× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανακάμπτει η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Στους 238.705 ανήλθαν οι επιβάτες που διακινήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2021

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 22/11/2021

Ανακάμπτει η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση εταιρεία Fraport. Το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο (πτήσεις εσωτερικού και διεθνείς) ανήλθε στους 238.705 έναντι 192.008 το ίδιο διάστημα του 2020. Σε ποσοστά η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανέρχεται στο 24,3%. Ωστόσο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Μυτιλήνης είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχε διαμορφωθεί πριν την πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 (στο σύνολο του έτους) η επιβατική κίνηση διεθνών και εσωτερικών πτήσεων ήταν 496.577 άτομα και το 2020 υποχώρησε 206.095 άτομα. Σε ποσοστά η πτώση ανήλθε στο 58.5%. Κατά συνέπεια η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης το 2021 δείχνει πως θα ανακτηθεί το 50% της απώλειας που καταγράφηκε το 2020.

Η επιβατική κίνηση πτήσεων εσωτερικού
Στις πτήσεις εσωτερικού την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου καταγράφηκε αύξηση της επιβατική κίνηση κατά 8,5%, ενώ μόνο για τον μήνα Οκτώβριο η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε στο 66%.
Το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης πέρασαν 192.179 επιβάτες πτήσεων εσωτερικού έναντι 177.155 επιβάτες που είχαν περάσει την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
Αξίζει να σημειωθεί πως τους τρεις πρώτους μήνες του έτους Ιανουάριο - ως Μάρτιο η επιβατική κίνηση κατέγραψε πολύ μεγάλη πτώση, κάτι που οφείλεται στην πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί τους μήνες αυτούς.

Επιβατική κίνηση πτήσεων εξωτερικού
Ανοδικές τάσεις καταγράφει και επιβατική κίνηση των διεθνών πτήσεων. Εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων τουριστών προς το νησί της Λέσβου, παρότι οι αφίξεις τουριστών είναι πολύ κατώτερες αυτών που κατέγραφε η Λέσβος πριν από μερικά χρόνια. Έτσι η επιβατική κίνηση των διεθνών πτήσεων στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου έφθασε στα 46.526 άτομα από 14.853 που ήταν την ίδια περίοδο του 2020. Κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου του 2021 διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης 3.066 επιβάτες έναντι μόλις 31 κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου του 2020.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης