× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Σύλλογος Χρούσος επανέρχεται στο θέμα της αμμοληψίας

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura

Δημοσίευση 23/5/2019

Ο Σύλλογος Χρούσος επανέρχεται στο θέμα της αμμοληψίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 (21 Μαΐου) ο Σύλλογος Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών «Ο Χρούσος» προχώρησε σε απολογισμό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η περιοχή Χρούσος Μεσοτόπου Λέσβου είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura GR 4110010, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ και περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των μικρών νησιώτικων υγροτόπων (Υ411LES027, ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012).

Ο περασμένος Ιούλιος ήταν για την περιοχή καταστροφικός. Αμμοληψία με μηχανήματα του δήμου, διάνοιξη δρόμου χωρίς σχετική μελέτη, προστέθηκαν στις γενικότερες πιέσεις υποβάθμισης που δέχτηκε η περιοχή την τελευταία πενταετία. Πενταετία κατά την οποία αγνοήθηκαν προκλητικά προεδρικά διατάγματα (2012), υπουργικές αποφάσεις (2015), επιστολή της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής (2017).

Φαίνεται ότι ο Δήμος Λέσβου προτιμά αντί να απαντά σε επιστολές και ερωτήματα να πληρώνει διοικητικά πρόστιμα χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση, αφού δεν προσέρχεται να καταθέσει τις απόψεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος «Ο Χρούσος» δεν θα σταματήσει να θέτει και να επαναφέρει τα ερωτήματα για το ποιός έδωσε εντολή στα μηχανήματα του δήμου να ενεργήσουν αμμοληψία. Γιατί παρά την επικαιροποίηση της απόφασης 21-10-13 / αρ. πρ. 43940/2126 με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Ταβαρίου – Χρούσου» δεν έγινε καμία προσπάθεια αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου ενώ διανοίχτηκε μέσα σε τρεις μέρες δρόμος χωρίς μελέτη κατά παράβαση κάθε όρου προστασίας.

Έχουμε υπομονή. Μέχρι τις 31.08.2019 που λήγει η θητεία της παρούσης δημοτικής και τοπικής αρχής περιμένουμε απαντήσεις.

Επί του παρόντος ευχόμαστε στους πρωταγωνιστές των παραπάνω γεγονότων που επανεκκινούν και ζητούν την ψήφο των Λέσβιων σε τοπικό, δημοτικό ή περιφερειακό επίπεδο και σε όλους τους υποψηφίους «καλή επιτυχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε όμως σε αυτούς που καλούνται να ψηφίσουν ότι οι κοινωνίες των ανθρώπων δεν χρειάζονται πρόσωπα που τάζουν, αλλά προσωπικότητες που δρουν και πράττουν αθόρυβα για το κοινό καλό. Δεν χρειάζονται κόλακες που αργότερα θα αδιαφορούν ή το χειρότερο θα τις εκβιάζουν μετατρέποντας την υποχρέωσή τους σε εκδούλευση.

Χρειάζονται ανθρώπους που δεν κατεβαίνουν στον κοινωνικό αγώνα για δικό τους όφελος αλλά γιατί αγαπάνε τον τόπο και τους συνανθρώπους τους. Δεν είναι κατακτητές του τόπου αλλά εργάτες.

Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ώστε να γιορτάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η προστασία της φύσης και οι προσπάθειες όσων συμβάλλουν καθημερινά στη επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση