× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»

Τρομακτική καταγγελία ξυλοδαρμού εναντίον δημοσίου υπαλλήλου στην Ερεσό: «Εργολάβος με σήκωσε από τον γιακά, με γρονθοκόπησε και μ’ έριξε σε χαντάκι»- Σήμερα η δίκη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/3/2022

«Θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι θα πάθεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Τις τρομακτικές στιγμές που πέρασε ενώ εκτελούσε το καθήκον της, μοιράστηκε στο «Ν» αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, που κατήγγειλε… ξυλοδαρμό (!) από εργολάβο, νταή στην Ερεσό. Η υπόθεση απασχολεί σήμερα, Πέμπτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και ο εργολάβος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Από τη μαρτυρία της γυναίκας που βρέθηκε ανυπεράσπιστη μπροστά στην απρόκλητη επίθεση και επίδειξη χαρακτηριστικού παραδείγματος της τοξικής αρρενωπότητας, φαίνεται ότι ο εργολάβος δεν ήθελε στα πόδια του... εμπόδια μέχρι να παραδώσει το έργο του. Ακόμα κι αν αυτά τα εμπόδια ήταν νομικά και προέρχονταν από την αρχαιολογική υπηρεσία! Ο εν λόγω νταής φέρεται στο πρόσωπο μιας γυναίκας να ήθελε να εκδικηθεί την πολιτεία... που τι να κάνουμε; Έχει θεσμούς, και κανόνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 9 Μαρτίου 2020, ακριβώς λίγες ημέρες πριν από την πρώτη καραντίνα λόγω κορονοϊού, όταν η αρχαιοφύλακας εκτελούσε τα καθήκοντά της όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια, όχι μόνο επιβλέποντας την αρχαιολογική συλλογή, αλλά και έργα, κατασκευές που γίνονται στην περιοχή και απαιτούν τις απαραίτητες άδειες από την υπηρεσία της, λόγω του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Έζησα την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου» μας λέει η αρχαιοφύλακας, μητέρα δύο παιδιών, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας. Η ίδια έπρεπε εκείνη την ημέρα να κάνει επίβλεψη σε εργοτάξιο με εντολή της υπηρεσίας της, στην περιοχή της ακρόπολης της Σκάλας Ερεσού και συγκεκριμένα σε σπίτι που κατασκευάζονταν πλησίον αρχαιολογικών ευρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έφτασα στο σημείο του σπιτιού όπου ήταν η εσωτερική πόρτα. Η προϊσταμένη μου εξήγησε στον εργολάβο τηλεφωνικά όταν την κάλεσα, το ύψος του πλάτος που θα πρέπει να γίνει η τομή. (σ..σ γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προδιαγραφές» μας λέει και προσθέτει:

«Δηλαδή μου λέει αμα φτάσω κάτω από τα τα 41 εκατοστά την τομή θα μου κάνεις μήνυση;» φέρεται να είπε στην αρχαιοφύλακα. Και ενώ του απάντησε ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στα όσα λέει η υπηρεσία της, εκείνος… «μου λέει θα σε θάψω μωρή κα***λα, θα δεις τι έχεις να πάθεις, κάνε μου μήνυση, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ, είμαι θεότρελος, και με πιάνει με τα δυο χέρια του από τον λαιμό, με σφίγγει σε σημείο που έχανα το οξυγόνο μου και χωρίς να μπορώ καν να μιλήσω, να αντιδράσω, με χτυπάει στο πρόσωπο, με σηκώνει ψηλά από τον γιακά και με πετάει στο σκάμα. Ένιωσα ότι είδα τον θάνατό μου! Κι εκείνος να συνεχίζει να μου λέει ότι θα με θάψει ζωντανή στα δύο μέτρα γης και να ορκίζεται στα παιδιά του ότι όπου κι αν πάω θα με βρει και ότι θα δω τι έχω να πάθω. Με χτύπησε, με απείλησε, με εξύβρισε χωρίς προηγούμενο. Έζησα κυριολεκτικά να χάνω τη ζωή μου επειδή έκανα απλώς το καθήκον μου.

Τα όσα απίστευτα έζησε ενόσω βρίσκονταν εν ώρα εργασίας (!) και ουσιαστικά υπερασπιζόμενη την αρχαιολογική κληρονομιά της Λέσβου, μας ανέφερε ότι την έχουν σημαδέψει για πάντα και ότι «καμιά γυναίκα δεν πρέπει να το περάσει, καμιά εργαζόμενη δεν πρέπει να δέχεται απειλές για τη ζωή της και τέτοιο νταηλίκι απέναντί της». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη