× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζεται η διαβούλευση για την νέα ΚΑΠ

Τέλος του χρόνου κατατίθεται στην Ε.Ε. το κυβερνητικό σχέδιο για την κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων την περίοδο 2023 - 2027

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 25/11/2021

Ως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζεται η διαβούλευση για την νέα ΚΑΠ

Τέλος Δεκεμβρίου κατατίθεται από την Ελληνική κυβέρνηση στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης το σχέδιο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στην χώρα. Παρ’ ότι μέχρι σήμερα από το κυβερνητικό σχεδιασμό έχουν γίνει γνωστές μόνο οι αδρές γραμμές. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός που μέχρι σήμερα έχει ανακοινωθεί θα παραμείνει σε διαβούλευση ως τα μέσα του Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα έχουν πραγματοποιηθεί οι υπολοιπόμενες ημερίδες διαβούλευσης και παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδιασμού στην Βουλή. Πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός κρατών μελών της Ε.Ε. έχουν ήδη ζητήσει να δοθεί παράταση στο χρόνο κατάθεσης των εθνικών σχεδιασμών εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, οι περισσότερες επικαλούνται μεγάλη καθυστέρηση στην ψήφιση της συμφωνίας για την νέα ΚΑΠ που δημιουργεί πρόβλημα στην κατάρτιση των εθνικών σχεδίων (σ.σ. εθνικοί φάκελοι κατά την κοινοτική ορολογία).
Σε δήλωση του για το ζήτημα αυτό ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την ψήφιση των κανονισμών και από το τρίτο θεσμικό όργανο της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο, με το οποίο ολοκληρώνεται η βασική νομοθεσία που αφορά στη μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ 2023-2027.
Αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη δευτερογενή σχετική νομοθεσία την οποία θα λάβουμε υπόψη για την ολοκλήρωση του Στρατηγικού μας Σχεδίου το οποίο και θα καταθέσουμε προς έγκριση έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο συνεχίζει τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα σε όλη την χώρα.  Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το κείμενο του Στρατηγικού μας Σχεδίου θα είναι σε εθνική διαβούλευση ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του.
Το υπουργείο θα συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, να διαβουλεύεται με όλους τους ενδιαφερομένους και να συγκεντρώνει απόψεις και παρατηρήσεις. Για τα σημεία που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα όπως οι ορισμοί, τα οικολογικά σχήματα και τα καθεστώτα των συνδεμένων ενισχύσεων, τα οποία και αποτελούν πρόταση του Συμβούλου για το Στρατηγικό Σχέδιο, αναμένουμε επιπλέον προτάσεις και παρατηρήσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης