× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, αλλά και στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής»

Ο Κώστας Μουτζούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μιλά στην κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/5/2019

«Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, αλλά και στο τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής»
' χρόνος ανάγνωσης

Στο γραφείο του υποψήφιου περιφερειακού του συμβούλου, Πανάγου Κουφέλου, δικηγόρου μάς υποδέχτηκε ο Κώστας Μουτζούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης για να μας παραχωρήσει συνέντευξη on camera.

Το πατρικό του ήταν στον «Ταρλά» και μαθητής πήγαινε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Η μητέρα του Φιλόλογος και ο πατέρας του Θεολόγος, υπηρετώντας στη Μυτιλήνη και τη Χίο του εμφύσησαν την αγάπη για το διάβασμα, όπως μας λέει. Εισήχθη μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μετά το δίπλωμα και τη στρατιωτική του θητεία μετέβη με κρατική υποτροφία στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάστηκε στο Πολυτεχνείο της Ολλανδίας και στη συνέχεια μεταπήδησε στο ΕΜΠ, όπου με την πάροδο των ετών έφτασε στη βαθμίδα του Καθηγητή και στη θέση του Διευθυντή του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων. Διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος και στη συνέχεια εξελέγη Πρύτανης του ΕΜΠ από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας για τους Λιμένες επί ΝΔ και στη συνέχεια την Ανεξάρτητη Αρχή Λιμένων. Ανέλαβε ορισμένος Πρύτανης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ του νεοσυσταθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η πολιτική για εκείνον είναι ένας διαφορετικός χώρος από τον ακαδημαϊκό που γνωρίζει, ωστόσο θεωρεί ότι ο κύκλος του στην Εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί. «Βλέποντας ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια στην Ελλάδα και 14η στην Ευρώπη ή ότι έχουμε ελάχιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, επειδή γνωρίζω κόσμο, ξέρω από διαπραγμάτευση και έχω πολύτιμη εμπειρία, θέλησα να την αξιοποιήσω προς όφελος των συμπατριωτών μου» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας την παρότρυνση πολλών φίλων του να ασχοληθεί με τα κοινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσω στα σχέδιά μου. Και αυτό αποδείχτηκε από την ευκολία με την οποία συγκρότησα το ψηφοδέλτιό μου» απαντά σε σχέση με τους όποιους πολιτικούς τριγμούς προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Θεωρεί βέβαιο ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο, κι ότι τον ευνοεί «το χάσμα και τα ρήγματα σχέσεων και δεσμών με συνεργάτες της που έχει προκαλέσει η παρούσα Περιφερειακή Αρχή».

Ο κ. Μουτζούρης μιλά επίσης για το όραμά του για το Βόρειο Αιγαίο, επικεντρώνοντας στη δημοκρατική διακυβέρνηση. «Έχω μάθει να ακούω και να μην εξάπτομαι. Άρα θα ακούω και θα δράσω» λέει για τα αιτήματα των κατοίκων. Αναφέρει το μεγάλο ποσό κονδυλίων που θα έχει η Περιφέρεια και τα έργα που πρέπει να γίνουν, εστιάζοντας στις τεχνικές ελλείψεις που υπάρχουν ήδη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και μιλά με υπαινιγμούς, αλλά και ξεκάθαρα κατά της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, εκθειάζει τους συνυποψηφίους του επικεφαλής, περιφερειακών παρατάξεων και υποψήφιους Περιφερειάρχες για τις γνώσεις τους και εκτιμά ότι μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη βουλή η διαφωνία των γονέων της Μυτιλήνης με το Εθνικό Απολυτήριο

Σε αναφορά που κατέθεσε η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα
Στη βουλή η διαφωνία των γονέων της Μυτιλήνης με το Εθνικό Απολυτήριο
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Παπάδο λόγω καρναβαλιού

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Παπάδο  λόγω καρναβαλιού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μήνυση σε Χριστόφα ετοιμάζει ο Ζερδελής

Στενεύουν τα περιθώρια για την διοίκηση των νεκροταφείων της Μυτιλήνης με τον γιατρό να ζητά από τον Δήμο να εφαρμόσει άμεσα τη νομιμότητα και να προχωρήσει σε διοικητική αποβολή της Εκκλησίας και των Φιλανθρωπικών
Μήνυση σε Χριστόφα ετοιμάζει ο Ζερδελής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σχέδιο για ποδηλατική Μυτιλήνη με διεθνείς προδιαγραφές

Προτάσεις για ποδηλατόδρομους, άλση και διασυνοριακές δράσεις με Τουρκία στη συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
Σχέδιο για ποδηλατική Μυτιλήνη με διεθνείς προδιαγραφές
ΧΩΡΙΑ

Στρατιωτικές βολές στο Καμένο Δάσος

Η Στρατιωτική Διοίκηση καλεί τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση στην περιοχή κατά τις ώρες εκτέλεσης των βολών για την αποτροπή ατυχημάτων
Στρατιωτικές βολές στο Καμένο Δάσος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Γέρα φορά τα αποκριάτικα και υποδέχεται το Γεραγώτικο Καρναβάλι

Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
Η Γέρα φορά τα αποκριάτικα και υποδέχεται το Γεραγώτικο Καρναβάλι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη σκέπη του Αγίου Θεοδώρου η Μυτιλήνη

Με Πανηγυρικό Εσπερινό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Αγρυπνία η πόλη τιμά 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου τον πολιούχο της σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης
Στη σκέπη του Αγίου Θεοδώρου η Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μικρές πράξεις που κάνουν μεγάλη διαφορά στη Μυτιλήνη

Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας αποδεικνύει ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά στον δημόσιο χώρο
Μικρές πράξεις που κάνουν μεγάλη διαφορά στη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης το έργο της πυρασφάλειας του Μιχαλέλειου

Το έργο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αφού θα ανοίξει ο δρόμος για την αδειοδότηση του ιδρύματος και την χρηματοδότησή του από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να διασφαλισθεί η οικονομική του βιωσιμότητα
Επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης το έργο της πυρασφάλειας του Μιχαλέλειου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Οδυσσέας Ελύτης»

Σταθερά ανοδική η πορεία του αεροδρομίου Μυτιλήνης
Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Οδυσσέας Ελύτης»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται υπάλληλος για αποθήκη στη Μυτιλήνη

Με εμπειρία σε οργανωμένη αποθήκη
Ζητείται υπάλληλος για αποθήκη στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανιση μεταχείριση των Σπουδαστών των ΣΑΕΚ στα νησιά»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτης Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Πανγιώτης Παρασκευαΐδης για την καθυστέρηση πληρωμής της επιδότησης πρακτικής άσκησης που λαμβάνουν οι φοιτητές των πρώην ΙΕΚ
«Ανιση μεταχείριση των Σπουδαστών των ΣΑΕΚ στα νησιά»