× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Κανένας δεν είναι περισσότερο πατριώτης ή ανθρωπιστής από το Επιμελητήριο!»

Για το σκεπτικό της απόφασης να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στη νέα δομή, αλλά και για τη δράση τους, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς μιλά στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/2/2022

«Κανένας δεν είναι περισσότερο πατριώτης ή ανθρωπιστής από το Επιμελητήριο!»

«Παρά αυτά που κυκλοφορούν ότι δεχτήκαμε πιέσεις, σας πληροφορώ ότι δεν δεχτήκαμε καμία πίεση» απάντησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς σε σχέση με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Βάστρια. Ο κ. Μυρσινιάς παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για το προσφυγικό, τις επιχειρήσεις, την ακρίβεια, το άνοιγμα της γραμμής με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι το Επιμελητηρίου Λέσβου, όπως είχε γράψει το «Ν» από την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο κ. Μυρσινιάς, από τη σύσκεψη που είχε γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε αναφερθεί στις θέσεις και στις απόψεις του Επιμελητηρίου, που από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει καταθέσει, αναφορικά με την διαχείριση προσφυγικού ζητήματος. «Κανένας δεν είναι περισσότερο πατριώτης ή ανθρωπιστής από το Επιμελητήριο» είπε με νόημα ο κ. Μυρσινιάς στο «Ν» υπενθυμίζοντας τις κινητοποιήσεις του φορέα για το προσφυγικό, τον ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο έχει προτείνει:

1.   Συγχώνευση όλων των μέχρι σήμερα υφιστάμενων Δομών και δημιουργία μιας Κλειστής ή ελεγχόμενης  Δομής μικρής δυναμικότητας, μόνο για καταγραφή και αποχώρηση, μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης της Μυτιλήνης, μακριά από κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή και μακριά από κάθε οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Ρητή δέσμευση, με σαφές χρονοδιάγραμμα, από την Κυβέρνηση για περεταίρω αποσυμφόρηση και άμεσο κλείσιμο της Δομής του Μαυροβουνίου.

3. Ρητή δέσμευση για τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση Δέσμης γενναίων μέτρων αποζημίωσης, στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των κατοίκων του νησιού.

4.Αυστηρός έλεγχος των ΜΚΟ (τόσο στο στάδιο της αδειοδότησης της λειτουργίας τους, όσο και στο στάδιο υλοποίησης των εργασιών που αναλαμβάνουν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Καμπάνια αποκατάστασης της εικόνας της Λέσβου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα της σύνδεσης με την Τουρκία, μεταφέροντας την ανησυχία της τοπικής αγοράς για τους ντόπιους που ψωνίζουν από απέναντι και τόνισε ότι πρέπει να στηριχτούν οι ντόπιες επιχειρήσεις.

Επίσης τόνισε ότι το Επιμελητήριο έχει από τη θητεία του εξοφλήσεις τις υποχρεώσεις του και προσπαθεί να παράσχει ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του για τα οποία έχει εξασφαλίσει τη χαμηλότερη συνδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης σχεδίου για την εικόνα της Λέσβου, τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ