× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»

Τρομακτική καταγγελία ξυλοδαρμού εναντίον δημοσίου υπαλλήλου στην Ερεσό: «Εργολάβος με σήκωσε από τον γιακά, με γρονθοκόπησε και μ’ έριξε σε χαντάκι»- Σήμερα η δίκη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/3/2022

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»

Τις τρομακτικές στιγμές που πέρασε ενώ εκτελούσε το καθήκον της, μοιράστηκε στο «Ν» αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, που κατήγγειλε… ξυλοδαρμό (!) από εργολάβο, νταή στην Ερεσό. Η υπόθεση απασχολεί σήμερα, Πέμπτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και ο εργολάβος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μαρτυρία της γυναίκας που βρέθηκε ανυπεράσπιστη μπροστά στην απρόκλητη επίθεση και επίδειξη χαρακτηριστικού παραδείγματος της τοξικής αρρενωπότητας, φαίνεται ότι ο εργολάβος δεν ήθελε στα πόδια του... εμπόδια μέχρι να παραδώσει το έργο του. Ακόμα κι αν αυτά τα εμπόδια ήταν νομικά και προέρχονταν από την αρχαιολογική υπηρεσία! Ο εν λόγω νταής φέρεται στο πρόσωπο μιας γυναίκας να ήθελε να εκδικηθεί την πολιτεία... που τι να κάνουμε; Έχει θεσμούς, και κανόνες!

Ήταν 9 Μαρτίου 2020, ακριβώς λίγες ημέρες πριν από την πρώτη καραντίνα λόγω κορονοϊού, όταν η αρχαιοφύλακας εκτελούσε τα καθήκοντά της όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια, όχι μόνο επιβλέποντας την αρχαιολογική συλλογή, αλλά και έργα, κατασκευές που γίνονται στην περιοχή και απαιτούν τις απαραίτητες άδειες από την υπηρεσία της, λόγω του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Έζησα την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου» μας λέει η αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας. Η ίδια έπρεπε εκείνη την ημέρα να κάνει επίβλεψη σε εργοτάξιο με εντολή της υπηρεσίας της, στην περιοχή της ακρόπολης της Σκάλας Ερεσού και συγκεκριμένα σε σπίτι που κατασκευάζονταν πλησίον αρχαιολογικών ευρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έφτασα στο σημείο του σπιτιού όπου ήταν η εσωτερική πόρτα. Η προϊσταμένη μου εξήγησε στον εργολάβο τηλεφωνικά όταν την κάλεσα, το ύψος του πλάτος που θα πρέπει να γίνει η τομή. (σ..σ γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προδιαγραφές» μας λέει και προσθέτει:

«Δηλαδή μου λέει αμα φτάσω κάτω από τα τα 41 εκατοστά την τομή θα μου κάνεις μήνυση;» φέρεται να είπε στην αρχαιοφύλακα. Και ενώ του απάντησε ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στα όσα λέει η υπηρεσία της, εκείνος… «μου λέει θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι έχεις να πάθεις, κάνε μου μήνυση, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ, είμαι θεότρελος, και με πιάνει με τα δυο χέρια του από τον λαιμό, με σφίγγει σε σημείο που έχανα το οξυγόνο μου και χωρίς να μπορώ καν να μιλήσω, να αντιδράσω, με χτυπάει στο πρόσωπο, με σηκώνει ψηλά από τον γιακά και με πετάει στο σκάμα. Ένιωσα ότι είδα τον θάνατό μου! Κι εκείνος να συνεχίζει να μου λέει ότι θα με θάψει ζωντανή στα δύο μέτρα γης και να ορκίζεται στα παιδιά του ότι όπου κι αν πάω θα με βρει και ότι θα δω τι έχω να πάθω. Με χτύπησε, με απείλησε, με εξύβρισε χωρίς προηγούμενο. Έζησα κυριολεκτικά να χάνω τη ζωή μου επειδή έκανα απλώς το καθήκον μου.

Τα όσα απίστευτα έζησε ενόσω βρίσκονταν εν ώρα εργασίας (!) και ουσιαστικά υπερασπιζόμενη την αρχαιολογική κληρονομιά της Λέσβου, μας ανέφερε ότι την έχουν σημαδέψει για πάντα και ότι «καμιά γυναίκα δεν πρέπει να το περάσει, καμιά εργαζόμενη δεν πρέπει να δέχεται απειλές για τη ζωή της και τέτοιο νταηλίκι απέναντί της». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς