× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 11 και 12 Δεκέμβρη

48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ σε όλες της κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης

Δημοσίευση 30/11/2021

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 11 και 12 Δεκέμβρη
' χρόνος ανάγνωσης

Ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ  πραγματοποιηθεί 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 00:01  έως το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των σωματείων, στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων επανέλαβαν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΝΟ, με την υπονομευτική στάση της να λήξη την 48ωρη απεργία στις 10 – 12 Νοέμβρη, οπλίζοντας την επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργείου Ναυτιλίας, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαρακτηριστική είναι η προκλητικότητα των εφοπλιστών της επιβατηγού ναυτιλίας που πρότειναν, αυξήσεις κοροϊδίας για τις ΣΣΕ, με 0% για το 2020, 1% από το Νοέμβρη του 2021 και 1% από τον Ιούνη του 2022.

Επιβάλλεται άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των ναυτεργατικών σωματείων, να πρωτοστατήσουν και να  οργανώσουν τον απεργιακό αγώνα στην ειδικότητα τους, να αναδειχτεί η αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής, να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών η περιφρούρηση της απεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αύριο το πρωί οι ταξικές δυνάμεις με περιοδείες σε κάθε λιμάνι, σε κάθε καράβι, με αγωνιστική αισιοδοξία να διεκδικήσουμε για τις δικές μας ανάγκες, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων ναυτεργατών στα ποντοπόρα, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής μας, ενάντια στην φοροεπιδρομή του εισοδήματος, που θα ενταθεί με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2022, για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων σε κοινωνική ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, των λιμενεργατών της COSCO και του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ με την 48ωρη απεργία από 1 Δεκέμβρη, που αγωνίζονται για ΣΣΕ, για δουλειά με δικαιώματα.

Όλοι στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών, με πολύτιμο όπλο και παρακαταθήκη τους απεργιακούς μας αγώνες. Δεν συμβιβαζόμαστε στις συνθήκες γαλέρας των εφοπλιστών, στην αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που επιδιώκουν να δουλεύουμε και να ζούμε χωρίς δικαιώματα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Φεστιβάλ Ερεσού

Μέλη της Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της March to Gaza Greece ανέβηκαν στη σκηνή με παλαιστινιακή σημαία και καταγγελίες για τη γενοκτονία στη Γάζα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι κολυμπούν στη μνήμη της Μικρασίας

Η αφετηρία δόθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου από τη γραφική Κουντουρουδιά όπου 89 κολυμβητές κάθε ηλικίας διέσχισαν τη θαλάσσια διαδρομή έως το Πέραμα της Γέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά με μνήμες Μικρασίας, για την Αγιά Παρασκευή από απέναντι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «το Κιόστε» το Σάββατο 26 Ιουλίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα 45 της, φοιτήτρια Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής μοιράστηκε την εμπειρία της ανώνυμα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να κυνηγήσουν στόχους και όνειρα σε μεγαλύτερη ηλικία
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα