× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για την ίδρυση Πύλης Σένγκεν

Συνάντηση και αυτοψία στο Λιμάνι Πλωμαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2019

Για την ίδρυση Πύλης Σένγκεν
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Συνάντηση και αυτοψία στελεχών διαφόρων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι Πλωμαρίου μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Συνοριακού Σημείου Διέλευσης – Πύλη Schengen.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι κ. Πετρέλλης Κυριάκος και Τεντόμας Βασίλης (Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Λέσβου αντίστοιχα), κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με τοπικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, η προϊσταμένη του Τελωνείου Μυτιλήνης κα. Ζαχαριάδου Αικατερίνη και λοιπά στελέχη της Τελωνειακής Υπηρεσίας, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου Πλωμαρίου, ο επικεφαλής του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου κα. Βάμβουρα Λίτσα και υπηρεσιακά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία του προτεινόμενου χώρου για τη διαπίστωση της καταλληλότητάς του όσον αφορά τη δυνατότητα ίδρυσης ενός Συνοριακού Σημείου Διέλευσης, η επικαιροποίηση της καταγραφής της σκοπιμότητας ίδρυσης του και οι τυχόν περιορισμοί που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη φάση των μελετών.

Η γόνιμη και αναλυτική συζήτηση που έλαβε χώρα προσπάθησε να συγκεράσει τις απόψεις και παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες και κατέληξε στα εξής ουσιαστικά συμπεράσματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Το κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπίστωσε την κατ’ αρχήν καταλληλότητα του χώρου, στον οποίο έχει καταλήξει το Δ.Λ.Τ. Λέσβου μετά από διαβούλευση με τοπικούς φορείς του Πλωμαρίου.
  2. Λόγω της αλλαγής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού σχετικά με τη διαδικασία λειτουργίας των Συνοριακών Σημείων Διέλευσης και την αυστηροποίηση των διαδικασιών ελέγχου εισερχομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απαραίτητο να γίνουν τροποποιήσεις στις μελέτες των κτιριακών υποδομών που προβλέπεται να ανεγερθούν.
  3. Διαπιστώθηκε η ομόθυμη διάθεση των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος των τοπικών φορέων της περιοχής για την ίδρυση και λειτουργία Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στο Πλωμάρι.
  4. Η απαίτηση τροποποιήσεων των μελετών κτιριακών υποδομών λόγω αλλαγής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού θα επιφέρει μεν μια μικρή καθυστέρηση στην πρόοδο της εξέλιξης, αλλά παράλληλα δίνει την ευκαιρία έγκαιρης ενσωμάτωσης τροποποιήσεων που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προβλήματα λειτουργικότητας που εμφανίζονται σε άλλα σημεία.

Με την αυτοψία της Παρασκευής 10-05-2019, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της επιλογής του χώρου ως του μόνου κατάλληλου στην περιοχή του λιμένα Πλωμαρίου και τέθηκαν οι βάσεις για την ικανοποίηση των κτιριακών απαιτήσεων ενός Συνοριακού Σημείου Διέλευσης.

Το Δ.Λ.Τ. Λέσβου έχει αναπτύξει μια δίοδο επαφής και συνεργασίας τόσο με τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και με τη Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού & Κτιριακών Υποδομών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των μελετών των κτιριακών υποδομών. Η οριστικοποίηση των κτιριακών υποδομών με τη βοήθεια των παραπάνω αρμόδιων διευθύνσεων που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία θα συμβάλει στη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ως απόρροια της καταλληλότητας και επάρκειας των προβλεπόμενων χώρων.

Βήμα-βήμα η ίδρυση Συνοριακού Σημείου Διέλευσης – Πύλη Schengen στον λιμένα Πλωμαρίου έρχεται πιο κοντά στην υλοποίησή της, κάτι που μας χαροποιεί και μας στηρίζει στη στοχευμένη προσπάθειά μας, αφού καθιστά το Δ.Λ.Τ. Λέσβου παράγοντα με σημαντική συμβολή στην προώθηση της ανάπτυξης του νησιού μας. 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει Κατζανό και Χριστόφα

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρει η δημοτική παράταξη
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει Κατζανό και Χριστόφα
ΧΩΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του Κοινοτικού Καταστήματος στο Παλαιοχώρι

Αυτοψία Χριστόφα στο χωριό και ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου
Ολοκληρώθηκε η επισκευή του Κοινοτικού Καταστήματος στο Παλαιοχώρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βολές Κουφέλου για την κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας της Μυτιλήνης

Μιλά για προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία και καλεί τον Δήμαρχο να ασχοληθεί με τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου
Βολές Κουφέλου για την κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Γεωπάρκο Λέσβου, ανοιχτή τάξη για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Πεδία Εκπαίδευσης για την Αειφορία»
Το Γεωπάρκο Λέσβου, ανοιχτή τάξη για μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η καταπολέμηση κουνουπιών στο Βόρειο Αιγαίο

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου
Ξεκινά η καταπολέμηση κουνουπιών στο Βόρειο Αιγαίο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά του Μανταμάδου στέλνουν μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους

Με παιχνίδια, δημιουργικές δράσεις και το σύνθημα «Κτηνοτρόφοι δυνατοί κρατάνε τη Λέσβο ζωντανή» πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Μανταμάδου
Τα παιδιά του Μανταμάδου στέλνουν μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη στη Γέρα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη

Γνωστός επαγγελματίας της περιοχής και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία
Θλίψη στη Γέρα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στις δηλώσεις του Γιώργου Κατζανού

Κάνουν λόγο για προσβολή της προσωπικότητας και του έργου των εργαζομένων και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν φαινόμενα απαξίωσης και εκφοβισμού
Σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στις δηλώσεις του Γιώργου Κατζανού
ΧΩΡΙΑ

Νέο πρόσωπο για το γήπεδο Αφάλωνα

Σε εξέλιξη το έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων με παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής
Νέο πρόσωπο για το γήπεδο Αφάλωνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φτερά για τη Λέσβο από το 2027 με απευθείας πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη

Η Μυτιλήνη εντάσσεται στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σητεία, ενισχύοντας τη σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με τη Θράκη και την Κρήτη
Φτερά για τη Λέσβο από το 2027 με απευθείας πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης

Μετέφερε στην Αθήνα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Λέσβου και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Οι δημότες πληρώνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους στον Δήμο Μυτιλήνης»

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης μιλά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το νερό, τον αφθώδη πυρετό, τα έργα του Δήμου και τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση
«Οι δημότες πληρώνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους στον Δήμο Μυτιλήνης»