× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέλειωσε το Γυμνάσιο, έκανε τρία παιδιά και επέστρεψε σημαιοφόρος!

Η Καλλιόπη Ψυρούκη, αριστούχος στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με την κόρη της- Δείτε όλη την παρέλαση

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/3/2022

Τέλειωσε το Γυμνάσιο, έκανε τρία παιδιά και επέστρεψε σημαιοφόρος!
Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Συγκινητική σήμερα η παρουσία, μεταξύ άλλων στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου της 37χρονης Καλλιόπης Ψυρούκη στη θέση της σημαιοφόρου του σχολείου της, του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Εκτός του ότι είναι τρίτεκνη μητέρα, διαζευγμένη, κατόρθωσε να διαβάζει πολύ, παρά τις εκατοντάδες αντιξοότητες, με πιο γνωστή τη σεξουαλική παρενόχληση που κατήγγειλε με τη συναδέλφισσά της στον Δήμο Μυτιλήνης από τον «επιστάτη» στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Κι όμως παρά τις δυσκολίες, ακόμα και το πειθαρχικό που πέρασε, βρίσκοντας το μπελά της που κατήγγγειλε παρενόχληση, εκείνη ακάθεκτη συνέχισε το σχολείο και τη φροντίδα των παιδιών της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 19,8, η Κ. Ψυρούκη είναι αριστούχος της Γ Λυκείου του σχολείου της και επέστρεψε στα θρανία πριν από 2,5 χρόνια ενώ συνέχιζε να μεγαλώνει μόνη της, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, τα τρία της παιδιά. Μάλιστα στο πλάι της, στη Β Λυκείου η μεγάλη κόρη της, επίσης αριστούχος και παραστάτρια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καλλιόπη Ψυρούκη μεγάλωσε στην Αγιάσο και μετά τη Γ Γυμνασίου, εγκατέλειψε το σχολείο της, παντρεύτηκε και αφοσιώθηκε στα παιδιά της. Πάντα βιοπαλαίστρια, άνθρωπος της δουλειάς και με τι δεν καταπιάστηκε! «Στις ελιές δούλευα, στην οικοδομή, πεντάμηνα καθαριότητας, σε μονώσεις, ελαιοχρωματισμούς, έκαιγα κλαδιά από κλαδέματα, καθάριζα τα κτήματα με μεροκάματα» λέει στο «Ν».

Ο γιος της Αλέξανδρος είναι 17 χρόνων και η μικρή της κόρη Ευμορφία είναι 4,5 ετών. Όλα τα παιδιά της ήταν πολύ περήφανα σήμερα που την είδαν να κρατά την ελληνική σημαία, κάτι που κέρδισε με το σπαθί της και με πολύ διάβασμα.

«Το ήθελα το σχολείο. Ειδικά όταν άρχισαν να μεγαλώνουν τα παιδιά, μου αρέσουν τα γράμματα και μου αρέσουν τα μαθηματικά. Ήθελα να ξέρω ότι μπορώ να βγάλω το Λύκειο και με το σπαθί μου να προχωρήσω στη δουλειά μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μου άρεσε η επιστροφή στα θρανία, οι καθηγητές μου έλεγαν ότι έπρεπε να γίνω εκπαιδευτικός. Στα περισσότερα είχα 20ρια, αλλά στα μαθηματικά το ένιωθα ότι έχω άστρο.

Με παρακαλούσαν να δώσω πανελλήνιες, αλλά είναι δύσκολο, δεν μπορώ.

Όταν κάτι θες, το βάζεις στόχο και δεν σταματάς πουθενά, δεν κ@λώνεις πουθενά.Και τα τρία παιδιά μου ήταν σήμερα περήφανα, κι αυτό μου αρκεί» μας λέει συγκινημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Μπορείτε να δείτε όλη την παρέλαση που μετέδωσε ζωντανά το «Ν»:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μικρή εστία φωτιάς στα Βασιλικά

Κάηκαν καλαμιές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σενάρια πολιτικών ανατροπών με αφορμή τη νέα δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφορές σε μίζες και άμεση εμπλοκή υπουργών δημιουργούν κλίμα αποσταθεροποίησης λίγο πριν το Συνέδριο της ΝΔ.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

Σε φορείς και φίλους απευθύνεται η πρόσκληση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς από το Μαζί για το Παιδί

Δύο θεματικές συναντήσεις τον Δεκέμβριο για αδελφικές σχέσεις και διαχείριση απωλειών, με συμμετοχή μέσω προεγγραφής και σύνδεση μέσω Zoom
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε λίγες μέρες έτοιμο το Πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη

Οι εργασίες ανάπλασης της παιδικής χαράς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα ο χώρος θα παραδοθεί στα παιδιά της πόλης
ΧΩΡΙΑ

Ένα βήμα μπροστά για το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για τις αναγκαίες παρεμβάσεις πυρασφάλειας και προσαρμογής του κτιρίου με προϋπολογισμό 140.000 ευρώ
ΧΩΡΙΑ

Ενίσχυση υδροδότησης στα Βασιλικά

Η ΔΕΥΑΛ ολοκλήρωσε τον οικίσκο και εγκαθιστά νέο φίλτρο στη δεξαμενή για καλύτερη ποιότητα νερού
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

179.250 ευρώ για Χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Δυτική Λέσβο

Υπογράφτηκε προγραμματική συμβαση μετά του Δήμου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΑΡΜΟΣ ΑΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικρές γωνιές ανακύκλωσης στα σχολεία της Μυτιλήνης

Η τοποθέτηση ειδικών συστημάτων με τέσσερις κάδους διαφορετικών ρευμάτων ξεκινά μέσα στην εβδομάδα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από τα βάθη των ωκεανών έως την τροφή του μέλλοντος

Η Αλεξάνδρα Μεζίτη στην εκπομπή «Θάλαττα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Απορρίφθηκε η ΜΠΕ της Πετρογκάζ

Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μετεγκατάστασης της μονάδας ζήτησε ο πρόεδρος των Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Η Κοινότητα Ιππείου υψώνει φωνή αγωνίας για τους βανδαλισμούς στην πλατεία

Επαναλαμβανόμενες φθορές από ανήλικους, έντονη οχλαγωγία και παράπονα για ελλιπή αστυνόμευση οδηγούν τη Κοινότητα σε επίσημη καταγγελία προς το ΑΤ Αγιάσου