× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλείνουν για τρεις μέρες τα Ακτινολογικά Εργαστήρια και Διαγνωστικά Κέντρα

Στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2019

Κλείνουν για τρεις μέρες τα  Ακτινολογικά Εργαστήρια  και Διαγνωστικά Κέντρα

Κλειστά θα παραμείνουν για τρεις μέρες τα Ακτινολογικά Εργαστήρια και Διαγνωστικά Κέντρα και στη Λέσβο καθώς συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία. Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την απεργία εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Επτά και πλέον χρόνια από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, μετά από 3 μνημόνια και σχεδόν ένα χρόνο μετά την περίφημη ……..έξοδο από αυτά και την ύπαρξη υπερπλεονασμάτων (!!!) η ληστρική τακτική απέναντι στα συμβεβλημένα εργαστήρια όχι μόνο συνεχίζεται αλλά επιδεινώνεται.
Τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και να ανασταλεί κάθε λειτουργία τους.
Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κούρεμα των αμοιβών φτάνει μέχρι και το 70% ενώ οι πραγματικές τιμές είναι στο 50% αυτών που ίσχυαν το 1991.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κυρίως και οι Διοικήσεις τους στον ΕΟΠΥΥ, απέτυχαν παταγωδώς να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της χώρας.
Από την άλλη μεριά ακούμε συνεχώς και μετ επιτάσεως ότι αφενός μεν έχουμε εξέλθει από τα μνημόνια και ως εκ τούτου μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητη οικονομική πολιτική χωρίς(;) τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών και αφετέρου έχουν δημιουργηθεί υπερπλεονάσματα τα οποία μπορεί να διατεθούν όπου κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και τις αδιαμφισβήτητες αλήθειες που περιγράφονται ανωτέρω, αποφασίστηκε ως προειδοποιητικό μέτρο το τριήμερο κλείσιμο των εργαστηρίων πανελλαδικά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου στηρίζει την τριήμερη απεργία των Μικροβιολογικών, Ακτινολογικών Εργαστηρίων και Διαγνωστικών Κέντρων του Δήμου Μυτιλήνης καθώς και συνάδελφοι από Καλλονή και Πετρα στις 23-24 και 25 Μαΐου, ή οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια του πανελλαδικού κλεισίματος όλων των μικρών και μεγάλων εργαστηρίων της χώρας.
Ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση των εξεταζομένων και τους διαβεβαιώνουμε ότι η συνέχιση της πολιτικής των τελευταίων χρόνων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα οδηγήσει σε κλείσιμο του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα με αποτέλεσμα την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αφού το 95% των διαγνωστικών εξετάσεων πραγματοποιείται στα ιδιωτικά εργαστήρια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση