× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για 5 χρόνια η παραχώρηση του οικοπέδου της ΔΕΥΑΛ στον Καρά Τεπέ

Το θέμα εγκρίθηκε από το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ κατά πλειοψηφία και με αρνητικές ψήφους από Δυτική Λέσβο και εργαζόμενους της εταιρείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2021

Για 5 χρόνια η παραχώρηση του οικοπέδου της ΔΕΥΑΛ στον Καρά Τεπέ

Με 10 θετικές ψήφους, 4 αρνητικές και 1 λευκό, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, την παραχώρηση για 5 χρόνια του οικοπέδου της ΔΕΥΑΛ που βρίσκεται στον Καρά Τεπέ, στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων παρέστη και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δημοσθένης Χατζηγιάννης ο οποίος εξήγησε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το σχεδιασμό που υπάρχει για την αξιοποίηση του οικοπέδου και τη δημιουργία μεταξύ άλλων κλειστού γηπέδου μπάσκετ, μουσείου μνήμης, Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής καθώς και εγκαταστάσεων 300 τ.μ. που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία της ΔΕΥΑΛ.

Σημαντικές αντιρρήσεις για τον τρόπο που προχωρά η διαδικασία εξέφρασαν τα 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου καθώς ο πρόεδρος των Εργαζομένων της Επιχείρησης Νίκος Ιππειώτης.

Ειδικότερα στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Αλάνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει για τα 5 χρόνια της παραχώρησης, συνολικά 200.000 ευρώ φόρο μαζί με άλλες εισφορές τις οποίες θα πρέπει να καλύψει από το ταμείο της. Παράλληλα εκφράστηκαν αμφιβολίες για το αν ο χρόνος των 5 ετών είναι αρκετός για την ολοκλήρωση των έργων και αν γενικότερα υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα με παραχώρηση για τόσο μικρό διάστημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Ιππειώτης, εξέφρασε την αντίθεση και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία που υπάρχει με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι το μοναδικό αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και το οποίο όπως είπε θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των καταναλωτών νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης την ερχόμενη Παρασκευή εκτός ημερησίας διάταξης. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα