× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μόνο η ψήφος στην Ανταρσία θα πονέσει το σύστημα»

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2019

«Μόνο η ψήφος στην Ανταρσία θα πονέσει το σύστημα»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Λίγες μέρες απέμειναν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και ο συνδυασμός Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Μανάβη ασκεί δριμεία κριτική στις αντίπαλες παρατάξεις της Αριστεράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο κοσμούν γνωστοί επιχειρηματίες, managers MKO, πρώην στελέχη της ΕΥΠ και θιασώτες εθνικιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων που μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι απαγόρευσαν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού έδωσε την άδεια στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στον Κολωνό, έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν τους χρυσαβγίτες από το αντιφασιστικό κίνημα. Δε μας προκαλεί καθόλου εντύπωση αυτό, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει τελειώσει παρά «σέρνεται» τόσα χρόνια, παρότι υπάρχει ένα βουνό στοιχείων, που αποδεικνύουν πως είναι μια καλά οργανωμένη δολοφονική συμμορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας εδώ και καιρό προσχωρήσει στο αστικό μπλοκ εξουσίας, κατήγγειλε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της αριστεράς ως υποκινητές των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Λαγκάδας στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρώην στρατιωτικός, απευθύνθηκε από την Μυτιλήνη στους αξιωματικούς και τους κάλεσε να στηρίξουν το κόμμα. Ωστόσο, δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στο νησί. Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, ο γραμματέας της Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, κ. Αμπελογιάννης, επέλεξε να επιτεθεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον περιφερειακό συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο» ανάγοντας την σε κύριο αντίπαλο. Στο προσφυγικό δε, το ΚΚΕ επιμένει να πατάει σε δύο βάρκες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης. στο Βόρειο Αιγαίο, Σταύρος Τάσσος, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στη Μυτιλήνη έκανε κι αυτός λόγο για «αποσυμφόρηση» των νησιών από τους πρόσφυγες. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το ΚΚΕ στήνοντας συμμαχίες για το προσφυγικό χωρίς τους πρόσφυγες, αλλά με συντηρητικούς τοπικούς φορείς, στην πράξη, αρνείται στους πρόσφυγες το δικαίωμα να αγωνιστούν συλλογικά για ίσα δικαιώματα, για μια καλύτερη ζωή μαζί με τους άλλους κατοίκους της χώρας. Υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που περιόδευσαν στα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, σχολίασαν τα χαλασμένα ασανσέρ των τμημάτων, ωστόσο δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα για τους θανάτους κρατουμένων στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταξη του Στράτου Γεωργούλα, «ο άλλος δρόμος», - σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της - δε στηρίζεται σε κάποιο κόμμα, ούτε δεσμεύεται από κάποιο πολιτικό πλαίσιο. Γι’ αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετεκλογικές συνεργασίας σε θέματα που ο ίδιος θα κρίνει δόκιμο. Ωστόσο, το ψηφοδέλτιο του στελεχώθηκε κυρίως από μέλη της ΛΑΕ και ένα σημαντικό αριθμό στελεχών του εθνικιστικού ΕΠΑΜ. Το ίδιο το ΕΠΑΜ δημοσιοποίησε σε ανακοίνωση του τη συμμετοχή μελών του από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης.

Με δυο λόγια, η παράταξη του κ. Γεωργούλα που συγκροτήθηκε από αριστερούς, αρνείται ότι εκφράζει την αριστερά και συνεργάζεται με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ που δοθείσης ευκαιρίας καθυβρίζουν την αριστερά. Άραγε, πως νιώθουν αυτή τη στιγμή τα μέλη της ΛΑΕ που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στο αντιφασιστικό κίνημα και στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για τη συνύπαρξή τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ;

Τα παραπάνω εκφυλιστικά φαινόμενα, ο προφανής καιροσκοπισμός, η υποταγή στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό δεν είναι μονόδρομος για την Αριστερά. Από την άλλη, ούτε η λογική του λιγότερο κακού νεοφιλελευθερισμού (του ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να είναι επιλογή για κάθε αριστερό και αριστερή. Γι’ αυτό, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ανταρσία σε όλες τις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψήφος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στις περιφερειακές εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο είναι η πιο καθαρή ψήφος αντίστασης και μάχης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη μονιμοποίηση του βάρβαρου μνημονιακού κεκτημένου. Αυτή είναι η ψήφος που αρνείται την υποταγή, αλλά και τη διαχείριση της εξαθλίωσης και της μιζέριας που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Γιατί αρνείται να συμβιβαστεί με την επιτυχία των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τη μαζική ανεργία, τη ελαστική και επισφαλή εργασία.

Είναι μια ψήφος αντάρτικη και περήφανη στην Αριστερά που δεν θα προσκυνά ΕΕ, κεφάλαιο και δε θα αποζητά να «καθίσει» σε κυβερνητικές καρέκλες, αλλά θα συμβάλλει έμπρακτα στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση ενός κινήματος μαχητικής αντιπολίτευσης σε κάθε κυβέρνηση, ενάντια στη βάρβαρη καπιταλιστική «μεταμνημονιακή κανονικότητα».

Ειδικά η ψήφος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ενισχύσει τον πόλο της αντικαπιταλιστικής, διεθνιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, θα ενισχύσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχουν ανάγκη οι καιροί. Θα είναι μια ψήφος που θα πονέσει το σύστημα».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ένα θετικό αποτέλεσμα για αφθώδη πυρετό σε εκτροφή στη Νάπη

Από τα 29 αποτελέσματα εξετάσεων που γνωστοποιήθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, τα 28 ήταν αρνητικά
Ένα θετικό αποτέλεσμα για αφθώδη πυρετό σε εκτροφή στη Νάπη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις στο LEADER Λέσβου

Περισσότερος χρόνος για ΟΤΑ και συλλογικούς φορείς να υποβάλουν προτάσεις για έργα δημόσιου χαρακτήρα – Στις 15:00 λήγει η νέα προθεσμία
Παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις στο LEADER Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Στήριξη για τους πυρόπληκτους του Πλωμαρίου ζητά ο Δημήτρης Μαλλιαρός

Ο αντιδήμαρχος προειδοποιεί ότι παραγωγοί με κατεστραμμένους ελαιώνες ενδέχεται να μείνουν εκτός ενίσχυσης μέσω ΚΟΕ
Στήριξη για τους  πυρόπληκτους  του Πλωμαρίου ζητά ο Δημήτρης Μαλλιαρός
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Online πλέον οι διορθώσεις στο Κτηματολόγιο για Μυτιλήνη και Γέρα

Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα «metavoles» για διορθώσεις σε θέση, όρια, σχήμα και εμβαδόν
Online πλέον οι διορθώσεις στο Κτηματολόγιο για Μυτιλήνη και Γέρα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΛΑΔΑ

Μια νέα γενιά κάνει το βήμα στην πολιτική στη Λέσβο

Η Ειρήνη Βαρελτζή αναλαμβάνει συντονίστρια πλατφόρμας στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη της Λέσβου — Νέοι επιστήμονες και άνθρωποι της εργασίας συναντούν στελέχη με διαδρομή στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά
Μια νέα γενιά κάνει το βήμα στην πολιτική στη Λέσβο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στα Ιαματικά Πολιχνίτου

Η αντιπαράθεση Κούσκου–Βραχόπουλου, οι επιστημονικές απαντήσεις για το ραδόνιο και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη μίσθωση των πηγών
Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στα Ιαματικά Πολιχνίτου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θετικό ξεκίνημα για την αεροπορική «γέφυρα» Μυτιλήνης ‑ Κρήτης

Περίπου 4.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν τη νέα απευθείας γραμμή
Θετικό ξεκίνημα για την αεροπορική «γέφυρα» Μυτιλήνης ‑ Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κομνηνάκα:«Ψίχουλα τα κυβερνητικά μέτρα για τον λαό»

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια, αντιπαραβάλλοντας τις παροχές προς τα νοικοκυριά με τα δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς
Μ. Κομνηνάκα:«Ψίχουλα τα κυβερνητικά μέτρα για τον λαό»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Αιγαίο στο aRtοποιώ

Δωρεάν καλλιτεχνική δράση για παιδιά και εφήβους στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος «Αιγαίου Αγλαΐσματα»
Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Αιγαίο στο aRtοποιώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους

Η 1η Μαθητική Αστική Ποδηλατάδα γέμισε το κέντρο της πόλης με παιδικές φωνές και έστειλε ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς δρόμους και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η μνήμη της τραγωδίας παραμένει ζωντανή!

Η Μυτιλήνη τίμησε στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας τα θύματα και τις γενιές των προσφύγων που κράτησαν όρθια την ελπίδα
Η μνήμη της τραγωδίας παραμένει ζωντανή!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης

Η Ένωση Γονέων καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να προγραμματίσουν έγκαιρα τις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες τους
Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης