× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόστιμα που καίνε ...τη δημοτική αρχή Κύτελη

Πρόστιμα για ανασφάλιστα και ανέλεγκτα απορριμματοφόρα αλλά και πρόστιμα 20.000 ευρώ για την πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη και 10.000 ευρώ για την παραλία του Αγίου Ισιδώρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2021

Πρόστιμα που καίνε ...τη δημοτική αρχή Κύτελη

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης με αφορμή ρεπορτάζ του «Ν» για τα πρόστιμα στα απορριμματοφόρα του Δήμου, αποκαλύπτει κι άλλες παραβάσεις που βεβαίωσε το λιμενικό στις παραλίες Τσαμάκια και Άγιο Ισίδωρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σειρά ερωτημάτων που σχετίζονται με πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί στο Δήμο Μυτιλήνης, θέτει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ανδριώτης με αφορμή την περίπτωση των δύο απορριμματοφόρων τα οποία εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ και χωρίς ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Στα δύο απορριμματοφόρα επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, η δημοτική αρχή ζητά από τους συμβούλους να εγκρίνουν την πληρωμή των προστίμων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αιτιολογία, για το γεγονός ότι δεν πέρασαν τα οχήματα ΚΤΕΟ,  αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, μιλώντας στο «Ν» είναι ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταβιβάσεις των οχημάτων επειδή δεν υπάρχουν οι πρωτότυπες άδειες κυκλοφορίας».

Το ζήτημα σημειώνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης είναι πολύ σοβαρό και μπαίνουν στο τραπέζι μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή. «Δέχομαι ότι,  η αρμόδια αντιδήμαρχος δεν μπορεί να φθάσει παντού,όμως υπάρχει η  υπηρεσία και τα στελέχη της, τι κάνουν για όλα αυτά; Τι θα γίνει αν προκληθεί κάποιο ατύχημα σε ένα ανασφάλιστο απορριμματοφόρο το οποίο δεν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ;».

Το «Ν» με δύο αναλυτικά ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα ανέδειξε τόσο το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων όσο και το ζήτημα των ελέγχων ΚΤΕΟ στα απορριμματοφόρα του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο το ζήτημα με τα πρόστιμα στο Δήμο Μυτιλήνης  δεν σταματά εδώ.

Όπως αποκαλύπτει στο «Ν» ο Παναγιώτης Ανδριώτης, μέσα στο καλοκαίρι οι ελεγκτικές αρχές του Λιμενικού Σώματος, βεβαίωσαν βαριά πρόστιμα που αγγίζουν τις 30.000 ευρώ σε δύο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας.

Ειδικότερα επιβλήθηκαν πρόστιμα 20.000 ευρώ για την πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη και 10.000 ευρώ πρόστιμα για την παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι τα πρόστιμα, για την περίπτωση της πλαζ Τσαμάκια  αφορούσαν την έλλειψη ναυαγοσώστη κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν στην παραλία, σε ώρες που θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπεύθυνος για την αστοχία του ναυαγοσώστη και για το γεγονός ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην τοποθέτησή του είναι ο Δήμος Μυτιλήνης και όχι η ΑΔΕΛ.

Στην περίπτωση της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου, τα πρόστιμα (2.000 ευρώ τη φορά) σχετίζονταν με 5 ελέγχους του Λιμενικού το οποίο βεβαίωσε παράβαση για μη καταχώρηση στα αρχεία του, της σωστικής λέμβου που βρισκόταν εκεί.

«Είμαι σε θέση να τα αποδείξω όλα αυτά με στοιχεία», σημειώνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης και συνεχίζει με  μια σειρά ερωτημάτων.

«Πρόσφατα είδαμε το δήμαρχο να διατάσσει ΕΔΕ για να τιμωρηθούν οι  δύο καθαρίστριες που κατείγγηλαν σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος τους από προϊστάμενό τους, για λάθη και παραλείψεις που έκαναν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

-Για τις αστοχίες που υπήρξαν  και εξαιτίας τους επιβλήθηκαν πρόστιμα στο Δήμο τα οποία θα πληρώσει ο δημότης Μυτιλήνης θα γίνει κάποια ΕΔΕ για να καταλογιστούν ευθύνες και να διαπιστωθεί αν έγιναν λάθη και παραλείψεις;

-Το πρόστιμο των 20.000 ευρώ θα καταλογιστεί στο Δήμο ή στην ΑΔΕΛ, τα οικονομικά της οποίας είναι σε οριακή κατάσταση;

-Κι επιτέλους, καταλήγει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, ποιος διοικεί αυτό το Δήμο;»

 

.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου