× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μαγειρέματα» στον Καρά Τεπέ από τη δημοτική αρχή Κύτελη

Κλειστό Γυμναστήριο, και «έργα για την κοινωνική συνοχή», χωρίς μελέτες και προγραμματισμό σε οικόπεδα της ΔΕΥΑΛ , ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2021

«Μαγειρέματα» στον Καρά Τεπέ από τη δημοτική αρχή Κύτελη
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής,  χωρίς μελέτη και σοβαρό προγραμματισμό ετοιμάζεται  να προχωρήσει με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Δημοτική Αρχή Κύτελη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Ν» η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη η πρόταση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ήρθε κυριολεκτικά στο παρά ένα, προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τη στιγμή που στο ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση για  έργα 28.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχουμε αντίρρηση σημειώνει η κ. Χιωτέλλη, να γίνει Κλειστό Γυμναστήριο στον Καρά Τεπέ, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ήδη με τα 28.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα και τα έργα που έχουν προταθεί, υπερβαίνουμε το δικαιούμενο ποσό του Δήμου Μυτιλήνης που είναι 17.000.000 κατά 9.000.000 ευρώ. «Εάν προσθέσουμε σε αυτό το ήδη αυξημένο ποσό τα 5.000.000 ευρώ του Κλειστού Γυμναστηρίου, τότε φτάνουμε τα 32.000.000 ευρώ.

Όταν ωστόσο έρθει η επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος, για να δει τις προτάσεις του Δήμου Μυτιλήνης, κανείς δεν μας εγγυάται ότι όλα αυτά θα γίνουν δεκτά και ότι δεν θα απενταχθούν από το πρόγραμμα ώριμα έργα τα οποία μπορούν άμεσα να προχωρήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει η Εριφύλη Χιωτέλλη, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προτεραιοποιήσει τα έργα. Να επιλέξει δηλαδή τις πιο σημαντικές και ώριμες προτάσεις ώστε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και να μην χαθεί η ευκαιρία του σημαντικού αυτού προγράμματος.

«Μας είπε ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής ότι υπάρχουν πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι το σύνολο των έργων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όμως εμείς έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαθούν ώριμα έργα, έτοιμα να υλοποιηθούν και αντ’ αυτού να μπούμε στη διαδικασία υλοποίησης ενός έργου που δεν έχει ούτε μελέτες, ούτε αδειοδοτήσεις».

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ ετοιμάζεται στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να παραχωρήσει δωρεάν  όλη την έκταση που ανήκει στην ιδιοκτησία της, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, τον παλιό δημοτικό καταυλισμό των προσφύγων,  στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Μυτιλήνης για τη δημιουργία διαφόρων εγκαταστάσεων «για την κοινωνική συνοχή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραχώρηση αυτή, βρίσκει αντίθετα πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρείας τα οποία ωστόσο πιέζονται από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν με την υπόσχεση ότι μέσα στα έργα που θα κατασκευασθούν θα περιλαμβάνονται και γραφεία για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ, ως ανταποδοτικό όφελος.

Η παραχώρηση αυτή ωστόσο, γεννά αρκετά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο η πράξη αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λέσβου. Πρόκειται για ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, αξίας 3.000.000 ευρώ το οποίο ίσως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ίδια την εταιρεία προς όφελος των καταναλωτών της Μυτιλήνης που πληρώνουν το νερό σε τιμή χρυσού.

Παράλληλα δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο είναι σωστό μία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης να παραχωρεί περιουσιακά στοιχεία σε μια Αναπτυξιακή Εταιρεία που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Η Μυτιλήνη κινείται στους ρυθμούς της Λευκής Νύχτας

Μουσική, παιδικές δράσεις, κεράσματα και μεγάλες προσφορές από τις 6.30 το απόγευμα – Ο Γιάννης Μουτζούρης παρουσίασε στον «Ν» 99 fm το αναλυτικό πρόγραμμα
Η Μυτιλήνη κινείται στους ρυθμούς της Λευκής Νύχτας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δημόσιο «ευχαριστώ» της ΔΕΥΑΛ στην Αστυνομία

Ιδιαίτερη αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και το Τμήμα Τροχαίας για τη βοήθεια κατά τη διάρκεια των εργασιών στην Ελευθερίου Βενιζέλου
Δημόσιο «ευχαριστώ» της ΔΕΥΑΛ στην Αστυνομία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 65.000 Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο στο επτάμηνο

Καθοριστική για την τελική εικόνα η τουριστική κίνηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου
Πάνω από 65.000 Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο στο επτάμηνο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Έλενα Παπαρίζου τραγουδά στη Μυτιλήνη για τους εθελοντές αιμοδότες

Μεγάλη συναυλία στις 19 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης – Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
Η Έλενα Παπαρίζου τραγουδά στη Μυτιλήνη για τους εθελοντές αιμοδότες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Αφιέρωμα στον Νίκο Καλαϊτζή – Μπινταγιάλα στον Μεσότοπο

Μουσική, φωτογραφία και δραματοποίηση συνθέτουν την εκδήλωση «Έρωτας με τις χορδές των οργάνων» τη Δευτέρα 10 Αυγούστου
Αφιέρωμα στον Νίκο Καλαϊτζή – Μπινταγιάλα στον Μεσότοπο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πενθήμερο υψηλών θερμοκρασιών στη Μυτιλήνη

Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή – Από 3 έως 5 μποφόρ οι άνεμοι στην περιοχή
Πενθήμερο υψηλών θερμοκρασιών στη Μυτιλήνη
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες

Μετά το περιστατικό της Μυτιλήνης στις 3 Ιουνίου, ανάλογο συμβάν καταγράφηκε κατά την πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου
Δεύτερη εμπλοκή κάβου στο «Νήσος Ρόδος» μέσα σε δύο μήνες
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Ο Μύθος της Νυφίδας» ζωντανεύει δίπλα στη θάλασσα

Θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής την Παρασκευή 7 Αυγούστου
«Ο Μύθος της Νυφίδας» ζωντανεύει δίπλα στη θάλασσα
ΧΩΡΙΑ

Με λαμπρότητα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Κάτω Τρίτο

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου «Ο Μωριάς»
Με λαμπρότητα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Κάτω Τρίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα της Νέας Αριστεράς στη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Κάλεσμα της Νέας Αριστεράς στη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη
ΑΓΟΡΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου κατά της Λευκής Νύχτας στη Μυτιλήνη

Κάνει λόγο για επιβάρυνση των εμποροϋπαλλήλων και ζητά αυξήσεις μισθών και μείωση του χρόνου εργασίας
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου κατά της Λευκής Νύχτας στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση στο Μεγαλοχώρι

Η παρέμβαση στην οδό Σοφού Βενιαμίν – Μάρμαρο όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας
Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση στο Μεγαλοχώρι