× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στόχος, το άνοιγμα της κρουαζιέρας στη Λέσβο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια, με αφορμή την προσέγγιση του κρουαζιεροπλοίου Norwegian Getaway με 1.729 επιβάτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2021

Στόχος, το άνοιγμα της κρουαζιέρας στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έλευση κρουαζιεροπλοίου αύριο Τρίτη στις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τον τουριστικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο, τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρη και τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κώστα Παπαδόπουλο. 

Όπως σημείωσε ο Κώστας Μουτζούρης, τα μηνύματα από το μέτωπο της κρουαζιέρας, δείχνουν ότι σταδιακά μπαίνει η Λέσβος ξανά στο παιχνίδι και ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο σημείωσε, στόχος είναι η αύξηση του μέσου όρου των χρημάτων που αφήνει ο κάθε επισκέπτης κρουαζιέρας στην αγορά και στην οικονομία του νησιού κατά τις ώρες επίσκεψής του. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό το ποσό τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά στα ελληνικά λιμάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κρουαζιερόπλοιο όπως ανέφερε ο Ηλίας Πίκουλος, φτάνει αύριο  το πρωί με 1.729 επιβάτες και 1.549 άτομα πλήρωμα. «Ανάμεσά στους επισκέπτες περιλάμβάνονται και αρκετοί  Έλληνες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν από τη Ρόδο με στόχο να επισκεφθούν θρησκευτικά προσκηνύματα του νησιού. 

Είμαι αισιόδοξος σημείωσε ο Ηλίας Πίκουλος ότι τα επόμενα χρόνια, εφόσον ξεπεραστεί και ο κορονοϊός, θα έχουμε αύξηση των προσεγγίσεων στη Λέσβο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συζήτησης των φορέων που έγινε για το ζήτημα της κρουαζιέρας, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, δήλωσαν τη διάθεση των φορέων που εκπροσωπούν να προσπαθήσουν  για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της προσέλκυσης περισσότερων προσεγγίσεων. 

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά οι φορείς της αγοράς και του Επιμελητηρίου, αύριο θα μοιράσουν μικρά δώρα και χάρτες στους επισκέπτες ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προσλάβει ειδικά για την περίσταση ξεναγό, για όσους επισκέπτες θα επιλέξουν να μείνουν στην πόλη, προκειμένου να τους ξεναγήσει στο βασικό ιστό της Μυτιλήνης γύρω από την Ερμού και την προκυμαία.

Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των φορέων για την κρουαζιέρα στο βίντεο που ακολουθεί 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις