× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»

Τρομακτική καταγγελία ξυλοδαρμού εναντίον δημοσίου υπαλλήλου στην Ερεσό: «Εργολάβος με σήκωσε από τον γιακά, με γρονθοκόπησε και μ’ έριξε σε χαντάκι»- Σήμερα η δίκη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/3/2022

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Τις τρομακτικές στιγμές που πέρασε ενώ εκτελούσε το καθήκον της, μοιράστηκε στο «Ν» αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, που κατήγγειλε… ξυλοδαρμό (!) από εργολάβο, νταή στην Ερεσό. Η υπόθεση απασχολεί σήμερα, Πέμπτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και ο εργολάβος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Από τη μαρτυρία της γυναίκας που βρέθηκε ανυπεράσπιστη μπροστά στην απρόκλητη επίθεση και επίδειξη χαρακτηριστικού παραδείγματος της τοξικής αρρενωπότητας, φαίνεται ότι ο εργολάβος δεν ήθελε στα πόδια του... εμπόδια μέχρι να παραδώσει το έργο του. Ακόμα κι αν αυτά τα εμπόδια ήταν νομικά και προέρχονταν από την αρχαιολογική υπηρεσία! Ο εν λόγω νταής φέρεται στο πρόσωπο μιας γυναίκας να ήθελε να εκδικηθεί την πολιτεία... που τι να κάνουμε; Έχει θεσμούς, και κανόνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 9 Μαρτίου 2020, ακριβώς λίγες ημέρες πριν από την πρώτη καραντίνα λόγω κορονοϊού, όταν η αρχαιοφύλακας εκτελούσε τα καθήκοντά της όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια, όχι μόνο επιβλέποντας την αρχαιολογική συλλογή, αλλά και έργα, κατασκευές που γίνονται στην περιοχή και απαιτούν τις απαραίτητες άδειες από την υπηρεσία της, λόγω του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Έζησα την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου» μας λέει η αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας. Η ίδια έπρεπε εκείνη την ημέρα να κάνει επίβλεψη σε εργοτάξιο με εντολή της υπηρεσίας της, στην περιοχή της ακρόπολης της Σκάλας Ερεσού και συγκεκριμένα σε σπίτι που κατασκευάζονταν πλησίον αρχαιολογικών ευρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έφτασα στο σημείο του σπιτιού όπου ήταν η εσωτερική πόρτα. Η προϊσταμένη μου εξήγησε στον εργολάβο τηλεφωνικά όταν την κάλεσα, το ύψος του πλάτος που θα πρέπει να γίνει η τομή. (σ..σ γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προδιαγραφές» μας λέει και προσθέτει:

«Δηλαδή μου λέει αμα φτάσω κάτω από τα τα 41 εκατοστά την τομή θα μου κάνεις μήνυση;» φέρεται να είπε στην αρχαιοφύλακα. Και ενώ του απάντησε ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στα όσα λέει η υπηρεσία της, εκείνος… «μου λέει θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι έχεις να πάθεις, κάνε μου μήνυση, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ, είμαι θεότρελος, και με πιάνει με τα δυο χέρια του από τον λαιμό, με σφίγγει σε σημείο που έχανα το οξυγόνο μου και χωρίς να μπορώ καν να μιλήσω, να αντιδράσω, με χτυπάει στο πρόσωπο, με σηκώνει ψηλά από τον γιακά και με πετάει στο σκάμα. Ένιωσα ότι είδα τον θάνατό μου! Κι εκείνος να συνεχίζει να μου λέει ότι θα με θάψει ζωντανή στα δύο μέτρα γης και να ορκίζεται στα παιδιά του ότι όπου κι αν πάω θα με βρει και ότι θα δω τι έχω να πάθω. Με χτύπησε, με απείλησε, με εξύβρισε χωρίς προηγούμενο. Έζησα κυριολεκτικά να χάνω τη ζωή μου επειδή έκανα απλώς το καθήκον μου.

Τα όσα απίστευτα έζησε ενόσω βρίσκονταν εν ώρα εργασίας (!) και ουσιαστικά υπερασπιζόμενη την αρχαιολογική κληρονομιά της Λέσβου, μας ανέφερε ότι την έχουν σημαδέψει για πάντα και ότι «καμιά γυναίκα δεν πρέπει να το περάσει, καμιά εργαζόμενη δεν πρέπει να δέχεται απειλές για τη ζωή της και τέτοιο νταηλίκι απέναντί της». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Με τους λαούς που αντιστέκονται, ενάντια στους δολοφόνους»

Μαχητικό κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου για συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Simplicity»: Η απλότητα του πηλού, η μνήμη της Λέσβου

Ένα ντοκιμαντέρ που συνδέει παρελθόν και παρόν μέσα από την αγγειοπλαστική του Δημήτρη Κουβδή, στη μνήμη της Αγλαΐας Αρχοντίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλληλέγγυο στη Χίο μετά τις πυρκαγιές

Από τις πρώτες ώρες της κρίσης το Πανεπιστήμιο φιλοξένησε πυροσβέστες, εθελοντές και πυρόπληκτους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έθιμο της τράτας στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδηλατικός τουρισμός στη Λέσβο με διεθνείς συνεργασίες

Συνάντηση Μουτζούρη με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου – Στο επίκεντρο η ανάπτυξη συνεργειών με τουρκικούς συλλόγους και η προβολή του νησιού ως ποδηλατικού προορισμού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκέντρωση στη Μύρινα για την Παλαιστίνη την Κυριακή

Συλλογικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο, επεισόδιο με λοστό και παστούρωμα ζώου στη Λέσβο

Τρία περιστατικά υπό διερεύνηση της αστυνομίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παραβάσεις σε επιχειρήσεις σε Μήθυμνα και Μυτιλήνη

Στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια
ΔΡΑΣΕΙΣ

2.123 έλεγχοι για κράνος σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

772 έλεγχοι στη Λέσβο – 20 οδηγοί και 5 συνεπιβάτες χωρίς κράνος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Και άλλα πούλμαν για τη συναυλία στην Αρχαία Αντισσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ανταποκρίνεται στο αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για τις 20 Αυγούστου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κινέζοι φοιτητές στη Λέσβο για μελέτη του Απολιθωμένου Δάσους

Η Λέσβος, πρότυπος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο