× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Επανεκκίνηση σε όλα όσα μας κρατούν καθηλωμένους»

Ο Κώστας Αστυρακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης, μιλά on camera στο «Ν» μια μέρα πριν από την προεκλογική του συγκέντρωση

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/5/2019

«Επανεκκίνηση σε όλα όσα μας κρατούν καθηλωμένους»

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην προσφυγογειτονιά του Συνοικισμού, όπως λέει, με ρίζες από τη Μικρά Ασία. Ο Κώστας Αστυρακάκης, νυν αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού παρουσίασε το «μικρόβιο» της πολιτικής από πολύ μικρός, αφού έγινε πρόεδρος της Λεσβιακής Κίνησης Μαθητών σε μια δύσκολη συγκυρία. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετρά 25 χρόνια στα θρανία ως δάσκαλος και ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 με τον Αλέκο Μαθιέλλη, στην πρώτη εκλεγμένη, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Παιδείας- Πολιτισμού, όπου κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν πέντε νέα σχολεία. Τρεις θητείες μετρά στον Δήμο, επιλέγοντας κάθε φορά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. «Γιατί για βουλευτή και πρωθυπουργό ψηφίζουμε στις βουλευτικές εκλογές, όχι στις αυτοδιοικητικές που δεν πρέπει να έχουν κομματικό πρόσημο», σχολιάζει. Επιλέγει την αυτοδιοίκηση και όχι την επίσημη πολιτική γιατί τον ενδιαφέρει «το σύνολο. Αγαπώ τους συνανθρώπους μου, όσο κι αν αυτό ακούγεται δύσκολα πιστευτό», σχολιάζει.

Καθοριστικό ρόλο στο να αναλάβει την ευθύνη για να θέσει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος, εξηγεί, έπαιξε η απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού να μην κατέβει εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Επέλεξε να φτιάξει ψηφοδέλτιο και αρχές στη βάση της «ηθικής» και οι οποίοι αποδεικνύουν στον πολιτισμό, από όπου προέρχονται, στην επιχειρηματικότητα, από όπου επίσης προέρχονται και από τη θητεία τους στη δημοτική Αρχή ότι «συνεργάζονται και φέρνουν αποτελέσματα».

Ο πολιτισμός και η άποψή του γι’ αυτόν ήταν που τον παρακίνησε να καλλιεργήσει και να αναπτύξει σχέσεις με την Τουρκία, το οποίο και βοήθησε στην αδελφοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης με το Μουσείο Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα σχολιάζει το ότι πολλοί επισκέπτες από την Τουρκία προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και θεωρεί πολύ σημαντική την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τους απέναντι, σε ό,τι αφορά όχι μόνο τον πολιτισμό, αλλά και τον τουρισμό του νησιού.

Εκτός από τα έργα του σε αυτόν τον τομέα και τα σχέδιά του εξηγεί στην κάμερα του «Ν» το πρόγραμμά του για τον Δήμο Μυτιλήνης, αλλά τοποθετείται και για το ζήτημα του προσφυγικού, λίγο πριν από την προεκλογική του συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

«Επανεκκίνηση» το όνομα του συνδυασμού του, «γιατί έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, καθαρούς ανθρώπους να αλλάξουμε ό,τι μας κρατά καθηλωμένους για να κάνουμε καλύτερο το μέλλον μας», καταλήγει και αύριο Δευτέρα πραγματοποιεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την προεκλογική του συγκέντρωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ