× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργία των Υγειονομικών την 1η Δεκεμβρίου

Συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών της Λέσβου

Δημοσίευση 30/11/2021

Απεργία των Υγειονομικών την 1η Δεκεμβρίου
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας και εκατοντάδων ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η οποία συμμετέχει στην αυριανή (1η Δεκεμβρίου) απεργία των εργαζομένων του ΕΣΥ.

Ολοκλήρη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις συνεντεύξεις του υπουργού Υγείας Πλεύρη και άλλων κυβερνητικών στελεχών όπως και του πρωθυπουργού,  λέγονται κυνικές παραδοχές και οφθαλμοφανή ψέματα. Συγκεκριμένα αναφέρονται   πως, «η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ». Ουδέν ψευδεύστερον αυτού . Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ έχουν να γίνουν πολλά χρόνια.  Εφτά χιλιάδες( 7.000) εργαζόμενοι είναι σε αναστολή  ενώ ανακοινώθηκε πως οι επικουρικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί  έχουν ήδη απολυθεί.  Για ενίσχυση πλάσαρε την συνεργασία με τους επιχειρηματίες στην υγεία. Αντί η κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαίτερη έξαρση του Covid 19, συνεχίζει να χαρτζιλικώνει τους κλινικάρχες. Παρά την έξαρση της πανδημίας το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» δηλαδή το σχέδιο  της διάλυσης και  της προσφοράς του ΕΣΥ βορά στους επιχειρηματίες εξελίσσεται. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το επίδομα κοροϊδία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός  για τους υγειονομικούς, το οποίο το μισό θα πάει στην εφορία, περιορίζεται  για το  1/5 των εργαζομένων από τον  υφυπουργό οικονομικών .

            Όλα αυτά την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊου είναι στην πιο οξεία φάση και τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται πάλι σε κέντρα θεραπείας μίας νόσου με ωφελημένους τους κλινικάρχες και τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην υγεία, εις βάρους του λαού που πεθαίνει περιμένοντας την θεραπεία ή το χειρουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία είναι στη πραγματικότητα, πολύ παλιό. Έχει υπηρετηθεί με κυμαινόμενη ένταση από όλες τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 30 ετίας. Είναι η μείωση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού προς τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, είναι η όλο και πιο κραυγαλέα εξασφάλιση πελατείας για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αφού τα δημόσια έχουν μετατραπεί  σε νοσοκομεία μίας νόσου, είναι τα νοσοκομεία ΣΔΙΤ που πρώτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκαινίασε. Φαίνεται το νέο ΕΣΥ   στην εφαρμογή της πολιτικής της ατομικής ευθύνης, με  το κράτος να  αυτοαπαλάσσεται από την υποχρέωση της πρόσληψης,   ρίχνοντας αποκλειστικά στο λαό  το βάρος της πρόληψής του δημιουργώντας ευκαιρίες κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.  Το νέο ΕΣΥ είναι η αναστολή  των αδειών του υγειονομικού προσωπικού τα κομμένα ρεπό , οι εξαντλητικές βάρδιες και η εντατικοποιημένη εργασία. Ειδικότερα, στο νησί μας η έλλειψη  γιατρών βασικών ειδικοτήτων όπως μεταξύ άλλων  ενδοκρινολόγου διαβητολόγου και ακτινολόγου, προκαλεί πολλά προβλήματα στους ασθενείς που αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για βασικές εξετάσεις έξω από το νοσοκομείο. Στα κέντρα υγείας οι κραυγαλέες ελλείψεις καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη ιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

            Τη μόνη ελπίδα αποτελεί  η λαϊκή πάλη για ένα σύστημα υγείας που μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πλήρεις πρόληψης θεραπείας και αποκατάστασης, δωρεάν,  είναι το ζητούμενο και εφικτό με την πρόοδο  της παραγωγής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Πραγματικά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι υγειονομικοί και στο Βοστάνειο και σε όλη την Λέσβο έχουμε φτάσει στο αμήν !  

Παλεύουμε :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  •    Άμεση και πλήρης αποζημίωση όλων των δεδουλευμένων εφημεριών. Να μην φορολογούνται οι υπεράριθμες εφημερίες.
  •  Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  •    Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ  του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, έστω και την τελευταία στιγμή να οργανώσει τον αγώνα και να καλέσει τους εργαζομένους σε συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας..                                                                 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κλιμάκωση αντιδράσεων για τις πειθαρχικές διώξεις στην εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Απριλίου στην ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου με αιχμή τη δυνητική αργία Χοτζόγλου και την υπόθεση Χαρτζουλάκη
Κλιμάκωση αντιδράσεων για τις πειθαρχικές διώξεις στην εκπαίδευση
ΥΓΕΙΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια

Ενημέρωση από ειδικούς και δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Πέμπτη 30 Απριλίου
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

1.756 έλεγχοι για κράνος στο βόρειο Αιγαίου

13 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
1.756 έλεγχοι για κράνος στο βόρειο Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Μονεμβασιά μαθητές 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μολάων με σταθμούς σε Μυστρά, Διρό και Ναύπλιο
Στη Μονεμβασιά μαθητές 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χειροπέδες σε 69χρονη

Κατηγορείται για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Χειροπέδες σε 69χρονη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Λέσβου

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου στην Καλλονή
Αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νεκρός 60χρονος στην Αγρα

Εξετάζονται παθολογικά αίτια
Νεκρός 60χρονος στην Αγρα