× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

30 οικοδομικές άδειες κόλλησαν στην Πολεοδομία Μυτιλήνης

Στα προβλήματα υποστελέχωσης της Πολεοδομίας Μυτιλήνης καθώς και στο νέο «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρ. Μανωλακέλλης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 8/12/2021

30 οικοδομικές  άδειες κόλλησαν στην Πολεοδομία Μυτιλήνης

Στις λεπτομέρειες του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» η πλατφόρμα του οποίου ανοίγει στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς και στα σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει η Πολεοδομία της Μυτιλήνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή τους στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Πολεοδομίας Μυτιλήνης ο Στρ. Μανωλακέλλης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 30 πολεοδομικές άδειες που δεν μπορούν να εκδοθούν μεταξύ αυτών και μεγάλων επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στο νησί μας.

«Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σημείωσε είναι επειδή συνταξιοδοτείται ο υπάλληλος της Πολεοδομίας που ελέγχει τα φορολογικά ζητήματα που αφορούν στην έκδοση αδειών. Το πρόβλημα κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και όπως είναι φυσικό υπάρχουν πολλά παράπονα και γκρίνιες από τους συναδέλφους μηχανικούς. Σε μία συζήτηση που είχαμε με την προϊσταμένη της υπηρεσίας, μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί προσωρινά με την τοποθέτηση στη θέση αυτή ενός συμβασιούχου υπαλλήλου.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη λύση του προβλήματος, κατάφερε ωστόσο με παρέμβαση του, να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια για να προχωρήσει το έργο του Κολυμβητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς οι υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας, Τεχνικές Υπηρεσίες και Πολεοδομίες είναι υποστελεχωμένες και οι συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση η λύση για το πρόβλημα αυτό είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» ο Στρατής  Μανωλακέλλης, σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα αφού οι δικαιούχοι έχουν 50 ημέρες καιρό για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

«Επίσης πρόσθεσε, τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι πολύ διαφορετικά ενώ θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια. Επιπλέον θα δίνονται έξτρα μόρια στα παλιά κτίρια και στα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, κ.λπ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανώτατο όριο  της επιδότησης σημείωσε ο Στρατής Μανωλακέλλης, είναι 28.000 ευρώ , ποσό που εμείς το θεωρούμε πολύ χαμηλό, λόγω των αυξήσεων που έχουν γίνει στα υλικά. Κάναμε πρόταση το ποσό της επιδότησης να ανέβει στα 250 ευρώ/τετραγωνικό, ωστόσο η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή . Προφανώς το Υπουργείο επιθυμεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότεροι δικαιούχοι».

Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του προγράμματος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο Στρατής Μανωλακέλλης, σημείωσε πως αποκαταστάθηκε η αδικία της προηγούμενης φάσης του προγράμματος όπου το Νότιο Αιγαίο με ελάχιστα μεγαλύτερα πληθυσμό από αυτόν του Βορείου Αιγαίου, πήρε πολύ περισσότερα χρήματα.

«Αυτή τη φορά το Βόρειο Αιγαίο, σημειώνει ο Στρατής Μανωλακέλλης, παίρνει περισσότερα χρήματα από τη γειτονική περιφέρεια και αυτό ισορροπεί κάπως την προηγούμενη φάση όπου το Νότιο Αιγαίο πήρε διπλάσια χρηματοδότηση. Σε αυτή τη φάση η Λέσβος για παράδειγμα παίρνει 5.500.000 ευρώ ενώ η Ρόδος παίρνει 4.000.000 ευρώ. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής