× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζημιές 150.000 ευρώ μέτρησαν τα τουριστικά λεωφορεία στην πανδημία

Κόρνες και πορεία διαμαρτυρίας από το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια και τον ΕΟΤ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/1/2022

Ζημιές 150.000 ευρώ μέτρησαν τα τουριστικά λεωφορεία στην πανδημία
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Από τον κόμβο της βόρειας παράκαμψης στη Μυτιλήνη «δονούνταν» η κινητοποίηση των τουριστικών λεωφορείων στις 11 το πρωί της Δευτέρας- κινητοποίηση που έγινε σε όλη την Ελλάδα την ίδια ώρα από τον κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με κόρνες συνοδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας των τουριστικών λεωφορείων από το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον ΕΟΤ, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Λεωφορείων Βορείου Αιγαίου παρέδωσε ψηφίσματα με τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους βρίσκονταν και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι οι ζημιές που μετρούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων κατά την πανδημία είναι της τάξης των 150.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι στο Βόρειο Αιγαίο 60 λεωφορεία επιχειρούν στη Λέσβο, 35 στη Χίο και 50 στη Σάμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κάμερα του «Ν» το οποίο μετέδιδε ζωντανά την κινητοποίηση μίλησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες, πρόεδροι και οδηγοί λεωφορείων:

«Έπειτα από 23 μήνες ακινησίας και αναδουλειάς τα έξοδα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεν ξέρουμε πώς θα πληρώσουμε τόσα έξοδα. Ζητάμε τα αυτονόητα, την επιδότηση του 25% που χάσαμε για τους επιβάτες που δεν μπορούσαν να μπουν μέσα λόγω πληρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για εκδρομή 50 ατόμων έπρεπε να βάλουμε δύο λεωφορεία αντί για ένα και τη ζημιά επωμιζόμασταν εμείς» τόνισε ο κ. Βαριάμης.

«Εχουμε απευθυνθεί στα υπουργεία ως Πανελλήνια Ένωση Τουρισμού και Εστίασης και δεν βρίσκουμε το δίκιο μας, ενώ έχουμε στείλει και επιστολή στον πρωθυπουργό. Ένα λεωφορείο κόστισε στην πανδημία 5 χιλιάδων ευρώ και εκτιμάται ότι η ζημιά είναι άνω των 150.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων καθόλη την πανδημία. Το καλοκαίρι είχε τουρισμό από συντοπίτες, δεν δούλεψαν τα τουριστικά λεωφορεία», πρόσθεσε.

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους. Τα τουριστικά λεωφορεία είναι βασικό μέρος του τουρισμού, ο βασικός κρίκος και της δραστηριότητας των πρακτορείων. Έχουμε περάσει τα όρια της αντοχής μας και είναι θέμα βιωσιμότητας» εξήγησε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής