρωσε τον χώρο της Ν.Δ. με «σκληρό τρόπο» αναφερόμενος στη διαγραφή του προέδρου της ΝΟΔΕ Σάμου. Για τον κ.Μουτζούρη επεσήμανε ότι αν και προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ ωστόσο «εκφράζει κι έναν άλλο χώρο, αυτό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι συνειδητά ή ασυνείδητα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργούλας. Μάλιστα τόνισε ότι υποψήφιος του φωτογραφιζόταν μπροστά σε ναζιστικά σύμβολά. Παράλληλα εξέφραζε την ικανοποίηση του που η Χ.Α. έχασε την μισή εκλογική της δύναμη. «Προτεραιότητα μας είναι να θέσουμε τα ζητήματα του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στο νέο περιφερειακό συμβούλιο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ.Γεωργούλας υπογράμμισε ότι παράταξη του ήρθε για να μείνει καθώς συγκροτούνται γραμματείες του Άλλου Δρόμου σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δηλώνοντας συνάμα ότι « αν είσαι καθαρός κερδίζεις και το 3% που πετύχαμε ήταν γιατί ήμασταν καθαροί. Εμείς είμαστε ένα αριστερό, αντινεοφιλελεύθερο ψηφοδέλτιο που εκφράσαμε τις αγωνίες του κόσμου».

Στη συνέχεια της συνέντευξης του κατήγγειλε ότι Περιφερειακές παρατάξεις αγόραζαν εκπομπές και εξέφρασε την απορία του γιατί αυτό «δεν το ανέδειξαν και οι άλλοι συνδυασμοί» ενώ και κάλεσε και την Ένωση Συντακτών να παρέμβει. «Δεν μπορεί τα ΜΜΕ να καθορίζουν το παιχνίδι της Δημοκρατίας κάναμε καταγγελία και στο ΕΣΡ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για το πώς είδε το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Γεωργούλας απάντησε ότι ήταν μια σαφή νίκη της Ν.Δ.και αυτό είχε επίπτωση και στα δημοτικά ψηφοδέλτια και το αντίστροφο συνέβη στα ψηφοδέλτια που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο και περιφέρεια.

Κριτική έκανε ο Στράτος Γεωργούλας και στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς ανέφερε ότι διακηρυκτικά έχει λόγο απέναντι στην κυβέρνηση όμως συμμετέχει σε δράσεις μαζί τους, όπως το προσφυγικό, και στην ουσία επωμίζεται το κόστος της συμμετοχής σ αυτή την πολιτική. Ανέφερε δε ως παράδειγμα την συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημοτικό ψηφοδέλτιο της Ικαρίας το οποίο σύμφωνα με τον κ.Γεωργούλα είχε «μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης αναφέρθηκε στις ιδιομορφίες που παρουσιάζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στα προβλήματα της προεκλογικής εκστρατείας στην Περιφέρεια. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μια καλή ενδοπεριφερειακή συγκοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου αν θα στηρίξει κάποιον από τους δυο συνδυασμούς που διεκδικούν την Περιφέρεια ο κ.Γεωργούλας απάντησε ότι «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στις αρχές μας, στις αξίες μας βάση ανταλλαγμάτων και καρεκλών. Έδωσα τον αγώνα με 51 ανθρώπους που έχουν τα χαρακτηριστικά της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας.Δεν είδα κανέναν από τους μεγάλους συνδυασμούς να μιλήσουν για την αναγκαιότητα να είμαστε απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και στην υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς, να μιλήσουν για την ανεργία, για τον άνθρωπο».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Γεωργούλα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη σελίδα ΣΤΟ ΝΗΣΙ στο facebook.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη με στόχο την ενίσχυση των Ελληογαλλικών σχέσεων

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς είχε η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στην Αθήνα, Diane Roeser κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Ολοκληρώθηκαν καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρασίου

Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες, αφιερώματα και τη γιορτή του τραχανά
ΧΩΡΙΑ

Νερό με βυτίο σε Πέτρα και Αναξο και τον φετινό Αύγουστο

Οι δύο τουριστικοί οικισμοί της Βόρειας Λέσβου καλύπτουν τις ανάγκες ύδρευσης με νερό που φτάνει σε αυτούς με βυτίο από τον γειτονικό Μόλυβο. Εν τω μεταξύ, η αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής του Βαφείου έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κοπή δέντρων στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού ζητά εξηγήσεις και ενίσχυση των υπηρεσιών πρασίνου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στην Πέτρα η επόμενη συνάντηση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στη Λέσβο

Πρωτοβουλία τοπικών αρχών, ψαράδων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Healing Lesvos για τις προστατευόμενες θαλάσσιες ζώνες
ΧΩΡΙΑ

«20 δέντρα κόπηκαν – 40 θα φυτεύσουμε στον Μανταμάδο»

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στα σημεία κοπής των δέντρων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα φορέων Λέσβου για συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Στην πλατεία Σαπφούς, στις 20:00, καλούν Ενωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Λέσβου και Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλεύρης από Σάμο: «Ή επιστροφή ή φυλακή για τους λαθρομετανάστες»

Στις 25 Αυγούστου στη Λέσβο ο υπουργός Μετανάστευσης για επαφές με αυτοδιοικητικούς και επίσκεψη σε δομές
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αγιασώτικοι ήχοι ενός αιώνα ζωντάνεψαν ξανά «Στο Χάνι»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών παρουσίασε το τέταρτο ντοκιμαντέρ του για τη μουσική παράδοση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Νόμιμη η κοπή δέντρων στον δρόμο Μανταμάδου

Στόχος η οδική ασφάλεια και η πυροπροστασία – Σταμάτησαν οι εργασίες μετά τις έντονες αντιδράσεις.
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Αγιάσος τιμά τους εθελοντές αιμοδότες της

Απολογισμός δράσης, ευχαριστίες και ένα μήνυμα αγάπης!
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ταλαιπωρία στη νυχτερινή πτήση Μυτιλήνη – Αθήνα

Τέσσερις ώρες καθυστέρηση για τους επιβάτες της Aegean