× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να απαλλοτριωθεί το Αφεντέλλι προς όφελος του τόπου»

Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος γίνεται η Πρωτοβουλία Υπεράσπισης της παραλίας της Ερεσού και ο Στ. Κόβρας μιλά στο «Ν» για όλα και τη συνάντηση με Βέρρο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/1/2022

«Να απαλλοτριωθεί το Αφεντέλλι προς όφελος του τόπου»

«Να απαλλοτριωθεί το Αφεντέλλι προς όφελος του τόπου» προτείνει η Πρωτοβουλία Υπεράσπισης της παραλίας της Ερεσού, αίτημα το οποίο εξέθεσε και στον Δήμαρχο Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη στην Ερεσό. Ενεργό και δραστήριο μέλος της πρωτοβουλίας είναι ο Στέλιος Κόβρας ο οποίος μίλησε στο «Ν» για τη μετατροπή της Πρωτοβουλίας σε Περιβαλλοντικό Κοινωνικό Σύλλογο, αλλά και για τις μετέπειτα δράσεις για τη διάσωση της παραλίας στη Σκάλα Ερεσού από την τσιμεντοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει εκατοντάδες μέλη, μεταξύ των οποίων και 70 επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της περιοχής, όπου με μια κοινή πεποίθηση επισημαίνουν ότι η μονη παραλία της Ερεσού πρέπει να προστατευτεί ακόμα και για τουριστικούς και οικονομικούς λόγους. Και για περιβαλλοντικούς φυσικά, αφού η παραλία είναι μέρος της κληρονομιάς της κοινότητας, και περιλαμβάνει εκτός από το κρινάκι της θάλασσας, προστατευμένο νησιωτικό υγρότοπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κούβρας αποδοκίμασε τις δηλώσεις αντιδημάρχου Ρούσση που πρόσφατα, αλλά και κατά καιρούς κατά τη γνώμη του διχάζουν, αντί να ενώνουν.

Το Μπλόκο Αφεντέλλι, λοιπόν, έχει τέσσερα βασικά αιτήματα που αφορούν στη στρεμματική διαφορά μεταξύ ιδιοκτήτριας της έκτασης (14 στρέμματα) και του Άρειου Πάγου (11,5 στρέμματα), να γίνει χωρικός σχεδιασμός, να ακυρωθεί το ΦΕΚ και να επαναχαραχθούν τα όρια αιγιαλού και να αξιοποιηθεί η παραλία, όπερ σημαίνει να παραμείνει όπως ακριβώς είναι.

Η απόρριψη της προσφυγής στο ΣτΕ που αποκάλυψε πρόσφατα το "Ν" δεν πτοεί την Πρωτοβουλία, καθώς αυτή έγκειται σε τυπικούς λόγους και όχι ουσιαστικούς. Εξάλλου η επαναχάραξη των ορίων αιγιαλού είναι πάγιο αίτημα του φορέα που συγκροτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα. Εκτός από τη δημιουργία Συλλόγου, όπου θα θέσει και άλλα ζητήματα, σκοπεύει να καλέσει σε συλλαλητήριο και σε ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα, για το οποίο θα μιλήσει και με νομικούς. Επίσης κάθε Παρασκευή στις 11 το πρωί έχει ανοιχτή συνέλευση κατοίκων στην περιοχή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου