Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, συγκροτήθηκε επιστημονική ομάδα η οποία ανέλαβε το έργο του καθορισμού των αποδόσεων τυροκόμησης.
Πρόκειται για επιστημονική ομάδα, τα πορίσματα της οποίας θα βασιστούν σε πειράματα και θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια κανονιστικά.
Δηλαδή η επιτροπή θα μελετήσει και θα προσδιορίσει την απόδοση του γάλακτος σε τυρί σε κάθε περίπτωση. Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν προκειμένου να εκδοθούν κανονιστικές αποφάσεις προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα νοθείας στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.