Γλυκές γεύσεις, πειραγμένες και vegan λιχουδιές στο «Ζαχαροπλάστη»
Παιδί των γλυκών και του ζαχαροπλαστείου Μασκωτίτσα ο Πάρης Γούναρης στο δικό του χώρο πλέον κερνά καθημερινά γλυκά ημέρας με παραδοσιακές και εξεζητημένες συνταγές από τη Λέσβο και όλο τον κόσμο
Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/12/2021
Γλυκέςkrats-keές και ψαγμένες γεύσεις, με φαντασία και αγνά υλικά προσφέρει καθημερινά στους Μυτιληνιούς ο Πάρης Γούναρης από το «Ζαχαροπλάστη» που βρίσκεται στα Λαδάδικα απέναντι από το Μουσικό Καφενείο, στο πρώην γαλακτοπωλείο ΓΡΑΜΜΗ.
Ο Πάρης όπως είπε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», είναι ζαχαροπλάστης από κούνια, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στο κατάστημα των γονιών του, τη γνωστή σε όλους «Μασκωτίτσα» η οποία για πολλά χρόνια λειτουργεί στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Αλκαίου, αρχικά και στην Προκυμαία στη συνέχεια.
«Όταν κλείσαμε το μεγάλο κατάστημα της προκυμαίας το οποίο ήταν οικογενειακή επιχείρηση, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου χώρο μέσα στην πόλη και να προσφέρω στους συμπολίτες μου με αγάπη και καλή διάθεση γεύσεις αγαπημένες παραδοσιακές και πιο μοντέρνες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καταστήματος του Πάρη Γούναρη, είναι ότι η βιτρίνα γεμίζει καθημερινά με νέες παρασκευές οι οποίες έως το βράδυ έχουν εξαντληθεί.
Φτιάχνουμε μικρές ποσότητες γλυκών, ίσα ίσα για να καλύψουμε τις ανάγκες της ημέρας και τις παραγγελίες που έχουμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα μεγάλης παραγωγής γιατί ακριβώς στο κομμάτι της παρασκευής εργάζομαι μόνος ενώ η σύζυγός μου έχει αναλάβει το κομμάτι των πωλήσεων».
Η αδυναμία του Πάρη Γούναρη, όπως ανέφερε, είναι οι λεγόμενες πειραγμένες γεύσεις, παραδοσιακά γλυκά δηλαδή στα οποία βάζει τη δική του προσωπική πινελιά με ιδιαίτερα υλικά και τεχνικές που κάνουν τη διαφορά.
«Σεβόμαστε τις παραδοσιακές συνταγές ωστόσο θέλουμε να βάλουμε σε αυτές τη δική μας σφραγίδα προσφέροντας στους συμπολίτες μας γεύσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στην εποχή μας, δηλαδή με λιγότερα λιπαρά, λιγότερη ζάχαρη και περισσότερη γεύση. Προσπαθούμε εξάλλου να ικανοποιήσουμε και τους πιο ψαγμένους και ιδιαίτερους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν επιλέξει vegan διατροφή ή έχουν κάποια αλλεργία. Φτιάχνουμε γλυκά με αγνά υλικά φυτικής προέλευσης η γεύση των οποίων σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τις αυθεντικές συνταγές».
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πάρη Γούναρη στο «Ν» 99 fm