× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο εμπορικός κόσμος είναι σε απόγνωση»

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Παρασκευάς Φραντζέσκος μιλά στο «Ν» για τις δύσκολες μέρες για τις τοπικές επιχειρήσεις Λέσβου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 7/2/2022

«Ο εμπορικός κόσμος είναι σε απόγνωση»

Με δραματικούς τόνους ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Παρασκευάς Φραντζέσκος, αναφέρθηκε στις δλυσκολες μέρες που βιώνουν οι τοπικές επιχειρήσεις της Λέσβου, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία δίνουν μάχη για την επιβίωση τους,  στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη» την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο  κ. Φραντζέσκος σημείωσε «η οικονομία της Λέσβου δεν θα ήταν υπερβολικό αν πω ότι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, κι αναφέρομαι στον εμπορικό κόσμο και την αγορά της Μυτιλήνης. Την κεντρική αγορά της Λέσβου. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στις μικρότερες αγορές των χωριών του νησιού και της Καλλονής.  Το χειρότερο είναι πως δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο αντιπρόεδρος τόνισε πως το Επιμελητήριο Λέσβου, μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων συνεχώς ενημερώνουν την κυβέρνηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιβίωση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η υγειονομική, η ενεργειακή και η οικονομική κρίση στα νησιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φραντζέσκος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης. Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του Αιγαίου με τα απέναντι Τουρκικά παράλια ήταν επιφυλακτικός.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεργασία με Δήμους και Περιφέρεια

Ο κ. Φραντζέσκος δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του Επιμελητηρίου Λέσβου γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να συμβάλει στο σχεδιασμό της τουριστικής προβολής αλλά και της προώθησης των τοπικών προϊόντων. Τόνισε πως η αναφορά του αυτή, τόσο για την Περιφέρεια όσο και για τους Δήμους, δεν έχει στόχο την κριτική αλλά να λειτουργήσει ως κάλεσμα για συνεργασία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκσυγχρονίζεται το ΓΕΜΗ

Ο συνέντευξη του κ. Φραντζέσκου ξεκίνησε με αναφορά στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και την μεταρρύθμιση του που προωθεί η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που έδωσε στην δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα. Στόχος του νομοσχεδίου, όπως είπε ο κ. Φραντζέσκος είναι να λυθούν προβλήματα που εντοπίζονται στην λειτουργία του ΓΕΜΗ και να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο η γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είτε κατά την ίδρυση τους, είτε κατά την καθημερινή τους λειτουργία. Να σημειωθεί πως τα Επιμελητήρια όλης της χώρας είναι οι βασικοί φορείς που διαχειρίζονται το ΓΕΜΗ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού