× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από χωριό σε χωριό η Συμπαράταξη Πολιτών

«Μήνυμα νίκης» από τη δυτική Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2019

Από χωριό σε χωριό η Συμπαράταξη Πολιτών
' χρόνος ανάγνωσης

Σιδερένια παπούτσια έχουν φορέσει οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών αλλά και ο Γιάννης Σπιλάνης προκειμένου να έρθουν σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της Λέσβου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός «το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Σπιλάνης και μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν τη Καλλονή και συνομίλησαν με επαγγελματίες , πολίτες , αλλά και με τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες. Το ίδιο απόγευμα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης , λίγο πριν την αναχώρηση του για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Χίο , είχε μια χρήσιμη ενημερωτική επαφή με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου μέλη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, μοίρασαν φυλλάδια στα καφέ της Προκυμαίας, στα Λαδάδικα και στην αγορά της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί του Σαββάτου , άλλη ομάδα επισκέφθηκε τα Βατερά , για συνάντηση με τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Βρίσας αλλά και με επιχειρηματίες της περιοχής που προετοιμάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν. Η αποδοχή των κατοίκων στο πρόσωπο του Β.Τεντόμα που ως άμισθος συντονιστής των ενεργειών μετά τον καταστρεπτικό σεισμό, ήταν εμφανής και συγκινητική.
Παράλληλα με αυτές τις επισκέψεις , άλλη ομάδα υποψηφίων ,το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής περιόδευσε σε Παράκοιλα , Ταβάρι , Μεσότοπο , Άγρα , Βατούσα , Χίδηρα, Πτερούντα, και Σίγρι , μοίρασαν φυλλάδια και συνομίλησαν με τους κατοίκους που εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά τα χωριά . Είναι εντυπωσιακό ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, οι κάτοικοι βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και λόγω των έργων που εκτελούνται στην περιοχή και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται και με τη δημιουργία του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Έκδηλη ήταν η συμπαράταξη των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου ,στις προτάσεις μας, βλέποντας στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας την μοναδική διέξοδο στα χρόνια αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές. Προτάσεις που στόχο έχουν να αναζωογονήσουν την ζωή στην ύπαιθρο, με την αξιοποίηση της τοπικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
Δυνατότητες που μπορούν να υλοποιηθούν από δυνάμεις μακριά από πελατειακές σχέσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων, όπως εκφράζεται από την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και το Γιάννη Σπιλάνη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το ελληνικό πλήρωμα με τη Μηλένα «έσπασε τα χρονόμετρα»

Στον τελικό του σκιφ γυναικών σημειώθηκε διπλή ελληνική επιτυχία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οι εθελοντές έκαναν τη διαφορά στη φωτιά στα Κεραμειά

Η άμεση επέμβαση των μικρών οχημάτων οδήγησε σε γρήγορη κατάσβεση – Ανθρώπινη αμέλεια η πιθανή αιτία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η φωτογραφία του Μιχάλη Μπάκα έγινε τατουάζ φλαμίνγκο

Μια Μυτιληνιά από την Πάτρα τίμησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη δουλειά του περιβαλλοντολόγου φωτογράφου
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Πιερρακάκης στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ξεναγήθηκε στις εκθεσιακές ενότητες από τον Διευθυντή και τα στελέχη του Μουσείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Λάμπου Μύλοι

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα
ΧΩΡΙΑ

Η υδροδότηση του Πολιχνίτου ξανά επί τάπητος

Το ζήτημα που «καίει» τους κατοίκους της περιοχής θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου για ακόμη μια φορά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απίστευτη καταστροφή στη βόρεια Χίο

Κάηκαν 70.000 στρέμματα γης μέσα σε μόλις τρεις ημέρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον δρόμο Φίλιας – Σκαλοχωρίου

Mετά τις 12 τα μεσάνυχτα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρίσκονταν επί ποδός με φακούς, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ισχυρή πιθανότητα εμπρησμού