× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, αλλά και στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής»

Ο Κώστας Μουτζούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μιλά στην κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/5/2019

«Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, αλλά και στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής»

Στο γραφείο του υποψήφιου περιφερειακού του συμβούλου, Πανάγου Κουφέλου, δικηγόρου μάς υποδέχτηκε ο Κώστας Μουτζούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης για να μας παραχωρήσει συνέντευξη on camera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πατρικό του ήταν στον «Ταρλά» και μαθητής πήγαινε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Η μητέρα του Φιλόλογος και ο πατέρας του Θεολόγος, υπηρετώντας στη Μυτιλήνη και τη Χίο του εμφύσησαν την αγάπη για το διάβασμα, όπως μας λέει. Εισήχθη μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μετά το δίπλωμα και τη στρατιωτική του θητεία μετέβη με κρατική υποτροφία στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάστηκε στο Πολυτεχνείο της Ολλανδίας και στη συνέχεια μεταπήδησε στο ΕΜΠ, όπου με την πάροδο των ετών έφτασε στη βαθμίδα του Καθηγητή και στη θέση του Διευθυντή του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων. Διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος και στη συνέχεια εξελέγη Πρύτανης του ΕΜΠ από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας για τους Λιμένες επί ΝΔ και στη συνέχεια την Ανεξάρτητη Αρχή Λιμένων. Ανέλαβε ορισμένος Πρύτανης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ του νεοσυσταθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η πολιτική για εκείνον είναι ένας διαφορετικός χώρος από τον ακαδημαϊκό που γνωρίζει, ωστόσο θεωρεί ότι ο κύκλος του στην Εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί. «Βλέποντας ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια στην Ελλάδα και 14η στην Ευρώπη ή ότι έχουμε ελάχιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, επειδή γνωρίζω κόσμο, ξέρω από διαπραγμάτευση και έχω πολύτιμη εμπειρία, θέλησα να την αξιοποιήσω προς όφελος των συμπατριωτών μου» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας την παρότρυνση πολλών φίλων του να ασχοληθεί με τα κοινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσω στα σχέδιά μου. Και αυτό αποδείχτηκε από την ευκολία με την οποία συγκρότησα το ψηφοδέλτιό μου» απαντά σε σχέση με τους όποιους πολιτικούς τριγμούς προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Θεωρεί βέβαιο ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο, κι ότι τον ευνοεί «το χάσμα και τα ρήγματα σχέσεων και δεσμών με συνεργάτες της που έχει προκαλέσει η παρούσα Περιφερειακή Αρχή».

Ο κ. Μουτζούρης μιλά επίσης για το όραμά του για το Βόρειο Αιγαίο, επικεντρώνοντας στη δημοκρατική διακυβέρνηση. «Έχω μάθει να ακούω και να μην εξάπτομαι. Άρα θα ακούω και θα δράσω» λέει για τα αιτήματα των κατοίκων. Αναφέρει το μεγάλο ποσό κονδυλίων που θα έχει η Περιφέρεια και τα έργα που πρέπει να γίνουν, εστιάζοντας στις τεχνικές ελλείψεις που υπάρχουν ήδη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και μιλά με υπαινιγμούς, αλλά και ξεκάθαρα κατά της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, εκθειάζει τους συνυποψηφίους του επικεφαλής, περιφερειακών παρατάξεων και υποψήφιους Περιφερειάρχες για τις γνώσεις τους και εκτιμά ότι μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση