× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»

Τρομακτική καταγγελία ξυλοδαρμού εναντίον δημοσίου υπαλλήλου στην Ερεσό: «Εργολάβος με σήκωσε από τον γιακά, με γρονθοκόπησε και μ’ έριξε σε χαντάκι»- Σήμερα η δίκη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/3/2022

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Τις τρομακτικές στιγμές που πέρασε ενώ εκτελούσε το καθήκον της, μοιράστηκε στο «Ν» αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, που κατήγγειλε… ξυλοδαρμό (!) από εργολάβο, νταή στην Ερεσό. Η υπόθεση απασχολεί σήμερα, Πέμπτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και ο εργολάβος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Από τη μαρτυρία της γυναίκας που βρέθηκε ανυπεράσπιστη μπροστά στην απρόκλητη επίθεση και επίδειξη χαρακτηριστικού παραδείγματος της τοξικής αρρενωπότητας, φαίνεται ότι ο εργολάβος δεν ήθελε στα πόδια του... εμπόδια μέχρι να παραδώσει το έργο του. Ακόμα κι αν αυτά τα εμπόδια ήταν νομικά και προέρχονταν από την αρχαιολογική υπηρεσία! Ο εν λόγω νταής φέρεται στο πρόσωπο μιας γυναίκας να ήθελε να εκδικηθεί την πολιτεία... που τι να κάνουμε; Έχει θεσμούς, και κανόνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 9 Μαρτίου 2020, ακριβώς λίγες ημέρες πριν από την πρώτη καραντίνα λόγω κορονοϊού, όταν η αρχαιοφύλακας εκτελούσε τα καθήκοντά της όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια, όχι μόνο επιβλέποντας την αρχαιολογική συλλογή, αλλά και έργα, κατασκευές που γίνονται στην περιοχή και απαιτούν τις απαραίτητες άδειες από την υπηρεσία της, λόγω του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Έζησα την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου» μας λέει η αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας. Η ίδια έπρεπε εκείνη την ημέρα να κάνει επίβλεψη σε εργοτάξιο με εντολή της υπηρεσίας της, στην περιοχή της ακρόπολης της Σκάλας Ερεσού και συγκεκριμένα σε σπίτι που κατασκευάζονταν πλησίον αρχαιολογικών ευρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έφτασα στο σημείο του σπιτιού όπου ήταν η εσωτερική πόρτα. Η προϊσταμένη μου εξήγησε στον εργολάβο τηλεφωνικά όταν την κάλεσα, το ύψος του πλάτος που θα πρέπει να γίνει η τομή. (σ..σ γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προδιαγραφές» μας λέει και προσθέτει:

«Δηλαδή μου λέει αμα φτάσω κάτω από τα τα 41 εκατοστά την τομή θα μου κάνεις μήνυση;» φέρεται να είπε στην αρχαιοφύλακα. Και ενώ του απάντησε ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στα όσα λέει η υπηρεσία της, εκείνος… «μου λέει θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι έχεις να πάθεις, κάνε μου μήνυση, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ, είμαι θεότρελος, και με πιάνει με τα δυο χέρια του από τον λαιμό, με σφίγγει σε σημείο που έχανα το οξυγόνο μου και χωρίς να μπορώ καν να μιλήσω, να αντιδράσω, με χτυπάει στο πρόσωπο, με σηκώνει ψηλά από τον γιακά και με πετάει στο σκάμα. Ένιωσα ότι είδα τον θάνατό μου! Κι εκείνος να συνεχίζει να μου λέει ότι θα με θάψει ζωντανή στα δύο μέτρα γης και να ορκίζεται στα παιδιά του ότι όπου κι αν πάω θα με βρει και ότι θα δω τι έχω να πάθω. Με χτύπησε, με απείλησε, με εξύβρισε χωρίς προηγούμενο. Έζησα κυριολεκτικά να χάνω τη ζωή μου επειδή έκανα απλώς το καθήκον μου.

Τα όσα απίστευτα έζησε ενόσω βρίσκονταν εν ώρα εργασίας (!) και ουσιαστικά υπερασπιζόμενη την αρχαιολογική κληρονομιά της Λέσβου, μας ανέφερε ότι την έχουν σημαδέψει για πάντα και ότι «καμιά γυναίκα δεν πρέπει να το περάσει, καμιά εργαζόμενη δεν πρέπει να δέχεται απειλές για τη ζωή της και τέτοιο νταηλίκι απέναντί της». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο τραπέζι η χρηματοδότηση για το κτίριο «Μίλτης Παρασκευαΐδης»

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και θετικά μηνύματα για στήριξη του έργου
Στο τραπέζι η χρηματοδότηση για το κτίριο «Μίλτης Παρασκευαΐδης»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 30χρονου οδηγού

Μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοιχίο λίγο έξω από τη Μυτιλήνη
Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 30χρονου οδηγού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με πλακέτα και πασχαλινά δώρα τίμησαν το Λιμενικό

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου
Με πλακέτα και πασχαλινά δώρα τίμησαν το Λιμενικό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 δέντρα, μια παράδοση και δεκάδες χαμόγελα στο σχολείο της Θερμής

Το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής μετατρέπει τα εσπεριδοειδή της αυλής σε γλυκά και λικέρ μέσα από ένα βραβευμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα
30 δέντρα, μια παράδοση και δεκάδες χαμόγελα στο σχολείο της Θερμής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» στα παράνομα πυροτεχνήματα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

15 συλλήψεις, πάνω από 2.000 κατασχεμένα πυροτεχνήματα και αυστηρά μέτρα για την αποτροπή ατυχημάτων
«Μπλόκο» στα παράνομα πυροτεχνήματα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ξαναζωντάνεψε» η βρύση στο Πέρα

Δράση του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής αναδείχθηκε η ιστορία της βρύσης και επιβεβαιώνει την ανάκαμψη των υδάτινων αποθεμάτων
«Ξαναζωντάνεψε» η βρύση στο Πέρα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη μετά από έρευνες του Λιμενικού

Εντοπίστηκαν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα κατά την προσπάθεια επιβίβασης σε πλοίο για Πειραιά και σε χώρο διαμονής
Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη μετά από έρευνες του Λιμενικού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή γιορτή λόγου και μουσικής για τον Γρηγόρη Μολυβιάτη

Η Λεσβιακή Παροικία τίμησε τον ποιητή σε μια εκδήλωση με έντονο συναίσθημα και δυνατή παρουσία κοινού
Μια ξεχωριστή γιορτή λόγου και μουσικής για τον Γρηγόρη Μολυβιάτη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το νέο ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

Ανησυχία για τη διεθνή κλιμάκωση και αναφορές σε δράσεις υπέρ της Κούβας και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα
Κυκλοφόρησε το νέο ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Νέα δωρεά της AHEPA Lesvos στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ενεργοποιείται η ενδοαορτική αντλία στην Καρδιολογική Κλινική – Ενισχύεται η αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών
Νέα δωρεά της AHEPA Lesvos στο νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινή γιορτή στην Αγιάσο

Παράδοση, χαρά και συλλογικότητα για μικρούς και μεγάλους
Πασχαλινή γιορτή στην Αγιάσο