× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κρυφό σχολείο» από δασκάλα στους Χάλικες λόγω κορονοϊού

Έστησε πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά που δεν πήγαιναν σχολείο λόγω πολλών κρουσμάτων. Αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς με εφτά κρούσματα σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς στη Λέσβο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/12/2021

«Κρυφό σχολείο» από δασκάλα στους Χάλικες λόγω κορονοϊού
' χρόνος ανάγνωσης

Άλλαξαν τα πράγματα. Γονείς και μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί έφτασαν να αποζητούν το σύστημα webex της τηλεκπαίδευσης λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στη σχολική κοινότητα. Όταν στο κοντινό παρελθόν, το «βλασφημούσαν» γιατί τους υποχρέωνε σε ατέλειωτες ώρες παρακολούθησης μπροστά σε μια οθόνη, με προβλήματα συνδεσιμότητας, πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα εκατομμύριων χρηστών και άλλα. Φέτος όμως η υπουργός Παιδείας έχει αποφασίσει διαφορετικά!

Το γράφουμε αυτό για τις περιπτώσεις των σχολείων στη Λέσβο όπου νόσησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά επειδή οι νοσήσαντες δεν ήταν αριθμητικά η μισή τάξη, το σχολείο δεν έκλεινε για να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση. Αυτό προέβλεπε η απόφαση του υπουργείου. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις που μέρα με τη μέρα αναφέρονταν νέα κρούσματα στις ίδιες σχολικές μονάδες, οι γονείς όπως ήταν φυσιολογικό δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο. Αποτέλεσμα το σχολείο στην ουσία να μη λειτουργεί. Και επειδή το σχολείο δεν ήταν επίσημα κλειστό, δε λειτουργούσε η τηλεκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή στο δημοτικό σχολείο Χαλίκων Μυτιλήνης όπου εντοπίστηκαν απανωτά κρούσματα κορονοϊού που αυξάνονταν μέρα με τη μέρα. Αποτέλεσμα οι γονείς, να κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι περιορίζοντας ουσιαστικά μόνοι τους τη διασπορά της νόσου. Η δασκάλα όμως δεν είχε την επιλογή της τηλεκπαίδευσης. Θέλοντας όμως να συνεχίσει να εκπαιδεύει τα παιδιά επέλεξε από μόνη της άλλη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ώστε να έχουν καθημερινή επικοινωνία. Το γεγονός έτυχε της αποδοχής πολλών γονέων οι οποίοι και συνεχώς τη συγχαίρουν για την ενέργεια της.

Τα σημερινά κρούσματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς του 2021, αναφέρθηκαν εφτά σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, καθώς ο υπουργός Υγείας στις σημερινές ανακοινώσεις του ανέφερε ότι τα μέτρα δεν αφορούν στα σχολεία.

Συγκεκριμένα από ένα κρούσμα αναφέρθηκε στο Νηπιαγωγείο Μανταμάδου, στο Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς και ένα σε εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Χαλίκων.

Από ένα κρούσμα αναφέρθηκε στο Γυμνάσιο Άγρας και στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, δύο κρούσματα στο ΕΠΑΛ Καλλονής και ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νέες αφίξεις και σχολική ένταξη προσφυγόπουλων στη Μυτιλήνη

Σταθερά κάτω από 1.000 οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο στον Καρά Τεπέ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς