× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο γολγοθάς του δασκάλου, στις μέρες του κορονοϊού

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Εριφύλη Χιωτέλλη περιγράφει την αγωνία των εκπαιδευτικών και τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα σχολεία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/11/2021

Ο γολγοθάς του δασκάλου, στις μέρες του κορονοϊού

Στην πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Λέσβου, αναφέρθηκε περιγράφοντας με μελανά χρώματα την προσωπική της εμπειρία στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη, μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα και τις αντιξοότητες στα σχολεία του νησιού μας σε σχέση με τον κορονοϊό και την αύξηση των κρουσμάτων. Όπως σημείωσε όλοι οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν καθημερινά αγώνα δρόμου για να μείνουν ανοιχτές οι εκπαιδευτικές μονάδες και να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στην τοπική κοινωνία.

«Τα σχολεία πρέπει και θέλουμε να παραμείνουν ανοιχτά, σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημειώνοντας ότι όλοι οι δάσκαλοι και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν ασφαλή το περιβάλλον των παιδιών και να περιορίσουν την όποια διασπορά κρουσμάτων υπάρχει.

Ο λόγος που θέλησα  σήμερα να μιλήσω, είναι για να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την καθημερινότητα ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό του νησιού μας, την εποχή του κορονοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη περιέγραψε την περίπτωση μίας οικογένειας που αρρώστησε η μητέρα, τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία τους, ωστόσο δεν υπήρξε σχετική μέριμνα να ενημερωθεί το σχολείο εγκαίρως ώστε να ενημερώσει και αυτό με τη σειρά του, τους συμμαθητές του παιδιού και όλους τους εμπλεκόμενους.

«Μάθαμε για το κρούσμα στην οικογένεια σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη από συζητήσεις εντός του σχολείου και αρχίσαμε τα τηλεφωνήματα για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η πρώτη υπηρεσία που καλέσαμε ήταν η υπηρεσία που εδρεύει στην Περιφέρεια και είναι υπεύθυνη για την καταγραφή και ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, όμως μας είπαν ότι το κρούσμα δεν είχε καταγραφεί ακόμη στο σύστημα.

Η μητέρα του παιδιού που τηλεφώνησα αργότερα επιβεβαίωσε ότι είναι θετική στον κορονοϊό, είπε όμως ότι το παιδί δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής. Κατόπιν δικών μου πιέσεων έγινε επανεξέταση στο παιδί όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό στον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά έγιναν αργά το μεσημέρι και ξεκίνησε για εμάς ένας μαραθώνιος να ενημερώσουμε τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού καθώς και όλους όσοι σχετίστηκαν με το παιδί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι από το ίδιο τμήμα έχουν νοσήσει άλλα 2 παιδιά.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν τα αντανακλαστικά τα δικά μου και των συναδέλφων εκείνη τη μέρα που μάθαμε τυχαία για το κρούσμα δεν λειτουργούσαν ώστε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, σήμερα η διασπορά στο σχολείο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ίσως και η διασπορά στην τοπική κοινωνία».

Όπως σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σύστημα της ιχνηλάτισης και της καταγραφής των κρουσμάτων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται εντούτοις, πρόσθεσε υπάρχουν κάποια προβληματικά πιθανόν ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία των φορέων και την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα που προκύπτουν καθημερινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εριφύλης Χιωτέλλη στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας