× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ομαλοποίηση της αγοράς μέσα στο 2022

Στις σημαντικές ελλείψεις της αγοράς λόγω πανδημίας καθώς και στην αύξηση των τιμών αναφέρθηκε ο επιχειρηματίας ηλεκτρικών ειδών και ειδών τεχνολογίας Βαγγέλης Προδρόμου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/12/2021

Ομαλοποίηση της αγοράς μέσα στο 2022

Μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα επιστρέψει  η κανονικότητα στην  αγορά  και θα υπάρχει επάρκεια προϊόντων σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm o επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης καταστημάτων με ηλεκτρικά είδη και προϊόντα τεχνολογίας, Βαγγέλης Προδρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βαγγέλης Προδρόμου μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι»  αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε στο εμπόριο και στα καταστήματα  η πανδημία του κορονοϊού και τα lock down καθώς και στις ευκαιρίες που δημιουργεί πλέον το άνοιγμα των ηλεκτρονικών αγορών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής του, ξεκίνησε να λειτουργεί λίγες μέρες πριν το πρώτο lock down το Μάρτιο του 2020 βοήθησε σημαντικά στην οικονομική επιβίωση του, τους δύσκολους μήνες που ακολούθησαν.

«Ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού καταστήματος ξεκίνησε τον Οκτώβριο, εντελώς τυχαία, χωρίς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας, λίγες μέρες πριν το lock down και η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή ώστε να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί όχι μόνο στους καταναλωτές της Λέσβου αλλά σε όλη την Ελλάδα. Πλέον το lock down έχει τελειώσει όμως το κατάστημα πλέον έχει καθιερωθεί και είναι σαν μια παράλληλη επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη τους, οι συνάδελφοι που ξεκινούν τώρα τη δραστηριότητά τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ότι χρειάζεται αρκετός κόπος και προσπάθεια για το στήσιμο της επιχείρησης και φυσικά εργαζόμενους που να απασχολούνται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με αυτό».

Αναφερόμενος ο Βαγγέλης Προδρόμου στις αυξήσεις στην αγορά ηλεκτρικών ειδών και προϊόντων τεχνολογίας, σημείωσε ότι αυτές κυμαίνονται κοντά στο 10% και οφείλονται κυρίως στις αυξήσεις στην τιμή των μεταφορικών και κοντέινερ από την Κίνα.

«Εκτός από το πρόβλημα που υπάρχει με τις αυξήσεις, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα και με την επάρκεια των προϊόντων στην αγορά, η οποία είναι σε οριακό σημείο. Πολλές φορές παραγγέλνουμε προϊόντα από εταιρείες εκτός Ελλάδας και αυτά έρχονται μετά από 2-3 ή και 4 μήνες. Την περίοδο μάλιστα του lock down είχαν εξαφανιστεί από την αγορά προϊόντα τεχνολογίας, όπως οι εκτυπωτές, τα τάμπλετ, και οι υπολογιστές. Όλοι  οι μαθητές ζητούσαν εξοπλισμό για τα μαθήματα και οι εργαζόμενοι για την τηλεργασία. Εκτιμώντας τη σημερινή κατάσταση, θεωρώ ότι η αγορά θα ομαλοποιηθεί μέσα στην άνοιξη του 2022».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βαγγέλης Προδρόμου μίλησε για τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και πως μπορούν οι καταναλωτές να μειώσουν τους λογαριασμούς τους, μέσα από την σωστή χρήση των συσκευών τους.

«Το μεγαλύτερο αγκάθι στο ζήτημα της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, σημείωσε είναι οι συσκευές θέρμανσης, όπως τα αερόθερμα, οι σόμπες και οι θερμοπομποί. Καταναλώνουν σχεδόν 20 λεπτά την ώρα, τη στιγμή που το κλιματιστικό καταναλώνει πολύ λιγότερα. Φυσικά το κόστος εγκατάστασης είναι μεγαλύτερο, ωστόσο με την οικονομία στην κατανάλωση του ρεύματος, γίνεται απόσβεση μέσα σε 2 χρόνια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο δρομολόγια από Μυτιλήνη για Χίο ‑ Πειραιά τη Λαμπροδευτέρα

Το Νήσος Σάμος και το Νήσος Ρόδος αναλαμβάνουν να καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναδιάταξη στόχων και περισσότερους πόρους για την ΚΑΠ

Παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στο συνέδριο της GAIA Επιχειρείν
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυο θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Μέχρι τις 12 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μοίρασε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ημετέρους

«Για τον κ. Αυγενάκη οι αγρότες του Βορείου Αιγαίου είναι ήσσονος σημασίας» σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας