× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κρυφό σχολείο» από δασκάλα στους Χάλικες λόγω κορονοϊού

Έστησε πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά που δεν πήγαιναν σχολείο λόγω πολλών κρουσμάτων. Αποχαιρετισμός της σχολικής χρονιάς με εφτά κρούσματα σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς στη Λέσβο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/12/2021

«Κρυφό σχολείο» από δασκάλα στους Χάλικες λόγω κορονοϊού

Άλλαξαν τα πράγματα. Γονείς και μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί έφτασαν να αποζητούν το σύστημα webex της τηλεκπαίδευσης λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στη σχολική κοινότητα. Όταν στο κοντινό παρελθόν, το «βλασφημούσαν» γιατί τους υποχρέωνε σε ατέλειωτες ώρες παρακολούθησης μπροστά σε μια οθόνη, με προβλήματα συνδεσιμότητας, πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα εκατομμύριων χρηστών και άλλα. Φέτος όμως η υπουργός Παιδείας έχει αποφασίσει διαφορετικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γράφουμε αυτό για τις περιπτώσεις των σχολείων στη Λέσβο όπου νόσησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά επειδή οι νοσήσαντες δεν ήταν αριθμητικά η μισή τάξη, το σχολείο δεν έκλεινε για να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση. Αυτό προέβλεπε η απόφαση του υπουργείου. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις που μέρα με τη μέρα αναφέρονταν νέα κρούσματα στις ίδιες σχολικές μονάδες, οι γονείς όπως ήταν φυσιολογικό δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο. Αποτέλεσμα το σχολείο στην ουσία να μη λειτουργεί. Και επειδή το σχολείο δεν ήταν επίσημα κλειστό, δε λειτουργούσε η τηλεκπαίδευση.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή στο δημοτικό σχολείο Χαλίκων Μυτιλήνης όπου εντοπίστηκαν απανωτά κρούσματα κορονοϊού που αυξάνονταν μέρα με τη μέρα. Αποτέλεσμα οι γονείς, να κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι περιορίζοντας ουσιαστικά μόνοι τους τη διασπορά της νόσου. Η δασκάλα όμως δεν είχε την επιλογή της τηλεκπαίδευσης. Θέλοντας όμως να συνεχίσει να εκπαιδεύει τα παιδιά επέλεξε από μόνη της άλλη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ώστε να έχουν καθημερινή επικοινωνία. Το γεγονός έτυχε της αποδοχής πολλών γονέων οι οποίοι και συνεχώς τη συγχαίρουν για την ενέργεια της.

Τα σημερινά κρούσματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς του 2021, αναφέρθηκαν εφτά σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, καθώς ο υπουργός Υγείας στις σημερινές ανακοινώσεις του ανέφερε ότι τα μέτρα δεν αφορούν στα σχολεία.

Συγκεκριμένα από ένα κρούσμα αναφέρθηκε στο Νηπιαγωγείο Μανταμάδου, στο Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς και ένα σε εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Χαλίκων.

Από ένα κρούσμα αναφέρθηκε στο Γυμνάσιο Άγρας και στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, δύο κρούσματα στο ΕΠΑΛ Καλλονής και ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ