× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ήρθε η ώρα για μόνιμο μειωμένο ΦΠΑ»

Επιστολή σε πρωθυπουργό και υπουργούς από την ΠΕΔ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2019

«Ήρθε η ώρα για μόνιμο μειωμένο ΦΠΑ»

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και την υφυπουργό Οικονομικών έστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων βορείου Αιγαίου ζητώντας να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ για τα νησιά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης που αφορούν την θεσμοθέτηση μόνιμων θετικών οικονομικών μέτρων, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που έχει επιτευχθεί από την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για ολόκληρη την περίοδο 2019-2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Είναι, πιστεύουμε η ώρα, για την επαναφορά – με μόνιμο χαρακτήρα - της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά, όπως άλλωστε μόνιμο χαρακτήρα έχουν και όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα επαναφοράς του μέτρου των μειωμένων συντελεστών σας έχουμε παρουσιάσει, με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, θίγοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της λανθασμένης συσχέτισης του ΦΠΑ με τα μεγέθη των προσφυγικών ροών προς τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεδομένου ότι τα προβλήματα που απορρέουν από την νησιωτικότητα είναι πολύ ευρύτερα και έχουν διαρθρωτικό χαρακτήρα.

 

Είναι πιστεύουμε η ώρα, τώρα που η δημοσιονομική κατάσταση το επιτρέπει, και δεδομένου ότι σύμφωνα με την από 22-1-2019 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το δημοσιονομικό κόστος από την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κώ και Λέσβο προσδιορίζεται μόλις στα 16,3 εκατομμύρια ευρώ εξαμηνιαίως, δηλαδή πολύ μικρό σε σχέση με τα πλεονάσματα που επιτεύχθηκαν, να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε θεσμοθέτηση μόνιμων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, για όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η παραπάνω ρύθμιση θα αποτελεί μια έμπρακτη τήρηση της συνταγματικής επιταγής για την αναγνώριση της νησιωτικότητας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ βορείου Αιγαίου, δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση