× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1.110 μαθητές και μαθήτριες στη Λέσβο δεν πήγαν σχολείο

«Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστεί ξανά τηλεκπαίδευση), λέει η Κ. Στρατάκη στο «Ν»… Και πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/1/2022

1.110 μαθητές και μαθήτριες στη Λέσβο δεν πήγαν σχολείο

Άδειες τάξεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Λέσβου αντίκρισαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου, χτες Δευτέρα, πρώτη σχολική μέρα για το 2022, καθώς απουσίαζαν πολλοί συμμαθητές τους. Και αυτό δεν αφορά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που δηλώθηκαν στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, Edupass, αλλά πρόκειται για απουσίες που δεν δικαιολογήθηκαν. Με αφορμή το γεγονός μιλήσαμε εφόλης της ύλης με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ήδη από χτες το πρωί, το «Ν» είχε πληροφορίες από δεκάδες γονείς ότι άφηναν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο σε άδειες… αίθουσες. Μπορεί να πρόκειται για κρούσματα που δεν δηλώθηκαν στην εφαρμογή γιατί δεν ήταν τα ίδια τα παιδιά θετικά στον κορονοϊό, αλλά οι 1.110 απουσίες στα σχολεία (431 στα νηπιαγωγεία και 679 στα Δημοτικά) αφορούν εμμέσως τον κορονοϊό: Είτε γιατί οι μαθητές που απουσίασαν είχαν επαφή με κρούσματα στο σπίτι τους και το οικείο περιβάλλον, είτε γιατί αρκετοί γονείς και δικαιολογημένα ανησύχησαν από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία.

Τα στοιχεία μας έδωσε η Καίτη Στρατάκη, επισημαίνοντας ότι η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να μη λειτουργήσει ξανά η τηλεκπαίδευση και μάλιστα σε σχετική τηλεδιάσκεψη με Γραμματέα του υπουργείου που έγινε μετά τη συνέντευξή της, χτες στο μεσημέρι αναφέρθηκαν τα κενά εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να καλυφθούν από αναπληρωτές. Δεν επιθυμεί το υπουργείο Παιδείας να κλείσουν τα σχολεία και να λειτουργήσει ξανά η τηλεκπαίδευση, τόνισε η κ. Στρατάκη, ενώ βλέπουμε ότι οι γονείς έχουν θορυβηθεί.

«Χωρίς τις φιλότιμες προσπάθειες εκπαιδευτικών που καλύπτουν τα κενά χωρίς να υποχρεούνται λόγω κρουσμάτων σε συναδέλφους τους, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εύρυθμα τα σχολεία» ανέφερε η κ. Στρατάκη, η οποία μας απάντησε ότι υπάρχουν επαρκή αντισηπτικά και μάσκες στις σχολικές μονάδες, καθώς έχουν δοθεί τα σχετικά κονδύλια στις σχολικές επιτροπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη Λέσβο με τη διανομή self test, που υποχρεούνται οι μαθητές να κάνουν μέσα στην εβδομάδα (σ.σ. θυμίζουμε τρία την τρέχουσα εβδομάδα και από δύο, όπως το 2021 από την ερχόμενη). Καθώς και ότι υπάρχουν στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεκάδες self test για όποιον γονέα ή κηδεμόνα δεν πρόλαβε να προμηθευτεί εγκαίρως από τα φαρμακεία.

Σε ό,τι αφορά τις μαθητικές εκδρομές με λεωφορεία, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας λόγω της πανδημίας, ενώ επιτρέπεται ο σχολικός περίπατος.

Μεταξύ άλλων η κ. Στρατάκη μάς μίλησε για τις προσλήψεις, για τη διανομή σχολικών γευμάτων στα ωφελούμενα σχολεία, την παράλληλη στήριξη και τις τάξεις υποδοχής, αλλά και το ότι βρέθηκε χώρος για το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στην περιοχή Πυργέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο