× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από το 1950 ως σήμερα, η οδός Σάθα στη Μυτιλήνη ζητά αποκατάσταση

Για 72 ολόκληρα χρόνια οι κάτοικοι του ξεχασμένου αυτού λιθόστρωτου δρόμου, μήκους 150 μέτρων που συνδέει την αγορά με το Πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου, ζητούν την επισκευή του

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/2/2022

Από το 1950 ως σήμερα, η οδός Σάθα στη Μυτιλήνη ζητά αποκατάσταση

Η αποκατάσταση της οδού Σάθα στην Επάνω Σκάλα, ίσως αποτελεί το παλαιότερο ανικανοποίητο αίτημα δημοτών της Μυτιλήνης το οποίο χρονολογείται από το 1950.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οδός Σάθα είναι ένα λιθόστρωτο δρομάκι 150 περίπου μέτρων που συνδέει την οδό Ερμού στο ύψος του παραδοσιακού καφενείου Ερμής  και την οδό Βηλαρά που βρίσκεται κοντά στο πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου. Το πέτρινο αυτό μονοπάτι  δυστυχώς εδώ και 72 χρόνια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση με λακκούβες και ξεχαρβαλωμένες πέτρες. Το χειμώνα ο  δρόμος γίνεται αδιάβατος και επικίνδυνος για τους πεζούς από τα νερά, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, πριν αρκετά χρόνια γλίστρησε και έχασε τη ζωή του εκεί ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι περίοικοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα  απευθύνονται στο Δήμο Μυτιλήνης και στη ΔΕΥΑΛ με έγγραφα, αιτήματα και υπογραφές, εκλιπαρώντας κυριολεκτικά την εκάστοτε αρχή να παρέμβει και  να προχωρήσει σε αποκατάσταση του λιθόστρωτου.

Τα έγγραφα που έφεραν στο «Ν» οι κάτοικοι της περιοχής, χρονολογούνται από το 1992, προφανώς θα υπάρχουν και παλαιότερα, και μάλιστα αρκετά από αυτά είναι χειρόγραφα και άλλα γραμμένα με γραφομηχανή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησαν και άλλες έγγραφες αιτήσεις και πρωτοκολλημένα  αιτήματα στο Δήμο στην Τοπική Κοινότητα και στη ΔΕΥΑΛ το 1999, το 2002, το 2004 και το τελευταίο το 2007. Μάλιστα το 2004 είχε γίνει και σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα το οποίο περιέγραφε με σαφήνεια τα προβλήματα στην οδό Σάθα και τις  επιπτώσεις του στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Σύμφωνα με τους περιοίκους τα αιτήματα τους, τις περισσότερες φορές, είτε δεν παίρνουν απάντηση είτε απαντώνται αόριστα από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές οι οποίες με διάφορες δικαιολογίες κυρίως επικείμενες εργασίες  ύδρευσης και βιολογικού καθαρισμού αναβάλουν επ’ αόριστο την αποκατάσταση του λιθόστρωτου μονοπατιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μόνη δημοτική αρχή που είχε δείξει ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της οδού Σάθα είναι η δημοτική αρχή του Νότη Παναγιώτη που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα τότε το αίτημα είχε υποστηριχθεί και από τον τέως δήμαρχο Στρατή Πάλλη ο οποίος είχε ζητήσει να γίνουν έστω προσωρινές εργασίες έως την οριστική αποκατάστασή του. Οι προσωρινές  αυτές παρεμβάσεις έγιναν με τη διαμόρφωση μιας μικρής πλατείας στο άκρο της οδού Κορνάρου, για να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα, ωστόσο πολύ γρήγορα ο χώρος εγκαταλείφθηκε και γέμισε αγριόχορτα.

Για άλλη μια φορά όπως αναφέρουν  οι κάτοικοι της περιοχής, εξιστορώντας τα γεγονότα και την πολυετή ταλαιπωρία τους στο «Ν» έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Μυτιλήνης και στη Δημοτική Κοινότητας.

Μάλιστα στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου σε συνέντευξή του στο «Ν» ο οποίος σημείωσε ότι ενημερώθηκε για το πρόβλημα από τους κατοίκους της περιοχής και ότι θα μεταβεί επιτόπου για αυτοψία και στη συνέχεια σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδημαρχία θα γίνει προσπάθεια ικανοποίησης του αιτήματος. Όπως σημείωσε ο κος Κουζινόγλου δυστυχώς ανάλογα αιτήματα υπάρχουν για πολλές περιοχές της Μυτιλήνης, ωστόσο μόλις ολοκληρώνεται η αποκατάσταση, ακολουθούν εργασίες ύδρευσης ή εταιρειών τηλεπικοινωνίας στην περιοχή, οι οποίες σκάβουν το δρόμο και δημιουργούν σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που υπήρχαν στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια