× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νικητές στην Οικονομική Ολυμπιάδα, στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Παντελής Κιοβρέκης, Δημήτρης Αναγνώστου και Λευτέρης Χαδούλης για… ακρίβεια, πόλεμο, πανδημία και προσφυγικό!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/3/2022

Νικητές στην Οικονομική Ολυμπιάδα, στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, Παντελής Κιοβρέκης, Δημήτρης Αναγνώστου και Λευτέρης Χαδούλης διακρίθηκαν στην Οικονομική Ολυμπιάδα μαζί με τον συμμαθητή τους Γιώργο Βόγκλη και έναν μαθητή του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης. Καλεσμένοι στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» μας μίλησαν για το επίτευγμά τους, τους στόχους τους, αλλά μοιράστηκαν επίσης μαζί μας τις απόψεις τους για την ακρίβεια, τον πόλεμο, την πανδημία του κορονοϊού και το προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και οι τρεις μαθητές που μας μίλησαν συμμετείχαν για πρώτη φορά, βγήκαν νικητές και μάλιστα ο Δ. Αναγνώστου με την υψηλότερη βαθμολογία.

Και οι τρεις τους είναι στη Γ’ Λυκείου και ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις από την κατεύθυνση των οικονομικών και άνοιξαν τους ορίζοντές τους με τον διαγωνισμό, καθώς οι ερωτήσεις του δεν περιορίζονταν σε ενδοσχολικές γνώσεις, αλλά γενικές που αφορούν την οικονομία, από βασικούς στοχαστές της έως… το χρέος της Ελλάδας. Με εξαίρεση τον Λευτέρη Χαδούλη που στοχεύει στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών οι δύο συμμαθητές του έχουν βάλει πλώρη για οικονομικές σχολές.

«Να μάθουμε να συμβιώνουμε» τόνισε ο Δημήτρης Αναγνώστου για το προσφυγικό, παίρνοντας τον λόγο από τον Παντελή Κιοβρέκη ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε κατανόηση, ενώ ο Λευτέρης Χαδούλης που ζει στη Μόρια αναφέρθηκε στον μεγάλο καταυλισμό δίπλα από το χωριό του και στο γεγονός ότι οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο ήταν καλοπροαίρετοι, ενώ υπήρχαν από την άλλη και παραβατικά στοιχεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις κοινωνίες, διαπίστωσαν και οι τρεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκαν στο διάβασμα εν μέσω λοκντάουν, στους προβληματισμούς τους, ενώ η συζήτηση συμπεριέλαβε και την ακρίβεια, αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Δημήτρη να επισημαίνει ότι διαφωνεί με την αποστολή στρατού από την ελληνική κυβέρνηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συζήτηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών. Διεξάγεται στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και την Πολωνία, ενώ διευρύνεται διαρκώς και σε άλλες χώρες.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έδωσαν χαρά στα παιδιά της Κυψέλης

Επίσκεψη του Σμήνους Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ΜΚΔΗΦ ΑΜΕΑ Κυψέλη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ