× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρεμβάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Αιτήματα και δραστηριότητες του προέδρου και του τοπικού συμβουλίου της πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2022

Παρεμβάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης κατόπιν αιτημάτων δημοτών και αποφάσεων του Συμβουλίου της, αιτείται από τη Δημοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων δημοτών της Μυτιλήνης και αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Τοπικό Συμβούλιο, ζητά από τη Δημοτική Αρχή, τη ΔΕΥΑΛ και άλλες υπηρεσίες του Δήμου, η Κοινότητα Μυτιλήνης. 

Στα αιτήματα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η αποκατάσταση βατότητας και η επισκευή δημοτικών οδών, η δημιουργία παιδικών χαρών, η αποκατάσταση φωτιστικών καθώς και η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για συγκεκριμένα σημεία της πόλης όπου η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη.

Αναλυτικά τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, συνοψίζονται ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Επισκευή των δημοτικών οδών Κυβοπούλου και Διγαλάκη στη Νεάπολη.
  • Δεντροφύτευση στην οδό Βουρνάζων αλλά και στις περιοχές δημοτικού πάρκινγκ, ΝΟΜ, Μακρύ Γυαλού.
  • Περεταίρω στελέχωση του Τμήματος Αυτεπιστασίας που επιτελεί σημαντικό έργο στην πόλη και στο Δήμο αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας.
  • Αποκατάσταση βατότητας των παρόδων της Αερ. Γιανναρέλλη (Βαλιάδου, Παλαιολόγου, Ζακύνθου, Βυζαντίου κ.ά.) που δέχτηκαν όλο το βάρος της κίνησης των οχημάτων κατά το έργο της εγκατάστασης του νέου αγωγού ομβρίων Λαγκάδας.
  • Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής κίνησης στη διασταύρωση των Χαλίκων αμέσως μετά το Νοσοκομείο. 
  • Δημιουργία παιδικής χαράς στο Πληγώνι σε οικόπεδο που έχει υποδειχτεί για αγορά από το Δήμο.
  • Επισκευή των φθαρμένων κι επικίνδυνων παλαιών ιστών φωτισμού στη νησίδα του Μακρύ Γυαλού. 
  • Εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής της Μητρόπολης Μυτιλήνης (επισκευή στα παγκάκια, μετακίνηση πίνακα αγγελτηρίων, καθαρισμό του μικρού κήπου, επισκευή του οδοστρώματος Αγίας Σοφίας, επαρκή φωτισμό στα στενά, διευθέτηση κυκλοφορίας κλπ).
  • Αποκαταστάσεις βατότητας δρόμων και προβλημάτων δημοτικού φωτισμού (Τσαμάκια, Επάνω Σκάλα, Χρυσομαλλούσα, Πυργέλια, Καλλιθέα, Αγορά, Παγανή).
  • Στήριξη οροφής στάσης αστικών λεωφορείων στην οδό Οδ. Ελύτη κατόπιν των εύστοχων επισημάνσεων δημοτών για επικινδυνότητα. 
  • Διάθεση επαρκούς ποσότητας αλατιού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου για τις περιόδους κακοκαιρίας σε Χάλικες, Καλλιθέα, Παγανή, Καρά Τεπές, Ακρωτήρι, Πληγώνι κ.α.
  • Καθαρισμοί ρεμάτων στις περιοχές Ακλειδιού, Βαρειάς και Ακρωτηρίου από την αρμόδια Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, για αποφυγή πλημμυρισμών (μετά τα ρέματα Καλλιθέας και Χρυσομαλλούσας που έχουν ήδη καθαριστεί).
  • Βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος χώρου του παλιού αεροσταθμού «Οδ. Ελύτης» της Μυτιλήνης που δείχνει εικόνα εγκατάλειψης (κοπή άρρωστων φοινίκων, αποξήλωση φθαρμένης στάσης λεωφορείων και παλαιών πληροφοριακών και κυκλοφοριακών πινακίδων κλπ).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι με πρωτοβουλία της κοινότητας Μυτιλήνης τοποθετήθηκε προστατευτικό κάγκελο για τους πεζούς, στο πεζοδρόμιο της περιφερειακής οδού που συνδέει τις συνοικίες Ακλειδιού και Κουμκό με τη Βαρειά και το Ακρωτήρι.

Παράλληλα ο πρόεδρος  Αλέκος Κουζινόγλου, πρόσφατα συμμετείχε σε εκδήλωση του Συλλόγου Κυψέλη για άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη της Μυτιλήνης. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων